Home Artikler GFR Fokus: Anbefalinger til Copenhell, fredag d. 14/6

GFR Fokus: Anbefalinger til Copenhell, fredag d. 14/6

4246
0

Copenhell lurer faretruende ude i horisonten den kommende weekend, og vi har kastet et blik på hvad der er i vente rent musikalsk. Først hvad der venter af skallesmæk, los i løgene og pigtråd for øregangene fredag d. 15/6.

Du skal naturligvis bare se alt, eller næsten alt for der er enkelte overlap, men ellers sluger du bare programmet råt med din 6.66 promille. Derfor er denne lille guidede tur også mere for dem, som tror de får brug for enkelte pauser i programmet hist og her. Så her følger den rute, som GFRocks udsendte har planlagt at betræde, med de spontane afstikkere der nu måtte komme.

By The Patient, 14.30, Pandæmonium

Vi lægger ud med festivalens første navn om fredagen, de danske dødsmetallere fra By The Patient. Så skulle det værste snask ligesom være blæst ud af lytteapparatet fra start. Bandet udgav sidste år deres andet fuldlængde album, Premonitions, som vores anmelder Mordi kastede 4 stjerner og blandt andet følgende ord efter:

“Både produktion og teknisk formåen har internationalt format. Pladens ni skæringer præsenterer et, hele besætningen rundt, veloplagt og velspillende band der yder det bedste i deres karriere indtil videre……. Mesterværket skal nok manifestere sig engang i fremtiden og Premonitions er et godt langt skridt i den rigtige retning”. Læs hele anmeldelsen HER

Bandet har en del store koncertjobs på cv’et, og nu er det på tide vi endelige får tjekket ud hvad de kan levere på en scene, så hvorfor ikke på en af de største for metalmusikken herhjemme?

Amon Amarth, 16.30, Helviti

Næste officielle stop på turen befinder sig også i dødsmetal territorium, denne gang af den melodiske svenske slags. At navngive et band efter Sandain (elversprog) betegnelsen for “Dommedagsbjerget” i J.R.R. Tolkien’s Ringenes Herre lyder jo næsten for herlig nørde-gøglet til at være sandt. Ikke desto mindre er det tilfældet hos Amon Amarth, der åbner Helviti scenen med over 20 års erfaring bag alt håret.

Deres niende studiealbum udkom i april måned, til endnu en omgang generelt glimrende anmeldelser, selv om de gør brug af gammelkendte og simple virkemidler. Da de gæstede Roskilde Festival i 2009, var det ligeledes til begejstrede anmeldelser, så der burde være et succesfuldt vikinge-togt i vente.

Cancer Bats, 18.15, Pandæmonium

Da vi næsten lige har anmeldt de danske veteraner Illdisposed live, så vælger vi nok at forsætte dødsridtet med Cancer Bats på Pandæmonium i stedet for. 4 albums og et hav af EP’er er det blevet til for canadierne siden dannelsen i 2004. De produktive canucks befinder sig mere i hardcore punk afdelingen end egentlig metal, men det giver da, om ikke andet, lidt afveksling fra den dødbringende indledning på dagen.

Men ifølge vores anmelder, så rummede deres plade Dead Set On Living fra sidste år også metalliske udflugter, han skrev:

“Der er snerter af metalcore, doom, sydstats-metal, sludge, og alternativ rock, og det gør overordnet udtrykket varieret og interessant for lytteren, samtidig med at Cancer Bats dog stadig har en sound der er helt deres egen”.

Så mon ikke de fleste metalhoveder kan være med alligevel?

In Flames, 19.00, Helviti

Så er der dømt et sikkert greb om dunken og i raskt tempo tilbage til Helviti, hvor endnu en omgang svensker metal venter i form af In Flames. Der er endnu engang tale om en flok rutinerede herre med plus 20 år på bagen som band, og 10 studie plader at blære sig med. Over tid har bandet blandet melodiske dødsmetal elementer, med det der i dag kaldes metalcore – en genre, som de har haft enorm indflydelse på.

De senere år har gruppen inkluderet mere og mere synth i deres musik, en udvikling ikke alle ældre fans har håndteret lige godt. Dog hyldes de stadig som lidt af nogle pionerer indenfor den alternative metal, især for deres indflydelse på bands som Trivium, Killswitch Engage og As I Lay Dying.

Jeg oplevede bandets optræden på Orange Scene en halv-våd eftermiddag i 2007, og selv om de ydre omstændigheder mildt sagt kunne have være bedre, så var det en ganske fornøjelig 4-stjernet koncert. 6 år senere… lad os se om der stadig er fut i In Flames.

Alice In Chains, 21.30, Helviti

Teatertruppen Ghost har vi næsten lige anmeldt her på GFRock, så jeg sparer kræfterne sammen til mit absolutte hovednavn på festivalen. De genopståede grunge-guder i version 2 af Alice In Chains. I princippet kræver bandet vel næppe nogen nærmere introduktion, udover at jeg er kæmpe fan, anmeldelsen af deres nyeste solide skive The Devil Put Dinosaurs Here kan læses her på siden på fredag og så giver jeg ordet til en lettere opstemt og lidt yngre Kodi… læs anmeldelsen af deres koncert på Roskilde Fetival 2010 HER.

Danzig, 00.15, Helviti

Når jeg har sundet mig ovenpå endnu en (forhåbentlig) forrygende stjernestund med Alice In Chains, så skal de sidste kræfter i bentøjet bruges på at traske en tur ud i mørket med den aldrende metal-muskelmand Glenn Danzig. New Jersey mørkemanden er efterhånden blevet 57 år gammel, og kommer efter sigende forbi Refshaleøen med en art “greatest hits” set.

Så vi kommer både forbi de velkendte heavy metal/goth/blues-rock numre og udvalgte sange fra hans tid i horror-kultbandet Misfits (der i øvrigt gæster Amager Bio i august til 1-day Hardcore Showdown). Selvom bandet aldrig nåede over kult-status, så har de dog haft indflydelse i branchen, hvor ikke mindst Metallica frontmand James Hetfield og den afdøde bassist Cliff Burton var fans. Du kender muligvis Misfits nummeret “Last Caress” i Metallica’s cover version.

Det bliver spændende at se om der er luft tilbage i gamle Glenn, til mørke brøl og hyl i ulvetimen på Helviti.

Den samlede spilleplan for fredag d. 15/6:

14.30, By The Patient, Pandæmonium

15.30, Between The Buried and Me, Hades

16.00, Purified In Blood, Pandæmonium

16.30, Amon Armath, Helviti

18.00, Illdisposed, Hades

18.15, Cancer Bats, Pandæmonium

19.00, In Flames, Helviti

20.30, Ghost, Hades

20.30, Scarred By Beauty, Pandæmonium

21.30, Alice In Chains, Helviti

22.45, Celeste, Pandæmonium

23.00, Parkway Drive, Hades

00.15, Danzig, Helviti

 

VI SES I HELVEDE!

Skrevet af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

Previous articleIn Flames – Take This Life – 11/6 – 2013
Next articleGFR Fokus: Aarhus Psych Fest – interview med initiativtager Stine Kloster

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.