Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Dussth: Graven (EP) **** (4/6)

Dussth: Graven (EP) **** (4/6)

2648
0

Dussth er et ungt band fra Randers, der er blevet samlet op af de aarhusianske undergrunds-koncertarrangører og nu også pladeselskab, Raum Eins. På Graven viser Dussth at de er værd at holde øje med fremover, hvis man er til mørk og hurtig post-punk. 

Ligesom Helmet Compass EP’en Beautiful High udkommer Graven på download og kassettebånd – og hvor kassettebåndslyden har sin berettigelse hos Helmet Compass og passer godt til deres udtryk, giver det til gengæld lidt flere problemer med at høre nuancerne i Dussth’s musik. Derfor er denne anmeldelse baseret på download-udgaven.

Hvor Helmet Compass gør sig i mere langsom og stenet rock med tråde tilbage til 60’erne og 70’erne, gør Dussth sig i hurtig og mørk punk, hvor inspirationen er hentet i 80’ernes sortrandede punk. ‘Conviction’ blæser af sted med markant lilletromme på overarbejde og vokalen holdes i et mørkt toneleje, mens de skærende guitarer danner de klaustrofobiske omgivelser.

‘Doe’ følger efter, i samme spor, hurtigt, klaustrofobisk og mørkt, og også ganske fint skruet sammen. Den efterfølgende ‘Fracticide In The Masses’ er tungere, langsommere og EP’ens stærkeste track. Det klæder Dussth, og især vokalen, at tempoet er lavere og mere malende tungt. Ildevarslende, dystert og medrivende – jeg kan lide det!

På ‘Low’ sættes tempoet op igen, men her er der også variationer at komme efter. Her er break, og en metallisk hvinende og skærende solo der (næsten) giver minder om Slayer, når de er punkede, og en catchy melodi nedenunder det skærende inferno. Og så er det hele slut med et skrig/brøl fra forsangeren –  lidt under 12 minutter er den samlede spilletid, og på den når Dussth at vise at punk/post-punk scenen i Danmark har fået endnu et spændende navn, selv om der endnu er et stykke ved til blandt andre IceAge og The Woken Trees. Min primære anke mod Dussth er, at vokalen lyder en smule forceret og anstrengt dyb – når den får lov at bevæge sig i et mere naturligt leje, fungerer det lidt bedre. Ellers er det en lovende EP, Dussth har fået strikket sammen, og der er god grund til at glæde sig til at høre mere fra de unge randrusianere.

Anmeldt af Judas

Tjek Dussth ud på deres bandcamp.

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleCrowbar – I Feel The Burning Sun – 2/5 – 2013
Next articleGFR Fokus: The Psyke Project Q&A

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.