Home Artikler GFR År 8: En statusrapport

GFR År 8: En statusrapport

1205
0

Den 27/11 2011 kom vi til verden, detaljerne fortaber sig i en tåge af rødvin, dårlig humor og tidens gang. Hvordan ligger landet så, nu hvor vi går ind i vores 8. år? Lad os lave en lille statusrapport.

Det er tid til, at kigge lidt indad og fremad, og se hvor vi, GFR, står her i 2018 og hvor vi skal henad. Kommer det så dig ved som læser og er det overhovedet noget du skal give en hujende fis for? Det kommer lidt an på, om du bare er casual læser og klikker lidt tilfældigt, hvis der lige dukker noget op der tilnærmelsesvis kunne interessere dig, eller om du er mere fast kunde i butikken, musiker, “branchemenneske” eller andet, som “bruger” os mere indgående.

Status:

Vi kommer ikke til, at ændre noget hvad vores non-profit politik og overbevisning angår.

Vi takker som regel nej til (stort set) alle invitationer til “branchearrangementer”, fester, komsammener, familiefester, DJ-tilbud, alt hvad man kunne betegne som “networking”, eller andet der lugter af pindemadder og fri bar. Vi har ikke tiden og som regel heller ikke lysten til, at deltage i den slags. Det er ikke for at lyde arrogante, fjendtlige eller utaknemmelige (mange tak for invitationerne!), men vi er ikke her for, at bygge netværk og få branchevenner, vi er her for musikken, og det mener vi. Det er vores officielle GFR politik, bliver folk mere venskabelige på privatfronten, så lever vi fint med det – det er, trods alt, svært at undgå i en meget lille branche.

Vores læsertal er temmelig uforandrede de seneste par år, hvad vi har mistet på, at Facebook fucker medier og firmaer med deres algoritmer og tilhørende reduceret rækkevidde på opslag, har vi hentet på, at der i jævn strøm kommer flere følgere til. Og så at arkivet og antallet af skriverier bliver ved med at vokse. Skal vi så ikke vokse læsermæssigt? Tjo, for vores enorme ego og musikernes skyld kunne det da være rart, på den anden side, så er det her måske et meget naturligt leje for et medie som vores og med det fokus vi har?

Det bringer os til, at vores oprindelige fokus jo var upcoming musik, helst i yderste potens (og i den “rockede” afdeling), som i, jo mere ukendt jo bedre. Faktisk var et af de navne vi havde på det rødvinsplettede notat “Uhørt”. Den skulle vi nok have valgt! Nuvel, det viste sig, at det var lidt svært at starte op med materiale udelukkende om helt ukendte bands, da, ja, de var svære at finde, vi var lige så ukendte og vi anede ikke rigtig hvad vi lavede!

Derfor tog vi en del mere etablerede kunstnere ind og fik et bredere dækningsområde for, at lave lidt larm og fange folks opmærksomhed. Det virkede vist meget godt, men har også gjort, som årene er gået, at vi i perioder er kommet lige vel langt væk fra udgangspunktet. Internationale plader anmeldte vi en del af de første par år, indtil vi fik så meget dansk ind, at vi ikke kunne nå andet. De danske er gået fra de helt ukendte til, at vi nu dækker temmelig bredt på karrierestigen, men, vi vælger som regel de øverste par trin fra, og det forsætter vi med. Vi kommer ikke til, at bruge tid på at anmelde plader fra Volbeat, Nephew og The minds of 99, det er der nok andre der gør. Koncerter? Måske.

Men, der er, og har i lang tid været, en prioriteringsrækkefølge på hvad vi anmelder, vi har bare selv været lidt slappe til, at håndhæve den. Det vil vi forsøge, at gøre i lidt strammere grad fremover, da vi simpelthen ikke har tid, lyst og mandskab nok til, at anmelde alt der kommer ind. Helt simpelt, jo mere etableret en kunstner er, jo længere tilbage i køen kommer udgivelsen. Desuden vil vi nok (selvom det gør ondt), se os nødsaget til, at droppe udvalgte udgivelser, også selvom de kommer fra mindre etablerede navne – vi kan ganske enkelt ikke følge med.

En udløber af ikke at kunne følge med (eller noget der kunne minde om stress) er, at vi er faldet lidt af på den, hvad besvarelser af mails angår. Not cool! Det beklager vi, men visse kræfter på redaktionen har været kørt godt i bund over lang tid nu pga. alt for mange arbejdsopgaver. Det her er ikke “bare” en tjans, hvor der skal skrives en anmeldelse af og til og måske besvares et par mails. Der er mange anmeldelser, koncertartikler, Dagens Tracks, en uendelig strøm af mails, premiere det ene og det andet, en kalender der skal holdes up to date, fordeling af udgivelser, en koncert i ny og næ, publicering af materiale, Facebook updates osv. osv. osv… Og hvis det med tiden er kommet til, at hvile på 1-2 mand, så kører man sgu stille og roligt død i opgaverne. Og så er det blevet fuldtidsjob nummer to, i stedet for en hobby! Og hvad så med BØRNENE?!

Derfor prøver vi nu, at fordele opgaverne lidt bedre internt, hovedsageligt vil mailen fra nu af (og indtil han brænder sammen) blive bestyret af Thomas, der grundet hans travle liv ikke har tid til, at skrive så meget materiale til hjemmesiden. Så nu er han officiel postmester. Det gør, forhåbentlig, at I får svar hurtigere, fordi han ikke har gang i 10 andre GFR ting på samme tid.

Vi har fjernet “send besked” knappen fra vores Facebook side, måske et lidt dårligt signal at sende, men: mindre “larm” = mere arbejde bliver udført. Send en mail til postmesteren i stedet for!

Ændringer på indholdssiden. Vi forsøger løbende, at justerer typen af materiale vi laver, udover anmeldelserne, artikeltyper kommer og går, når vi løber tør for idéer, ting har haft sin tid, eller der skal ske et eller andet nyt.

Den største forandring i nærmeste fremtid bliver, at Dagens Track bliver lagt i graven efter 5 år. Det startede som en video uden medfølgende tekst, af et eller andet nummer, nyt eller gammelt, som vi lige synes var fedt den dag. Så blev det til en plads for nye numre fra fortrinsvis danske kunstnere, med tiden også med en tilhørende tekst . Nu er det tid til, at der skal ske noget nyt. Både fordi der bare skal ske et eller andet, men også fordi det lidt er blevet en “parkeringsplads” eller dumping ground for nye singler, med lidt fakta, et citat fra musikerne eller omskrivning af ting fra pressemeddelelsen, og enkelte tilføjelser fra os. Det bliver lidt kedeligt i længden! Mest for os.

Derfor rulles Dagens Track i garagen pr. 1/1 og erstattes i stedet for af, at vi nu anmelder singler! Det bliver ikke en daglig ting, men der sigtes i stedet for efter, at lave en ugentlig artikel med anmeldelser af flere numre. Om det lige bliver een gang om ugen afhænger, selvfølgelig, lidt af mængden af nye numre vi modtager, ligesom den endelige form og længde af anmeldelserne nok lige skal finde sit rette leje.

Så, sender du os en single, så må du fremover regne med, at den nok bliver anmeldt og ikke bare omtalt. Det bliver den hidtidige Dagens Track bestyrer, Ken, der står for anmelderiet. Så mangler vi bare et godt navn til sektionen? Ugens frække singler? Nej… Forslag modtages!

Nå, det blev lidt af en smøre og vi kunne sagtens kokse rundt i det yderligere, men, det korte af det lange (too late), for lige at runde af: vi prøver at følge med og optimere måden vi gør tingene på, for alles skyld.

Det værste der kunne ske var, at vi ender med at føle at vi bare står ved et transportbånd og spytter materiale ud i en lind strøm, uden kærlighed, engagement og med en voksende apati og kynisme. Det kan ingen være tjent med, så, derfor forsøger vi, at justere og lave en forventningsafstemning, så det bliver ved med at være sjovt

Hvis det bliver sur pligt, at drive GFR, så har vi forrådt hele pointen med det og så er der ingen grund til, at forsætte. Så status er, at vi vil prøve at stramme op nogle steder, hvor vi er blevet lidt slappe i koderne pga. slitage og forsøge, at friske indholdet lidt op hist og her med et nyt lag maling på den gamle tøs.

GFR Redaktionen

Previous articleDeadnate: Concrete Flood (EP) ★★★★☆☆
Next articleJosa Barck: Keep Your Batteries Warm ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.