Home Interviews GFR Fokus: The Psyke Project Q&A

GFR Fokus: The Psyke Project Q&A

3162
0

På mandag udkommer The Psyke Project’s nye album Guillotine i fysisk format, efter at have været tilgængelig som “pay-what-you-want” download en månedes tid.

Vi har i den anledning fået stablet en lille Q&A på benene med bandets trommeslager Rasmus Sejersen, for at få lidt mere at vide om tankerne bag udgivelsesmodellen, pladens indhold og andet godt . Og jeg lover jer – det er en FED plade!

1) “11 songs about human melancholie and malveillance” står der i jeres album preview video, er det alt man behøver at vide om pladen?

Ikke alt, men det er to væsentlige ord i forhold til universet. Menneskelig melankoli og menneskelig ondskab beskriver Guilllotine meget godt, ud fra hvordan vi opfatter pladen, og ud fra hvad vi har forsøgt at skabe. Men det er selvfølgelig subjektivt. Vi har gjort meget ud af at skabe melankolske stemninger i riffene og forsøgt at give det et skær af horror (herunder vores black metal referencer). Forhåbentlig vil lytteren opdage nye lag i musikken, når han/hun begynder at dykke ned i det.

2) 1. april, over en måned før officiel release i fysisk format og digitalt, blev albummet lagt ud som stream og “bestem selv prisen” download – hvad er tanken bag denne strategi?

Strategien har denne gang været at målrette vores kommunikation til dem som i forvejen følger os, og generelt bevæger sig inden for vores subgenre af metalgenren. Modsat vores tidligere marketing, der fx kunne bestå af annoncer i metalblade eller plakater i bybilledet. Gode reklameværktøjer, men svært at måle, hvem der egentligt ser det. Så vi har besluttet at ligge albummet op til fri download eller ”pay-what-you-want” en måned før, som forhåbentligt vil bevirke, at mange hører musikken og deler den. Og som så på længere sigt vil give et mer-salg af den egentlige vinyl/cd/merch release 6. maj. Vi har i princippet bare taget udgangspunkt i vores egen handlemåde: Når et band udgiver noget nyt tjekker vi det ofte ud først via fx Bandcamp, og hvis det er fedt, så bestiller vi vinylen og/eller dukker op til deres gig, køber merch osv. Guillotine har været et af de mest solgte metaludgivelser på Bandcamp internationalt siden 1. april, og ramte på et tidspunkt en 8. plads, så det viser, at folk derude gerne vil støtte op og betale for musikken, selvom den i princippet kan hentes gratis. Vi benytter også Facebooks ad system rigtig meget, hvor vi kan target personer i de områder vi skal på tour i helt ned til sub-genrespecifikke tags som ”post hardcore” ect. Så kommer der en annonce op i siden på deres Facebook, som fx fortæller om vores tour, som de så aktivt kan vælge at tjekke ud eller lade vær’. Det har udvidet vores fanbase markant og samtidig boostet downloads på Bandcamp. Udover Bandcamp ligger albummet også tilgængeligt på WIMP, Spotify, Itunes osv. Vi er ret tilfredse med forløbet indtil videre.

Rasmus Sejersen
Rasmus Sejersen

3) Samtidig er det lidt vanskeligt, med en hurtig søgning, at finde særligt mange informationer om bandet på nettet – hvorfor er The Psyke Project sådan lidt hemmelige?

Ha ha. Vi er vel for undergrund til nettet.

4) I har et enkelt nummer på dansk, “Menneske”, som sidste nummer på Guillotine, som jeg synes fungerer glimrende og er virkelig fedt. Hvordan er det at “arbejde på dansk” frem for engelsk, og kunne man få mere af den slags fremover?

Godt spørgsmål. Oprindelig plan var faktisk at lave hele pladen på dansk. Men vi måtte bare indse, at vores danske modersmål kan være kompliceret at få til at lyde godt vokal/skrigmæssigt i det lange løb. Det blev hurtigt meget harsk og langt, når Martin skreg sig vej igennem sangene. Det engelske fungerede bare bedre. Nok en vanesag, men det er egentlig svaret.

5) I har netop annonceret nogle europæiske tour datoer, især Østeuropa får glæde af et besøg – fortæl lidt om touren, og hvorfor kun en enkelt dansk koncert (på Beta 18/5)?

BETA koncerten er den sidste på touren, så der er vi mest smadret/autentiske som mennesker. Det er helt vildt hvad en tour gør ved et band. Man bliver revet ud af de faste sikre danske hverdage, og pludselig opdager du, at du ikke længere bader, nærmest kun spiser junk food og drikker stifere det meste af dagen, og man begynder at tænke, om det er sådan man egentlig gerne vil leve ha ha. Men der kommer flere datoer i DK, men først efter sommer. 666

—-

Vi siger tak til det smukke menneske Rasmus, og opfordre alle til at købe/lytte til pladen HER, hvis man ikke kan vente indtil mandag (hvor du også kan læse anmeldelsen af Guillotine lige her på GFRock)

Skrevet af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul,  metal and the what have you – hver dag!

Previous articleDussth: Graven (EP) **** (4/6)
Next articleSlayer – South Of Heaven – 3/5 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.