Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København, uge 20

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 20

2987
0

Så er det igen tid til at kigge på koncerter i København i alle rockede afskygninger. Der er nok at vælge i mellem, så lad os kaste os ud i det.

Vi lægger ud med en festival der strækker sig over flere dage, nemlig Dark Mental Festival Stengade, der fra i dag torsdag d. 15/5 til og med lørdag fylder spillestedet med metalliske toner. På programmet er blandt andre: Velociter, Abscission, Heidra og Thyrgrim. Se hele programmet HER

Stengade // d. 15-17/5 // se link for tider // Billetter fra 130-330 kr. HER

Torsdag kan du også finde radikalt andre toner i Jazzhouse, hvor Peter H. Olsesen og De Efterladte giver koncert. En aften med “litterært orienteret sangskrivning og musikalsk orienterede digte”, ifølge Jazzhouse’s hjemmeside. Hvabehar, det lyder sgu da fornemt, hva’? Man kunne også bare kalde det pisse god musik! Peter Olesen er blandt andet “kendt” fra duoen Olesen-Olesen (albummet Solsort og Forstærker er i rotation hos mig igen igen lige for tiden), men har med De Efterladte sat et mindst lige så stærkt aftryk, ikke mindst hos anmelderne, der skamroste sidste års Alvorsord og etagevask.

Support: Mute Swimmer

Jazzhouse // d. 15/5 // Kl. 20.00 // 90 kr.

I Templet i Lyngby kan de også være med på de anmelder roste navne, torsdag får de et sjældent besøg af aarhusianske Under Byen (spil “Plantage”!). Det kan være svært at finde ord der helt dækker Under Byen’s stemningsfulde og ulmende musikalske rejse, hov, det var måske bare det jeg ville kalde det? Mindre ord, mere musik.

Support: The Portugese Man Of War

Templet // d. 15/5 // Kl. 20.00 // 170 kr.
Vi runder torsdagen af i Studenterhuset, hvor Black Seagull basker med de musikalske vinger. I følge vores anmelder Annette leverede bandet “glimtvis psych-rock perler” på deres debut Random Satelittes. Et album der kommer omkring alternativ rock og akustisk folk med elementer af garage rock og det psykedeliske. Nu kan du tjekke dem ud live, og tilmed ganske gratis!

Studenterhuset // d. 15/5 // Kl. 20.00 // Gratis

Fredag lægger vi ud på PH Caféen, hvor du kan få dig et ordenligt rockdrøn med 4 bands for en flad 50’er. På programmet er svenske Sleezy, Delayed Reflections, Spoil og Lagerloudz. Sidstnævntes album Hold On Tight var jeg svært begejstret for da jeg anmeldte det tilbage i november måned, en festlig blanding af det bedste fra 80’ernes hair metal scene, der burde gå lige i blodet på fans af den slags løjer:

“Lagerloudz er kommet for at feste OG skabe en fest, så vær klar til masser af “syng/råbe-med” passager, alkoholfikseret lyrik og i det hele taget en herlig dosis fascination for, og dyrkelse af, rock ‘n roll mytologi”. Læs hele anmeldelsen HER

PH Caféen // d. 16/5 // Kl. 19.30 // 50 kr.

Du kunne også bevæge dig ud på Staden, hvor Loppen får besøg af canadiske Blood Ceremony, der gør sig ud i okkult acid folk og vintage hard rock. Der er også fløjter, tilmed fløjtesoloer! Og inspiration der ikke kun strækker sig tilbage til 70’ernes rockscene men også inkluderer film om hekse and shit!! Lyder herligt, hvis man er til hekse-bands.

Support: Spiders

Loppen // d. 16/5 // Kl. 21.00 // 100 kr.
Lygten Station kan du samme aften få dig en god dosis dansk syre, når Syreregn holder releaseparty for albummet Skabt Værk Består, et album Jonas tildelte 4 stjerner onsdag:

“Syreregn er så absolut værd at nævne i sammenhæng med bands som ligesindede Fuzz Manta, Red Sky Wizard og Spids Nøgenhat, og kan du lide rock både med tempofyldt blues og udsvævende psykedeliske stykker, så bør du tjekke Skabt Værk Består ud.” Læs hele anmeldelsen HER

Support: Dead Man Driving + Langsyn

Lygten Station // d. 16/5 // Kl. 20.00 // 50/60 kr.

Dead Man Driving kan du også opleve lørdag, hvor de kæmper for den endelige sejr ved den årlige Emergenza Festival i Store Vega. Hele 14 bands er på plakaten, blandt andre The Rambling Vibes, hvis udgivelse The EP Jonas sendte 5 stjerner efter i sin anmeldelse tilbage i marts. Læs mere og se hele spilleplanen HER

Store Vega // d. 17/5 // Kl. 19.00 // 130 kr.

High Voltage varmer de op til Copenhell lørdag aften, dvs. det er faktisk Official Pre-Party med 3 bands på plakaten. S.E.A, Förtress og By The patient. Förtress’ EP Of Bones anmeldte vi til 4 stjerner HER og By The Patient har vi smagt på både til Copenhell sidste år og til MTV Headbangers Ball i starten af november sidste år ,samt albummet Premonitions.

High Voltage // d. 17/5 // Kl. 22.00 // 70 kr.
Er man tidligt på farten, og kan lide gratis musik, så er Hjortene løs i Pumpehuset’s Byhave lørdag eftermiddag, nemlig bandet Hjortene, som den kære kollega Jonas søreme også har anmeldt. For en månedes tid siden udsendte de deres første egentlige album Hjortene, efter blandt andet at have vundet P3 Guld’s Øver Pris tilbage i 2004. I sin 4 stjernede anmeldelse skrev Jonas blandt andet:

“Vi kommer godt omkring i stemning, tempo og temaer på Hjortene, hvilket også er med til at gøre albummet til en lidt ujævn oplevelse. Det vejer energien, overskuddet og de ind i mellem glimrende numre og fyldige riffs til gengæld i høj grad op for. Lyden er rå og upoleret, uden det bliver mudret, og det matcher Hjortene’s lyd og generelle udtryk glimrende”. Læs hele anmeldelsen HER

I Byhaven spiller også Powder Blue Spring.

Pumpehuset // d. 17/5 // Kl. 16.00 // Gratis

Ugens Anbefaling går, naturligvis frites jeg til at skrive (og har hermed gjort), til Whores & Thieves der indtager Rust lørdag aften. Naturligvis, for hvis man har fulgt lidt med her på siden de seneste par år, så har man sikkert opdaget at de med jævne mellemrum er dukket op i indlæg. Eller anmeldelser, både deres EP og albummet Anti Echo Chamber var vi svært begejstrede for da de udkom, ligesom vi var heldige at have dem på plakaten til et arrangement på Store Torv i Aarhus i august 2012. Jeg anmeldte selv deres koncert på Rust i marts måned sidste år, det blev til 5 store stjerner for en besættende oplevelse, hvor bandets rustikt rockende toner og en overbevisende optræden fra forsanger Christian Bonde holdt mig i et jerngreb koncerten igennem. Der har været en lille smule stille om bandet, Bonde har blandt andet udsendt et glimrende solo album i mellemtiden, men de skulle efter sigende så småt være på vej med nyt materiale – som man måske får en lille smagsprøve af lørdag?

Men Whores & Thieves er nu ikke den eneste grund til at Ugens Anbefaling går til dette arrangement, næh, for opvarmningen leveres af Two Trick Pony, hvis debut album jeg tildelte topkarakter da det udkom tidligere på året. 6 stjerner er altid til debat, ligesom alle karakterer naturligvis, vi opererer ikke rigtig med termologier som “mesterværk” og “perfekt”, de 6 stjerner var mere udtryk for, at jeg ikke kunne se hvordan deres betagende støj-pop/rock kunne være udført meget bedre. Ikke mindst skriver bandet bare forbandet gode og medrivende sange, som forhåbentlig også holder live. Pas på, the horses are coming….

Rust // d. 17/5 // Kl. 21.00 // 50 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleTom Gabel – Anna Is A Stool Pigeon – 15/5 -2014
Next articleThem White Blokes: EP ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.