Home Seneste August 2013 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i København, weekenden uge 32

GFR Fokus: Koncerter i København, weekenden uge 32

3514
0

Så er der igen koncerter af forskellig rocket grad i sigte, vi har kigget på nogle af de tilbud du finder i Københavns området denne weekend.

Vi starter på Vesterbro, hvor australske Tame Impala i aften (fredag) gæster Store Vega. Psych-rock bandet har udsendt to anmelder roste albums, senest Lonerism, der for psykedelikerne viste sig at være en knap så svær “2er”. Med som opvarmning har de den amerikanske indie-folk trio Merchandise, som har fået positive ord med på vejen fra medier som Pitchfork, NME og Spin.

Store Vega
Fredag d. 9/8
Tid: Kl. 20.00
Pris: 220 kr. (dør/forsalg), obs. FÅ BILLETTER

Lørdag kan du få stillet din sult for upcoming musik på Refshaleøen, når vækstlagsfestivalen Uhørt løber af stablen. 21 bands, 3 scener og omkring 10 timers livemusik til den nette sum af ingenting – festivalen er nemlig ganske gratis. På programmet et blandt andre en række navne som vi tidligere har anmeldt i forskellige former. Den produktive psykedeliske/hippie trio Helmet Compass har udsendt en lang række EP’er indenfor kort tid, vi har lagt positive ører til opsamlingen Rewind, samt EP’erne London og Beautiful High. Bandet var udvalgt til Karrierekanonen og har netop spillet på Smukfest i Skanderborg, udover en række koncerter tidligere på året, på upcoming festivaler som Spot.

De mere 80’er orienterede dansksprogede Maskinvåd, nåede vi at tjekke ud på Headquarters i Aarhus under Spot, ligesom vores anmelder var ret begejstret for dem da de varmede op for Jacob Bellens på Radar tidligere på året. Han skrev blandt andet:

“Et velvalgt opvarmningsnavn, som med deres rene, dansk-sprogede pop-rock gik rent ind hos undertegnede. Der var noget Lars H.U.G’sk over de to unge herrer ind i mellem, og på andre tidspunkter blev jeg mindet om Love Shop fra deres gode dage”. Resten kan læses HER .

Blandt de mere hypede navne fra den danske undergrund for tiden er pige-støj/grunge-rock trioen Baby in Vain, der har fået megen omtale for deres intense koncerter. Vi havde selv fornøjelsen af at opleve dem på årets Roskilde Festival, hvor de næsten lykkedes med at blæse Pavilion Junior helt omkuld onsdag aften under Warm Up dagene. I anmeldelsen, som du kan læse her, lød det blandt andet:

“Der, hvor Baby In Vain virkelig har fat i noget, er deres ret frytløse tilgang til fortærskede genrer. Der er enorm tænding på, på scenen, på den måde hvor man føler at det ulmer og damper inden i dem, og det kan eksplodere hvornår det skal være”.

Og så skal det lige nævnes, at The Minds of 99, der også spiller på Uhørt, har vundet dette års udgave af DR’s Karrierekanonen. Så der er masser af talent og kvalitet at finde på Refshaleøen denne lørdag!

Uhørt
Lørdag d. 10/8
Tid: 14.00 til ca. midnat
Pris: Gratis

Hvis du synes, at det er for langt ude på landet og er mere bymenneske, så er der mulighed for lørdag at opleve 3 koncerter af den mere dystre slags til arrangementet Ved Vesterport. Her præsenterer Bremen Teater på deres foyer scene duoen Fossils, black metal bandet Solbrud og postrockerne i The Woken Trees.

Den melodiske og instrumentale hardcore-duo Fossils har fået glimrende anmeldelser for deres optrædener og roses for stor energi og kraft. Min kollega Judas oplevede Fossils på Radar i april måned, hvilket han blandt andet beskrev således: “Der er noget nærmest meditativt over oplevelsen”, læs hele reportagen HER .

Solbrud har jeg til gengæld haft fornøjelsen af, at blive tromlet ned af live en enkelt gang, da de indtog og overtog Pavilion Junior på Roskilde Festival for lidt over en måned siden, i den 5-stjernede anmeldelse fra den koncert lød det blandt andet:

“Kompromisløst, badet i scenelys, hamrer Solbrud afsted, trommerne bliver rundesmadret i de hurtige passager, mens guitarerne står for det atmosfæriske spind, der omvæver den skrigende vokal. Solbrud fungerer for mig bedst når de gnistrende black metalliske passager står i kort kontrast til de tonstunge, præcist leverede atmosfæriske stykker”.

Ligeledes fik vi set en overbevisende koncert på Pavilion Junior fra det sidste navn på Ved Vesterport plakaten, nemlig postpunk/psych-rockerne (kald det hvad man vil) The Woken Trees. Bandet har allerede sørget for at larme nok i undergrunden til, at flere medier har kastet deres kærlighed på bandet og deres dunkle toner – os her på GFRock inklusiv. Vi har bragt en del om bandet det seneste års tid, så lad os gøre det kort – se dem live, de er din tid værd! Her finder du links til cirka alt hvad vi har skrevet om The Woken Trees – klik klik.

Ved Vesterport
Lørdag 10/8
Tid: Kl. 19.30 (døre)
Pris: 70 kr.

Ved Vesterport forsætter søreme dagen efter, men søndag er det så Pumpehuset der står for afviklingen. Her kan du opleve Mikal Cronin, Dirty Beaches, Ducktails, Emma Acs, Lower og Nobody – læs om hele arrangementet HER.

Søndag aften kigger en af de helt store rocklegender forbi betonklodsen Parken. Pink Floyd guitaristen Roger Waters gæster endnu engang nationalarenaen med sit The Wall Show, der har høstet fremragende anmeldelser verden rundt. Selv den ellers ofte udskældte lyd i Parken skulle den gamle mester efter sigende have styr på, så frygt ej det rungende helvede på Østerbro.

Parken
Søndag d. 11/8
Tid: Kl. 21.00, og der gøres fra arrangørernes side opmærksom på at showet starter præcist.
Pris: Fra 415 op til 1.015 kr.

Vi runder af med en lille hurtig lørdags anbefaling i indre by, hvor Good Men Fell gæster rockklubben High Voltage. Undertegnede gav deres EP Let Me Lie 4 stjerner i slutningen af sidste år, som blandt andet blev begrundet med følgende:

“Let Me Lie er et frisk pust med et band, der virker som om de har masser af kræfter, som de magter at dosere flot – og som man næsten håber slippes endnu mere løs i en live situation. For så er der mulighed for virkelig at blive blæst bagover”.

Se om jeg fornemmede rigtigt, lørdag aften på High Voltage.

Af Kodi

Foto: Steffen Jørgensen, fra Solbrud’s koncert på Roskilde Festival 2013

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Interview med No Love
Next articleDizzy Mizz Lizzy – Rotator – 10/8 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.