Home Artikler April 2013 - Fokus GFR nyheder: Blandet nyt fra Rockland uge 15

GFR nyheder: Blandet nyt fra Rockland uge 15

16177
0

Det er ikke altid vi når at få skrevet nyhedsartikler eller anmeldelser (eller bare fb-updates) om det hele, men det vil vi forsøge at råde lidt bod på, ved ind i mellem at lave en opsamling af blandet nyt. En slags rodekasse med nyheder fra forskellige egne af rockscenen. Så nu er vi klar med endnu et opsamlingsheat af nyheder af forskellig art, som er landet i vores inbox. Så spænd selen, og læsebrillen, nu kommer vi lidt omkring.

Vi lægger ud med at forlade de hjemmelige himmelstrøg for en stund, Kashmir, der er album aktuelle med E.A.R., er netop gået i gang med en Tour de Tyskland, hvor Dangers Of The Sea er med som support navn.

Dangers Of The Sea har allerede fået hype-bølgerne til at skvulpe, med deres nyligt udsendte selvbetitlede debut, der har modtaget 4-5 stjerner hos stort set samtlige større musikmedier. Her på GFRock kvitterede vores egen anmelder med 5/6 stjerner (læs anmeldelsen HER), med konklusionen:

“Der er mange stærke sange på albummet, og at Dangers of the Sea ikke gør i store armbevægelser gør det bestemt ikke dårligere – det fordrer bare lidt tålmodighed. Har man den, er der masser af gode lyttetimer på Dangers of the Sea”.

Læs endvidere vores interview med gruppen.

Kashmir/Dangers Of The Sea tour plan:

 9. april – Hamburg//Uebel und Gäferlich

13. april – Køln//Gebäude 9

15 april – Frankfurt//Brotfabrik

18. april – Munchen//Hansa 39

20. april – Berlin//Postbahnhof

Hvis du ikke lige befinder dig syd for grænsen her i april, så kan du se frem til et par nye udgivelser til høretelefonerne i stedet for. På mandag, d. 15/4, er der nyt fra WhoMadeWho bassist Tomas Høffding, der under navnet Bon Homme følger op på sin debut EP fra 2010, med endnu en EP, kaldet Night Tripper. EPen udsendes via Tigerspring Records, og lover ifølge pressematerialet “en blanding af tæt klublyd, Pink Floyd og en bred vifte tematikker og eksperimenter mellem musik og lyrik”. Mørk electronica/indie ala kunstnere som Gold Panda og Moderat.

Sidst i april, d. 29/4 for at være helt præcis, er Kim Munk endelig klar med nye toner fra The Broken Beats. Der er tale om EPen Only Love, der skal fungerer som en appetitvækker til et helt album, som udkommer senere på året. Only Love er produceret af Kim Munk selv og optaget, redigeret og mixet af Fridolin Nordsø og Carsten Heller.

The Broken Beats brød for alvor igennem på P3 i 2006, og ifølge Kim Munk så er hans livsfilosofi, at forsøge at lave livsbekræftende musik:

”Det er let nok at fylde folk med ens eget lort – musik er mit forsøg på at bidrage med noget positivt til den kollektive bevidsthed”.

På Only Love sniger der sig dog lidt sørgmodighed ind i The Broken Beats univers, hvor meget må vi se når EP lander om et par uger – følg med på Facebook.

Endelig skulle der snart være en ny EP på vej fra Six Barrel Syndicate, dvs. ikke helt, for siden vi sidst hørte fra bandet har de ændret navn til TurboChild. Bandet forklarer selv navneskiftet med, at siden de startede har bandet, medlemmerne og deres musik ændret sig. For at markerer denne udvikling, har gruppen altså valgt at putte det gamle bandnavn i graven og forsætte som TurboChild.

Den kommende EP er indspillet i Dead Rat Studio hos Jacob Bredahl. Første singlen “Heavy Thunder” er udkommet, og kan høres på bandets Facebook side.

“Det er svævende post-rock med vellydende lydlandskaber, som man kan synke ind i”…. sådan lød det blandt andet i vores anmeldelse af The Shaking Sensations album Start Stop Worrying, som du kan læse HER. Nu er gruppen klar med en ny video til nummeret “Anchors”, som får lov til at runde denne omgang GFRock opsamling af. Enjoy!

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleHalf Moon Run lokker med lækker lørdags indie-folk på Beta 2300
Next articleBusiness Stress Express: Prinsen Af Provinsen *** (3/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.