Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København i weekenden, uge 38

GFR Fokus: Koncerter i København i weekenden, uge 38

3409
0

Efter en lidt stille periode hen over sommeren, er der for alvor ved at komme gang i spillestederne igen. Vi har kigget lidt i kalenderen og kommer med nogle bud på, hvor og hvad man kan opleve de kommende dage.

Faktisk sker der så meget, at det har været nødvendigt at vælge lidt fra, så det her indlæg ikke bliver 3 km langt. Klar til lidt rapid fire? Dyb indånding, og af sted!

Vi starter i aften torsdag, hvor den gamle ulv Peter Belli glammer med band i Amager Bio. Ulven har været aktiv på de danske scener siden slut 50’erne, fra pigtrådsrock med “Bli’ væk fra vort kvarter” over giro 413 schlagere om “Teddybjørnen” og “Ingen regning” (skrevet af Kurt Thyboe!), Tæskeholdet kultstatus med nyt liv til “Istedgade” og samarbejde med nyere bands som Baby Woodrose. Nyt album skulle være på vej, men forvent naturligvis en masse af de gamle numre.

Amager Bio
Torsdag d. 19/9
Tid: 19.00 (døre)
Pris: 250 kr.

I den lidt mere alternative ende finder vi French Films fra Finland, der samme aften gæster Ideal Bar. Gruppen spiller indierock med sol og surf, der udover en European Border Breaker-pris, har ført dem en tur forbi Pavilion jr. på sidste års Roskilde Festival.

Med som support har de The New Investors, der blander 60’er psych og moderne indie med et skud madchester beats.

Ideal Bar
Torsdag d. 19/9
Tid: 21.00
Pris: 80 kr. (forsalg inkl 1 øl) // 90 kr. (døren inkl 1 øl)

I Pumpehuset præsenterer Tak Rock! hele 4 bands, som er på vej fremad. Det får de denne aften lov til at vise overfor branchefolk, bookere og fans under én lang showcase torsdag aften. De 4 bands er: Echo Lips, 180* Virvar, It’s a Synth og Ciccone Ritchie.

Echo Lips lettilgængelige pop/rock gav jeg tidligere på året 4 stjerner da jeg anmeldte deres debutalbum Broken Heart Attack. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“Broken Heart Attack er ikke stor og kompliceret kunst, ej heller er det tænkt sådan fra Echo Lips’ side. Det er derimod en indbydende og “rar” plade, der får en i godt humør via gode melodier, solidt håndværk og opløftende stemninger”.

Pumpehuset
Torsdag d. 19/9
Tid: 20.00
Pris: 60 kr.

Endelig skrues der helt op for det tunge blus, når Helhorse’s ankomst på Loppen varsler død, eller i hvert fald ankomsten af deres nye plade Oh Death. Bandet holder denne aften releasekoncert i det lavloftede lokale, og der burde være noget at glæde sig til. Efter et smuglyt eller fem på Oh Death (der anmeldes snarest her på siden), kan man konstaterer, at en del er ved det gamle, men der er stadig masser af hårde og knogleruskende spark i dén krikke!

Loppen
Torsdag d. 19/9
Tid: 20.00
Pris: 100 kr. // 170 kr. for entré + cd/vinyl

Vi starter fredag i Tivoli, fordi det er så hyggeligt, nå ja, og fordi der er 3 kunstnere på plakaten fredag aften.

Teitur debuterede for snart 10 år siden, og er lige nu aktuel med sit sjette album Story Music. Fredag aften kigger den poetisk færing forbi Glassalen med band (formoder jeg, Tivoli’s hjemmeside er ikke super informativ).

Glassalen
Fredag d. 20/9
Tid: 19.30
Pris: 225 kr.

Ude på plænen er der både mere tråd og blip blop, når årets sidste omgang Fredagsrock byder på hele to danske bands i form af elektrorockeren Veto og The Floor Is Made Of Lava. Begge bands behøver næppe nogen nærmere introduktion, og selvom jeg ikke er superfan af nogen af dem, så har jeg alligevel ikke kunnet undgår at opleve dem live en hel del gange i forskellige sammenhæng – og er altid blevet godt underholdt. Så de får en anbefaling med på vejen!

Fredagsrock
Fredag d. 20/9
Tid: 22.00
Pris: Tivoli entré

På Amager er der rock-myteri, når Mutiny on the Bounty indtager Beta 2300. Det Luxembourg/Belgiske band har to plader med op tempo og teknisk prog-rock på samvittigheden, der har ført til sammenligninger med bands som Pulled Apart by Horses, Fall of Troy, Minus the Bear og iwrestledabearonce. Koncerten præsenteres af Rockfreaks.net, som del af deres “All Killer, No Filler”-serie, så der er også dj’s og andet halløj.

Beta 2300
Fredag d. 20/9
Tid: 22.00
Pris: 80 kr. (forsalg // 100 kr. (døren)

Der er bryllupsgaver på Loppen fredag aften i form af The Hit Parade, skænket af The Wedding Present. Det alternative rockband havde deres storhedstid fra 1985-197, hvor blandt andre den kendte radio DJ John Peel kastede sin kærlighed over bandet. På Loppen spiller de numrene fra 1992/93 udgivelserne The Hit Parade 1 og 2.

Loppen
Fredag d. 20/9
Tid: 21.00
Pris: 120 kr.

En blanding af punk og Buster’s Verden, eller når Shubidua, Gasolin og punk mødes, således beskrives De Høje HælePumpehuset’s hjemmeside. Dansksprogede tekster og skæve takter, De Høje Hæle lyder som noget man burde opleve. Anledningen er udgivelsen af deres anden album Mund til Mund, som vi anmelder her på gfrock.dk snarest. Deres nummer “Kikkertsyn”, var Dagens Track her på siden torsdag.

Desuden kan du på denne release-aften opleve svenske Bäddat För Trubbel, Less Win (albumanmeldelse og splitrelease) og Telestar Sound Drone Drone (anmeldt her).

Pumpehuset
Fredag d. 20/9
Tid: 21.00
Pris: 60 kr.

Vi lukker fredagen med endnu en releaseparty, denne gang med et band vi tidligere har omtalt i positive vendinger her på siden. Franklin Zoo udsender i dag deres debutalbum Untamed, hvilket fejres med et grunge-brag på High Voltage. Bandet leverede på deres EP fra 2012 en tung omgang testosteron rock, med udgangspunkt i bands som Soundgarden og Alice in Chains. Også live har gruppen masser af muskler at spille med, som vi fik demonstreret ved Off Spot på Backstage i Aarhus og til Live Live Festival i Roskilde tidligere på året.

High Voltage
Fredag d. 20/9
Tid: 22.00
Pris: 70 kr. inkl 1 stk. album, gratis garderobe og 1 stk shot

Lørdag er der kult-rock på Amager, når amerikanske Giant Drag kigger forbi med deres blanding af skramlet rock og shoegaze. I centrum er sangerinde Annie Hardy, der efter en personlig deroute pga. afhængighed af smertemedicin er tilbage på scenen. Giant Drag album debuterede med kult-pladen Hearts and Unicorns i 2005, men pga. Hardy’s problemer skulle man vente helt til i år på opfølgeren Waking Up Is Hard to Do.

Med sig som opvarmning har de nogle gamle kendinge her på gfrock.dk. nemlig Helmet Compass, som vi har anmeldt og omtalt flere gange.

Beta 2300
Lørdag d. 21/9
Tid: 21.00
Pris: 100 kr. (forsalg) // 120 kr. (døren)

Ude på staden bliver det, overraskende nok ja, lidt mere tåget og syret når der er psykedelisk rock på plakaten på Loppen. Hele 3 bands indtager spillestedet denne aften, når norske Electric Eye, danske The Wands og svenske The Orange Revival spiller op til psych-bal.

Du kan læse mere om de forskellige bands på Loppen’s hjemmeside, men det skal nævnes at koncerterne indgår i en såkaldt psych-pakke, hvor Loppen har lavet en fælles billet til 3 aftener med i alt 7 bands. Udover de her nævnte inkluderer det kommende koncerter med Flying Eyes (US), White Hills (US) Papir (DK) og ikke mindst Golden Animals (US). Link til koncert-pakken

Loppen
Lørdag d. 21/9
Tid: 21.00
Pris: 70 kr.

Vi startede på Amager og vi slutter på Amager, men det er ikke så trist som det måske lyder (sorry Amager – we love you), når canadiske The Balconies søndag gæster Beta 2300. Som Beta skriver på deres hjemmeside (ja, der var jeg lidt doven), så er gruppen “i løbet af meget kort tid har gruppen vokset sig fra et ydmygt indie-pop band til fire læderklædte rock’n’roll-monstre – der især har ladet sig præge af 80’s hair-metal æra”.

Det er gruppens første koncert på dansk grund, hvor de er hovednavn, tidligere har de blandt andet varmet op for svedige Rival Sons. Support tjans listen tæller også navne som Cold War Kids, Mother, Devo, Big Sugar, Tokyo Police Club, Puddle of Mudd, Sam Roberts Band, Bad Religion. Så de er da hverken kræsne eller genre-fascistiske, hvilket forhåbentlig afspejles i deres musik og optræden.

Beta 2300
Søndag d. 22/9
Tid: 21.00
Pris: 100 kr. (forsalg) // 120 kr. (døren)

Vi ses (måske) derude et sted, hav en rockin’ weekend!

Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i Aarhus i weekenden, uge 38
Next articleHelhorse: Oh Death ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.