Home Artikler GFR Fokus: Copenhell 2012 – Et hurtigt overblik

GFR Fokus: Copenhell 2012 – Et hurtigt overblik

2114
0

To lede dage i helvede er nær, når gode metalfolk fra nær og fjern indtager B&W’s gamle arealer på Refshaleøen i København fredag og lørdag. Vi på GF ROCK støtter naturligvis dette glimrende tiltag, nu med tre år på bagen, det er fantastisk, at der er plads til en ren metalfestival i lille Danmark, og festivalen har igen formået at tiltrække nogle store navne indenfor de mange metalgenre.

Desværre er vi ikke selv tilstede i år, kun i ånden og igennem gode venner der har valgt beton under fødderne frem for Northside’s mere bløde græs. Men vi vil alligevel forsøge lige at kaste et hurtigt blik på programmet. Mest af alt bare for at smide lidt kærlighed og opmærksomhed efter det prisværdige tiltag, som forsøger at bringe noget Mædal til masserne. Kom af sted hvis du har tid – så meget tråd finder du ikke på andre danske festivaler!

Skulle nogen derude tage turen til Copenhell, og have lyst til at sende en anmeldelse, stemningsrapport eller andet, så bringer vi det gerne, uden selv at tage æren for det, naturligvis. Så har du noget på hjertet vedrørende Copenhell, så smid det på en mail til gfrock.upcoming@gmail.com.

For overskuelighedens skyld, og for at please min egen dovenskab og magelighed, så dykker jeg ned i programmet ved at følge spilleplanen, og kigger kun på hovednavne – det er mere de store linjer end den lille detalje i denne omgang (desværre, næste år er der forhåbentlig mere tid til, at kæle for de søde metal mennesker derude).

Fredag 15. Juni

HELVITI (main stage)

14:00 Doors

16:30 KILLSWITCH ENGAGE
Metalcore bandet, dannet i 1999, har fået deres oprindelige forsanger Jesse Leach tilbage bag mikrofonen, efter at Howard Jones smuttede i januar i år. Hvad det reelt betyder for kvaliteten af koncerten er svært at sige, men mon ikke de er opsatte på at bevise, at det her er et band i deres stærkeste opstilling?

19:00 ANTHRAX
Lidt en dark horse i programmet, udgav sidste år et overraskende godt og flot anmeldt album, Joey Belladonna er tilbage som forsanger, og i det hele taget virker det som om de er still going strong. Men den lille af The Big 4 har efterhånden 31 år på bagen i mange forskellige versioner, har de stadigvæk energien live, og nok tilbage at bevise?

21:30 MASTODON
Georgia’s tunge drenge har efterhånden udgivet en håndfuld plader med varierede udtryk – alt fra kompliceret progmetal, tonser og en mere “poppet” lyd på deres nyeste udspil. De rykkede Orange Scene rundt på Roskilde sidste år, mon ikke de får skrællet lidt asfalt op på Copenhell? Jo de gør.

00:00 SLAYER
Hvad er der egentlig at sige om Trash-legenderne Slayer, som ikke allerede er blevet sagt? Stadig olme og grumme, stokkonservative live og på plade, har ikke tabt pusten og spiller stadig HØJT og HURTIGT for deres altid dedikerede fans. SPIL NOGET SLAYER! Det kan i roligt regne med.

HADES (2. stage)

14:00 Doors
15:30 SKELETONWITCH
18:00 BRUTAL TRUTH
20:30 ALL SHALL PERISH
23:00 GOJIRA

PANDÆMONIUM

14:30 Barricades
15:30 Rising
18:00 The Interbeing

Umiddelbart ser fredagens line up stærkest ud, alt efter smag og behag naturligvis. Det der kunne trække en smule ned i nogens øjne er at både Slayer og Mastodon ikke ligefrem er sjældne gæster på vores breddegrader. Men du kan være næsten 100% sikker på, at de to bands leverer varen live, så det er sikre og fornuftige bookinger. Et kultorkester som Brutal Truth og de fremadstormende franskmænd i Gojira pynter på scene nummer 2, imens danske Rising nok skal få larmet igennem på upcoming scenen. Det store spørgsmålstegn her er Anthrax – det kan gå begge veje.

Alt i alt et rigtigt godt fredagsprogram, der nok skal sende publikum tilfredse ud i virkeligheden bagefter. Men hvad med lørdag? Let’s see…

Lørdag 15. juni

HELVITI

12:00 Doors

14:30 SAXON
New Wave Of British Heavy Metal frontløbere, med rødder tilbage i 1976, så det er en flok rutinerede herrer der har fået den (tvivlsomme?) ære af at åbne hovedscenen lørdag. Deres 20.(!) album skulle være på vej i 2013, men mon ikke de holder sig til deres klassiske materiale i denne situation? Afdanket eller nostalgisk triumftog, det er vist 50/50.

16:30 MESHUGGAH
De tekniske dygtige og brutale svenskere blev faktisk dannet helt tilbage i 1987, men er stadig i stand til at uddele tunge tæsk så trommehinderne kommer på overarbejde. Deres nyeste album Koloss udkom i år, så det er ikke et band der lever på fortidens meritter der tropper op på Refshaleøen.

19:00 IMMORTAL
Så er der Norsk Black Metal til aftensmanden! Siden 1990 har de tromlet løs, med otte albums i ryggen, men ikke noget nyt siden 2009, så er det i høj grad nok en “publikums booking”, og ikke en der skyldes aktualitet – nyt skulle dog være i den onde støbeske, med udsigt til at ramme dig i fjæset i 2013.

21:30 LAMB OF GOD
Udgav nyt tidligere på året, ikke noget banebrydende eller nyskabende, men det viste et Southern Metalband der er gået i Slayer mode – hold dig til den afprøvede formel og spil det med glæde og energi. Derfor skal koncerten nok også blive en fornøjelig oplevelse, en velkendt en af slagsen muligvis, men det behøver ikke være dårligt.

00:00 MARILYN MANSON
Halvsløjt nyt album kommer forhåbentlig ikke til at ødelægge festen. Mon ikke Manson på rutinen stadig er garant for gak, gøgl og masser at teatralske virkemidler – om det så virker ufrivilligt komisk, passé eller stadig har en høj underholdningsværdi må tiden vise.

HADES

12:00 Doors
15:30 DYING FETUS
18:00 KORPIKLAANI
20:30 TRIVIUM
23:00 SOULFLY

PANDÆMONIUM

13:30 Redwood Hill
15:30 Cerekloth
18:00 The Kandidate

Lørdag ser på papiret, studeret af mine øjne, lidt svagere ud end fredag, men det skyldes nok personlig smag. Dag 2 er dog meget afhængig af at første og sidste navn ikke falder igennem, møggamle Saxon risikerer at plejehjemmet er næste spillested, og Manson kunne potentielt blive pinlig klovn i eget cirkus. På scene 2 er der dog udsigt til en potent party med Soulfly, der har et fremragende nyt album med i bagagen, så aftenen er med garanti ikke helt spildt hvis Manson fejler. Men hvem ved, han kunne også diske op med et herligt show og sende publikum i 90er rus.

I det store hele må årets Copenhell program betegnes som fuldt ud tilfredsstillende. De kommer fint rundt i metallens mange genre, uden at det bliver for obskurt, lidt af det hele og generelt fine hovednavne. Så op med hornene derude, slå håret ud, husk at drikke masser af øl og god tur ned i flammerne i HELVEDE.

Vi ses forhåbentlig næste år på Refshaleøen!

Skrevet af Kodi

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

Previous articleThe Hives: Lex Hives * (1/6)
Next articleJapandroids: Celebration Rock **** (4/6)