RF12: Mew, Orange Scene, lørdag ***** (5/6)

0
1475
views

Efter lørdag aftens rockmesse med pastor Bruce, var det danske Mew, der havde fået til opgave at spille folk hjem i teltene  – eller videre til fest -lørdag nat fra Orange. Det gjorde de ganske fremragende. 

Mew lagde klogeligt ud med en række numre fra gennembrudsalbummet ‘Frengers’, blandt andre ‘Am I Wry? No’ , ‘156’ og ikke mindst ‘Snow Brigade’, som hurtigt fik tændt en fest op på den stadig godt fyldte plads foran Orange Scene. Med sikker hånd tordnede guitar- og trommekaskaderne, der kendetegner flere af ‘Frengers’-numrene, ned mod et publikum, der måske stadig var i en form for godartet granat-chok efter en overdosis Springsteen.

Selv anmelderkollegaen, som havde en alvorlig krise under greatest hits-delen af Bruce-sættet, vågnede op til dåd (godt hjulpet af burger, fries og saftevand) og sang med på Jonas Bjerres højfrekvente linier. ‘Spiders’, endnu en stærk rocksang fra ‘Frengers’ blev det også til, og så havde Mew sikret sig publikums overgivelse. Ikke mindst fordi lyden fortsat var glasklar og tilpas høj til at publikum fik hipsterhåret blæst lidt bagover og ikke kunne forfalde til alt for meget fadøls-sniksnak.

Efter ‘Frengers’ paraden, som fik mindet undertegnede om at Mew rent faktisk er et ganske vægtigt rockband, som man fortsat kan regne med, blev der spillet numre fra de seneste to albums (‘And the Glass Handed Kites’ og ‘No More Stories’), der især på sidstnævnte bevæger sig i et mere luftigt udtryk, eksempelvis i ‘The Zookeeper’s Boy’ og i den ganske fine og poppede ‘Sometimes Life Isn’t Easy’, som vi også fik i en lysende version.

Jonas Bjerre er ikke den mest udadvendte frontmand i verden, og hvor den tidligere bassist Johan Wohlert i gamle dage havde rollen som den udadvendte på scenen, er det nu småt med kommentarerne fra bandet til publikum. Ikke desto mindre var det tydeligt at Hellerup-drengene nød at være på Orange scene, hvilket guitarist Bo Madsen også fik udtrykt da han fortalte publikum, at bandet efter at have stået på Orange nu ikke vil tilbage på Arena. Og fred være med det, for Mew fyldte Orange rigtig fint ud. Også med den afsluttende ‘Comforting Sounds’, igen en Mew-klassiker fra ‘Frengers’, som sædvanligvis lukker gruppens koncerter – også denne fremført sikkert og energisk.

Det var dog ikke helt forbi, for vi fik også et par ekstra numre, blandt andet ‘Special’, inden Mew satte punktum for lørdagen på Orange kort før kl. 3.  Hvor man kunne have frygtet et antiklimaks af indadvendthed efter The Boss’ opvisning i ærlig udadvendt rockstil, fik vi et flot, dansk punktum for en glimrende lørdag på Orange Scene – og endelig med en lyd, der var både høj og klar nok til at spille pladsen op.

Anmeldt af Judas

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/2/8/0/gfrock.dk/httpd.www/wp-content/themes/ionMag/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008