Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i Aarhus i weekenden, uge 38

GFR Fokus: Koncerter i Aarhus i weekenden, uge 38

3376
0

Efter en lidt mager uge på spillestederne i sidste uge, sådan rent rockmæssigt, ovenpå Festugen, byder der sig igen nogle koncertmuligheder for rock- og metalpublikummet denne uge.

Vi starter ud allerede torsdag d.19. september, hvor der er besøg fra Ulige Numre på Voxhall. Denne aften stiller det unge band op i en udvidet, 7-mand stor besætning. Forvent energisk dansksproget guitarrock med en gruppe, der både har lyttet til New Yorker-bands og Håkan Hellström. Som opvarmning er der også et kvalitetsnavn i form af Schultz and Forever.

Døre kl. 20, koncertstart kl. 21, Entré 135 kr. 

Samme aften sker der også ting og sager på området ved den kreative smeltedigel, Godsbanen. Her er der nemlig Flux Festival med blandt andre Synd & Skam som spiller på Radar. Musikerkollektivet har fået ros fra mange sider, og jeg fik selv en på opleveren til deres koncert på årets Roskilde Festival. I anmeldelsen af koncerten skrev jeg blandt andet: “På et nummer som den kuldslåede torden-tromler ‘Flyver fugle’ så medlemmerne ind i mellem ud som om de var i en art trance, og de skæve takter rystede publikums hjerner godt rundt i kranierne. Selv om bandets sceneoptræden virker lidt ufokuseret og improviseret, udgør de musikalsk en stærk enhed, som med trompetens bidrag ind i mellem har noget særegent i sit udtryk”. Synd & Skam er bestemt ikke for alle, men har man et åbent sind overfor skæve sangstrukturer og råbepoesi, så kan der være en oplevelse i vente her. Flux Festival byder i øvrigt på flere andre spændende koncerter med blandt andre The Road To Suicide, Happy Hookers For Jesus og De Høje Hæle i dagene fra d.19-21. september.

Døre kl. 20, koncertstart kl. 21, Entré 120 kr for hele festivalen/60 kr for aftenen

Fredag d.20. september

Fredag er der også muligheder for at blive rocket igennem. Bersærk, Haltefanden og Rodnet besøger Backstage med dansksproget, tung rock – samlet denne aften under betegnelsen RAGNAROCK. Bersærk er blevet udvalgt til The New Shit af Blastbeast, og byder på sludge/doom/stonerrock med følelsesladet vokal, københavnske Haltefanden spiller heavy metal, mens aarhusianske Rodnet spiller hård rock.

Døre kl. 20, koncertstart kl. 21, Entré 30 kr. 

Hele 4 optrædende får du, i form af Mimas, The Boy That Got Away, Kajsa Vala og Tristesse of Enola, på Headquarters samme aften. Arrangementet er en støttekoncert for den uafhængige byrådskandidat, Steffen Rasmussen. Der er fri entré, men man kan vælge at donere et beløb til Rasmussens kampagne – man kan læse mere om ham på hans egen side HER.  Blandt de fire navne, der optræder denne aften, springer især Tristesse of Enola i øjnene. Bandet er på vej med debutalbummet, som udkommer d.27. september. Deres seneste EP, The Styx Riverflow gav jeg 5 stjerner i min anmeldelse fra november sidste år.

Start kl. 20, Entré: Gratis (men man kan vælge at donere i døren til byrådskandidat Steffen Rasmussens kampagne)

Lørdag d.21. september

Lørdag bliver man heller ikke snydt. Keema hvis debutalbum min anmelderkollega Bonde kastede 5 stjerner efter igår, tager Turbochild i hånden og besøger Backstage. Keema spiller i følge dem selv “The heaviest pop you’ve ever heard”. Turbochild hed tidligere Six Barrel Syndicate og spiller rock n’roll med badass attitude, inspireret af 70’ernes og 80’ernes rockscene.

Døre kl. 20, Koncertstart kl. 21, Entré: 50 kr. 

Er man mere til retro-rock, så svinger The Blue Van forbi intime Fatter Eskil. Koncerten er en del af nordjydernes akustiske tour. Bandet har efterhånden en del år på bagen og er især kendte for intense live-performances med masser af rock n’roll attitude. Bandet skriver selv at de har bevæget sig væk fra den 60’er inspirerede retro-rock. Hvordan bandet klarer den bevægelse og springet til et akustisk set-up kan du høre denne lørdag aften.

Start kl. 22, Entré: 175 kr

Søndag d.22. september

Endelig kan man bruge sin søndag i selskab med amerikanske Crocodiles, som besøger Radar. Bandets seneste album blev produceret af Sune Rose Wagner fra Raveonettes, og bandet spiller en berusende blanding af surf og lo-fi støjpop med en bismag af Dum Dum Girls og førnævnte Raveonettes.

Døre kl. 20, koncertstart kl. 21, Entré: 80 kr.

Læderjakke, cowboyvest og langt garn eller ej – kig forbi til en eller flere af ugens gode koncerttilbud og få én på opleveren.

Af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleDe Høje Hæle – Kikkertsyn – 19/9 – 2013
Next articleGFR Fokus: Koncerter i København i weekenden, uge 38

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.