Home Koncert omtaler & artikler Februar 2017 - Koncert omtaler & artikler Det ruller tungt – interview med Jens Back/Colossal Booking

Det ruller tungt – interview med Jens Back/Colossal Booking

1906
0

I næste uge tager Colossal Booking nogle danske bands med ud på landevejen og kigger forbi henholdsvis København, Aarhus og Aalborg. Colossal står også bag arrangementet A Colossal Weekend, der blev en stor succes i Vega sidste år og gentager succesen med en bunke tunge navne igen i år. Vi har fanget den ene af bagmændene, Jens Back, til en lille snak om hvad Colossal egentlig er for en kleppert.

Torsdag, fredag og lørdag i næste uge står den på Colossal On Wheels, hvor du på Stengade i København kan opleve Liserstille, Late Night Venture og Tvivler, mens Atlas i Aarhus og Studenterhuset i Aalborg gæstes af de to førstnævnte og LLNN. Til maj præsenterer Colossal navne som Deafheaven, Toundra og Sumac i Vega.

Kigger man på jeres facebook, så kan man se, at I har booket turneer helt tilbage til 2012 (måske længere tilbage?), men hvem er og hvad er Colossal egentlig og hvad er historien bag?

Vi er to personer bag Colossal. Jeppe og Jens… Vi mødte hinanden tilbage i 2010, begge vores egne bands gjorde sig i post-rock og var interesserede i at komme ud af Danmark, hvor interessen for den slags ikke var specielt stor. Vi havde begge rodet lidt med at sætte koncerter op og blev hurtigt enige om at slå pjalterne sammen – og så er det egentlig bare kørt derfra…

Hvilken slags musik og kunstnere er det Colossal har som fokusområde?

Vores udgangspunkt er helt klart i den tunge ende af alternativ rock. Lineup’et til Colossal on Wheels og A Colossal Weekend, giver et meget godt billede af hvad vi arbejder med. Men som sådan er vi ikke låst fast af nogen genrebetegnelser.

Sidste år lancerede I A Colossal Weekend i Vega, hvilket udefra set virkede som en stor succes? Hvordan oplevede i selv arrangementet og hvad var egentlig motivationen bag, samt succeskriteriet?

A Colossal Weekend sidste år var en fuldstændigt overvældende succes for os. Selvfølgelig var det fedt, at der blev udsolgt og vi dermed fik lagt et fundament for at gentage weekenden. Men for os var det i lige så høj grad den efterfølgende respons og oplevelsen af et publikum, som virkelig var der 100% for musikken – det hele gik bare op i en højere enhed. Det var også vildt fedt, at cirka halvdelen af billetterne blev solgt uden for Danmark.

Dét – og så var det selvfølgelig en foreløbig kulmination på flere års arbejde, at vi pludselig kunne præsentere en perlerække af vores absolutte yndlingsbands i så fine rammer som Vega’s. Det var helt klart et drømmescenarie for os, der blev yderligere forstærket af den fantastiske modtagelse arrangementet fik.

I år gentager I succesen med endnu en Colossal Weekend, hvad er anderledes i år, om noget, og hvordan ser I fremtiden for dette arrangement?

Programmet i år bliver måske en anelse mere varieret og vi arbejder hele tiden på, at optimere oplevelsen for både publikum og optrædende. Hvad det helt konkret munder ud i, kan vi ikke løfte sløret for endnu, men vi er overbeviste om at, A Colossal Weekend 2017 bliver fantastisk.

Vi har denne gang også fået en økonomisk håndsrækning i form at støtte fra Statens Kunstfond. Ud over det økonomiske aspekt, som selvfølgelig er vigtigt, er det også en rigtigt dejlig anerkendelse og en kæmpe motivation for at gøre A Colossal Weekend til en tilbagevendende begivenhed.

Som en bonus, eller appetitvækker, lancerer I, i år Colossal On Wheels, 3 bands på 3 spillesteder rundt omkring i landet, i februar måned. Hvad er tanken med disse koncerter?

Egentlig bare at “sprede budskabet” og give folk en smagsprøve på stemningen på A Colossal Weekend. Men helt sikkert også for at vise, at vi er et seriøst foretagende. Vi har jo siden A Colossal Weekend lavet en masse andre ting, så som Mono & Alcest, Boris, Lee Ranaldo og flere turnéer i udlandet for forskellige bands. Efter Colossal on Wheels præsenterer vi blandt andet også Russian Circles på Vega.

Hvordan er I nået frem til hvilke bands der skulle på hjul og hvad kan folk se frem til?

Alle bands har en eller anden tilknytning til Colossal og er på hver sin måde repræsentanter for det vi står for. Liserstille, LLNN og Late Night Venture er for eksempel alle tilknyttet vores generelle booking.

Er det et koncept vi kommer til, at se mere til i fremtiden, og hvad byder fremtiden egentlig på for Colossal, udover det nævnte?

Det er da helt sikkert vores håb, at kunne gentage det! Hvad fremtiden byder på er svært at sige så meget om, men vi har masser af ting i pipelinen. A Colossal Weekend har helt sikkert åbnet nogen døre og gjort os interessant for en masse samarbejdspartnere, som vi ikke på samme måde havde adgang til før.

Du kan læse mere om koncerterne på Stengade, Atlas og Studenterhuset her (klik på spillestedet) og A Colossal Weekend HER.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleDe Forbandede: De Forbandede ★★★★★☆
Next articleÆter – Nordlys – 3/2 – 2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.