Home Artikler GFR Fokus: Anbefalinger til Northside Festival 2014

GFR Fokus: Anbefalinger til Northside Festival 2014

2065
0

Mens Copenhell hærger færdig i København, starter Northside Festival lige så stille op i Aarhus. Den musikalske profil er en lidt anden, og festivalen er efterhånden ved at brede den mere ud, end de første års fokus på den populære ende af indie-rocken. Her får du en række hurtige anbefalinger fra vores mand i Aarhus, som ikke er på “arbejde” på festivalen, men blot vil forsøge at læne sig tilbage og nyde musikken. 

Fredag

Programmet starter allerede kl. 14 i dag, men det er nu ikke fordi jeg er ved at falde i svime over eftermiddagens navne. Der er potentielt spændende oplevelser i Ry X’s singer songwriter tidligt på eftermiddagen og Reptile Youth’s energiudladninger 17.45, men ellers har jeg min første must-see kl. 21.45, hvor de efterhånden meget rutinerede, dansable skotske indie-rockere i Franz Ferdinand går på. Fire albums har kvartetten hidtil på samvittigheden, det seneste udkom sidste år, og det sendte jeg 4 stjerner efter i min anmeldelse, som kan læses HER. Bandet har stadig et rigtig godt greb om melodier og hooks, og det bliver formentlig svært at lade være med at synge og vippe med til numre som ‘Take Me Out’ og ‘Do You Want To’ – og mange flere fra skotternes bagkatalog. Det kunne godt gå hen og blive en af festivalens festligste koncerter.

Herefter er det Lana Del Rey der får scenepladsen, inden natten tager over og vi skal lukke fredagen sammen med The National. De amerikanske rockmelankolikere er blevet ganske store i Danmark, hvilket de blandt andet satte en streg under, da de indtog Orange Scene på sidste års Roskilde Festival, og leverede en glimrende koncert. Matt Berninger med den dybe stemme og resten af flokken er et ganske dygtigt live-band, og hvis Berninger ikke har fået opbygget en alt for heftig rødvinsbrandert bliver det formentlig også både følsomt, storladent og smukt på den melankolske måde fra kl. 01.00 og frem til kvintetten lukker Northsides første dag ned.

Lørdag

Musikken starter først kl. 14 lørdag, så der er god tid til at få bearbejdet eventuelle tømmermænd, få sovet ud og komme i gear. Lørdag ligner den tyndeste dag musikalsk, set gennem mine briller, men der er nu alligevel flere gode navne at finde. Vi starter kl. 15, hvor The Brian Jonestown Massacre har fået et udfordrende spilletidspunkt. Det psykedeliske rockband har bestemt meritterne til at stå på scenen, men frontmand Anton Newcombe er notorisk kendt for et stridigt temperament, hvor han gerne skælder ud på bandmedlemmer undervejs. Hvordan det spænder af en forhåbentlig solbeskinnet lørdag eftermiddag, ja, det får vi se.

Lidt senere på eftermiddagen, kl. 16.15, skal man vælge mellem to gode muligheder. Enten danske Baby In Vain, pigerocktrioen, der stjal en hel del hype sidste år, blandt andet for deres koncert på Roskilde Festivals warm up scene, som jeg også oplevede. De tre unge piger spiller rockrøven ud af bukserne på de fleste andre bands, så tjek dem ud, hvis du ikke har set dem før. Den anden mulighed er britiske Temples. I februar udgav de deres debutalbum, som har fået en glimrende modtagelse og også affødt et par hits. Deres melodiske, varme, psykedeliske rock vil formentlig stå rigtig godt til en lun juni-eftermiddag.

Så er der Mø, Jurassic 5, hypede The Minds of 99, A$AP Rocky, Turboweekend og Nina Persson på scenerne, og der er ikke noget af det, jeg føler mig voldsomt kaldet til at opleve – det bliver nok noget med at go with the flow og se hvad der sker. Til gengæld står Mew på min liste. Den sfæriske danske rockgruppe har ikke udsendt meget nyt de seneste år, men for to år siden på Roskilde viste de, at de snildt kan spille en festival op. De har også en række gode rocksange at gøre det med, og selv om Jonas Bjerre måske ikke er den mest udadvendte frontmand, så leverer bandet som regel stærkt.

Nabiha og Robyn/Röyksopp der lukker lørdagen kommer forhåbentlig ikke til at genere mig i samme grad som The Knife gjorde sidste år, så enten traver jeg tidligt hjem, eller også drikker jeg en øl og vipper lidt med til poppen som afslutning på lørdagen.

Søndag

En god lur skal der til, for søndag er spækket med gode sager, allerede fra tidligt på dagen. The Blue Van kan man eventuelt tjekke ud, hvis man er tidligt på den, og ellers starter jeg nok med enten Cold Specks, som jeg har set to gange før, eller Royal Blood. Lidt afhængig af humør – doom-soul eller skrald-igennem-rock? Begge spiller kl. 14.45 og til dem, der ikke har oplevet Cold Specks før, så kan det absolut anbefales.

Herefter er der irsk folk-rock fest med Flogging Molly kl. 15.55, inden man kan vælge indie-rock med White Lies eller et skud dansk nostalgi med Lars H.U.G. Jeg vælger sidstnævnte i håb om at høre nogle af de gode sange H.U.G. har på samvittigheden – begge går på 17.05. Så er der ellers hovednavne-parade ud på aftenen.

Første skud er efterhånden legendariske Pixies, der gjorde comeback med en EP-trilogi (som der var delte meninger om), som blev til albummet Indie Cindy, et album en delvist skeptisk Ken præmierede med 4 stjerner tidligere i år. Du kender sandsynligvis ikoniske ‘Where Is My Mind?’ og formentlig flere af bandets sange, og om ikke andet så skal du se dem for deres musikhistoriske betydning. Uden Pixies havde eksempelvis Nirvana næppe lydt på samme måde. Det er også det eneste af årets hovednavne, som jeg ikke har oplevet live tidligere, og derfor står Pixies som årets must-see for mig. Det er kl. 19.25.

Årets anden must-see følger lige efter. Her går canadiske Arcade Fire nemlig på scenen som del af deres Reflektor-tour, hvor der skulle være en hel del underholdning tænkt ind i koncerten. Herudover har det canadiske kollektiv med Win Butler i front fire fremragende albums i baggagen, og jeg glæder mig til at se både hvordan de tackler disko-influenserne, men også hvordan det kommer til at passe sammen med bandets tidligere materiale. Jeg har set bandet en enkelt gang, tilbage i 2007, så jeg ser temmelig meget frem til at opleve dem igen søndag aften kl. 20.35.

Så skal der lukkes og slukkes, og det skal der med tung rock. Queens of the Stone Age tager lukker-tjansen, og det kan såmænd også godt gå hen og blive godt. De gange, jeg tidligere har set Josh Homme og kumpaner har været om eftermiddagen på Orange Scene, og det har været en lidt blandet oplevelse. En mindre scene og et bedre tidspunkt kan måske få Josh i godt humør, så ‘Go With The Flow’ og alle de andre bliver leveret med koncentration og nerve. Yay, det bliver forhåbentlig en straightforward rockfest! Bandets seneste album tildelte Thomas i øvrigt 5 stjerner, læs anmeldelsen HER.

Og så er der vist ikke så meget andet tilbage end at sige: God Northside derude!

Se hele programmet HER.

Af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articleExobrain: EP **** (4/6)
Next articleCopenhell ’14: Reportage & korte anmeldelser, fredag d. 13/6

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.