Home Artikler GFR Fokus: Musikfilm Festival i København (uge 11)

GFR Fokus: Musikfilm Festival i København (uge 11)

2865
0

Den nye Musikfilm Festival i København blev skudt i gang i lørdags. Hele 30 musikfilm er på plakaten og programmet spænder vidt og bredt. Vi har plukket nogle film med fokus på rocken og nogle af rockens store personligheder ud fra programmet.

Rock er efterhånden et meget bredt begreb, og det formår Musikfilm Festivalen at omfavne – der er film om alt fra Elvis Presley over Jimi Hendrix og stoner-metal til afrikansk punk. Og en masse af det, der ligger ind i mellem. Vi har kigget på programmet og plukket nogle af de film ud, som vi gerne ville se. Men dyk selv ned i programmet. Der burde være noget for enhver smag. Alle filmene kan ses i Cinemateket og billetprisen pr. forestilling er 75 kr.

Torsdag d.14. marts:

Vi lægger ud i Afrika, nærmere bestemt Sydafrika, torsdag aften kl. 19.15 med filmen Punk in Africa. Her får vi historien om, hvordan punkbands i Sydafrika allerede i slutningen af 1970’erne begyndte at gøre oprør mod samfundets regler – og skubbede til censur, racisme, livsstil og religion. Bandsene var ofte blandede og gjorde dermed op med raceadskillelsespolitikken i landet. Filmen kigger også på punkens udvikling i Sydafrikas nabolande, Zimbabwe og Mozambique, og ser på på hvilken rolle punken spiller i de lande i dag.

Fredag d.15. marts:

Fredag har vi fundet to gode tilbud til rock-elskere. Første skud på stammen er Such Hawks, Such Hounds kl. 19.15, hvor den amerikanske hardrock-ekspert John Srebalus undersøger tungrockens psykedeliske udviklingshistorie fra 1970’erne frem til i dag. I filmen medvirker blandt andre Pentagram, Bardo Pond, Dead Meadow, Earthless, High on Fire, Kyuss, sunn O))) og Thrones.

Jimi Hendrix står stadig for mange som verdens bedste rockguitarist. Fredag kl. 21.15 kan man se The Jimi Hendrix Story, som indeholder interviewmateriale med Hendrix selv, og blandt andre Eric Clapton, Mick Jagger og Pete Townshend, samt en række koncertoptagelser.

Lørdag d.16. marts:

Country-legenden Townes van Zandt har inspireret mange musikere i tidens løb, både indenfor country, men også indenfor mange afarter af rocken. Van Zandt’s livshistorie, som var præget af druk og narkotika-misbrug, er lige så hjerteskærende som mange af hans sange. Lørdag kl. 21.00 kan filmen Be Here To Love Me: A Film About Townes Van Zandt ses på Musikfilm Festivalen.

Søndag d.17. marts:

Søndag kan man pleje tømmermændene med først den islandske Rock In Reykjavik, der skildrer punk og new wave-miljøet i Reykjavik, der boomede fra 1978-82. Filmen fanger tidsånden i en nøddeskal og skulle være temmelig underholdende. Filmen kan ses kl. 16.45.

Herefter kan man se den danske kult-film De Skrigende Halse kl. 19.15, om guitaristen Ronni, der er ved at blive smidt ud af sit band, og derfor bilder de andre ind at han er døende.Filmen fra 1993 har aldrig været udgivet på dvd, men nu kommer den endelig, og det er i den anledning at filmen eksklusivt har en visning på Musikfilm Festivalen. Der er også besøg fra instruktør Søren Fauli og manuskriptforfatter Bo Hr. Hansen.

Ud over de nævnte film, kan man også finde film om The Doors, Sigur Ros, vinylplader og meget mere på Musikfilm Festivalen, så opfordringen herfra lyder:  Dyk ned i programmet og se om der er noget for dig.

Skrevet af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articleDance With Dirt – Flush – 13/3 – 2013
Next articleSoundgarden – Fell On Black Days – 14/3 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.