Home Artikler GFR Fokus: Crunchy Frog præsenterer Crunchy Christmas 2012

GFR Fokus: Crunchy Frog præsenterer Crunchy Christmas 2012

1893
0

Chrunchy Frog er for første gang i 6 år tilbage med Crunchy Christmas, hvor samtlige af pladeselskabets aktive bands spiller op til indie-julebal i Pumpehuset.

Konceptet er enkelt, men christmas rockin’ – Pumpehuset, 9 bands fordelt på  2 scener, for 150 kr. (inkl. 1 gratis øl). Det må siges, at være en meget fair pris for dette bugnende julebord, der byder på varierede og  delikate musikalske retter. Af lækkerier kan nævnes Beta Satan, der til anledningen er genopstået fra de døde (kom og se om de er zombier med nissehuer), og Apparat Organ Quartet, som tager turen helt fra Island for at spille op til juleløjer.

Hele menuen er som følger (ikke spillerækkefølge):

Apparat Organ Quartet (IS)
Den elektroniske kvartet er dannet i Reykjavik i 1999, men har kun udgivet 2 albums. Det skyldes måske, at deres “Machine Rock ‘N Roll” frembringes ved møjsommelig håndkraft og ikke med hjælp fra en computer. Musikken indspilles på en blanding af gamle keyboards, russiske synthesizers, old school vocoders og andet utraditionelt isenkram. Så det er ingen overdrivelse at påstå, at der er en speciel og anderledes oplevelse i vente.
Besøg hjemmesiden

Beta Satan
Rockbastard sammenrend, med medlemmer fra The Malpractice og nu opløste Tiger Tunes. Dannet i 2005 og har et enkelt album, Girls (2008), på samvittigheden. Efterfølgende blev der lidt stille omkring den opfindsomme gruppe, der blander adskillige rock, pop og elektroniske genrer. Nu er de så tilbage på en dansk scene (for en kort bemærkning?), så gå ikke glip af løjerne, det bliver et brag.
Lyt til musikken på MySpace 

Lars And The Hands Of Light
Jeg har tre gange tidligere haft fornøjelsen af at opleve gruppen live, og er man i humør til fint skåret og catchy pop, så går man ikke galt i byen her. Du kender næsten med garanti hits som “Me, Me, Me” og “Hey My Love, Hey Love” fra radioen, hvor de i en lang periode var i heftig rotation. Nu har du så en kærkommen lejlighed til, at få genopfrisket dette charmerende bekendtskab.
Lyt til musikken på MySpace 

Powersolo
De århusianske originaler behøver vel næsten ikke nogen nærmere introduktion? Donkeypunkens konger har spillet kongeriget og dele af Europa tyndt siden udgivelsen af debutten i 2001, og deres iver efter at få deres festlige musik ud, er tydeligvis ikke aftagende. Senest har de leveret sange til programmer på DR Ramasjang, hvilket virker oplagt for nogle voksne drenge, der ikke har glemt barndommens legesyge og gåpåmod.
Besøg hjemmesiden

Shiny Darkly
Københavnsk trio, der brygger mørke drikke af ingredienser fra rock, noise, pop, beat og psychedelica. Den hvid/mørke støj-pop, kunne man få en slurk af på deres debut EP, der udkom tidligere i år. Det er dystre toner fra underverdenen, der dominerer lydbilledet, men mon ikke det også gør sig glimrende til en svingom omkring Crunchy’s juletræ?
Find dem på Facebook

Snake And Jets Amazing Bullit Band
Jeg mindes en festlig koncert med duoen på Spot Festival, nogle år tilbage i tiden. På deres plader har de på finurlig vis hoppet rundt mellem genrer som surferrock, 70er beton og artrock, skæv pop og alt muligt andet, altsammen smidt i en blender og kørt rundt. Så der er ingen undskyldning for at stå stille. Her spilles op til dans i mange forskellige stilarter, så de fleste burde kunne være med.
Find dem på Facebook

The Malpractice
Tror Johannes Gammelby (I Am Bones, Beta Satan) på Facebook har lovet, at dette er den sidste The Malpractice koncert…. i Tectonics æraen. Tectonics er titlen på debutalbummet fra 2012, indspillet med assistance fra kumpaner fra Beta Satan, Tiger Tunes og Marybell Katastrophy. Hans (deres) selvudråbte “dirty and evil popmusic” er en sprælsk genrecocktail, der kastede en række flotte anmeldelser af sig – så det bør du jo nok ikke snyde dig selv for!
Find dem på Facebook 

The Tremolo Beer Gut
De rutinerede kult-surfrockere var senest aktuelle på pladefronten sidste år, hvor de udgav coveralbummet Under The Covers With. Men alt du behøver at vide om dem, kan du finde på deres Facebook side under bandinteresser: The playing of the music. The drinking of the beer. The driving in the van.
Besøg hjemmesiden

Thee Attacks
“10 skarpe rock-spark”, “et komplet album af høj kvalitet” og “det er afgjort et af de bedste albums fra et dansk rockband, jeg har hørt i år”, var nogle af de ord vores egen anmelder smed efter Thee Attacks album Dirty Sheets, da den blev anmeldt her på siden. Klassisk rock og rul, ikke så meget pis, tæl til 3-4 stykker og afsted så nissehuen blafrer, meget mere kan man da næsten ikke forlange.
Besøg hjemmesiden

+ DJs: OLIVER NORTH BOY CHOIR

Julen hos den sprøde frø betyder ikke kun traditioner, i år præsenteres endvidere et nyt tiltag: Crunchy Kids X-Mas Matiné!

Et program, hvor både store og små kan være med til at rocke julen ind. Det nyeste tiltag lanceres med ordene “matiné koncert for de sprøde rock ‘n rollinger og deres forældre”, og disker op med Hr. Skæg (som Crunchy Frog udgiver på deres soundtrack label), Powersolo (der har lavet kendingsmelodier til Ramasjang Rally og Live). Desuden vises tegnefilmene fra Mustafa’s Kiosk (Jacob Martin Strid) – oplæst af Povl Dissing og med musik af The Tremolo Beer Gut.

Hele herligheden løber af stablen lørdag d. 8/12.

Martiné-koncert: start kl. 11, pris 100 kr.

Crunchy Christmas: dørene åbnes kl 19, pris 150 kr.

Partoutbillet til begge arrangementer sælges for 200 kr.

Billetter kan købes hos Pumpehuset.

Have A crunchy Crunchy Christmas og indtil da kan du varme op med en Crunchy Christmas playliste

Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

Previous articleDen Fjerde Væg er draget på efterårstour
Next articleGFR Fokus: GFRock anbefaler 3 koncerter i hovedstaden