Home Artikler Blandet nyt fra rockland, uge 21

Blandet nyt fra rockland, uge 21

4586
0

Det er igen blevet tid til at kaste et blik i indbakken på de nyheder, vi ikke har nået at skrive om i anden sammenhæng. Denne gang kigger vi blandt andet på Danske Uafhængige Pladeselskabers Plademarked på Bremen i weekenden, koncert med en række dansksprogede rocknavne i et glemt amfi-teater i Bellahøj, Psych-rock festival i Aarhus og de nyeste tilføjelser til 1-Day Hardcore Showdowns program i august.

Vinyl i lange baner

Hvis du er en af de efterhånden mange mennesker, der sværger til vinylplader, så sæt kryds i kalenderen lørdag d.25. maj fra kl. 13-18. Her afholder Danske Uafhængige Pladeselskaber nemlig Plademarked på Bremen Teater. Hvert label får en stand i foyeren, og der kommer dj’s og musikalske overraskelser, ligesom der er åbent i baren.

De deltagende labels er: Tambourhinoceros, Pad & Pen, VME, Escho, Crunchy Frog, Tigerspring, Kontrafon, posh isolation, Playrec, eget værelse, Lolita Industri, Rump Recordings, Rillbar, hiatus og Echo Out Cph, hvilket betyder at du kan shoppe mange forskellige genrer og artister, blandt andre Thulebasen, Iceage, The Woken Trees, Thee Attacks og I Got You On Tape.

Det koster en 20’er at komme ind, men så får du til gengæld lavere priser end i de gængse pladeforretninger (som du selvfølgelig skal huske at støtte resten af året).

Rock og digte fylder amfiteater

I Bellahøj kan du d.8 juni få dig en koncertoplevelse med nogle af de bedste dansksprogede rockbands, og endda ganske gratis. Mellem Bellahøjs modernistiske højhuse, i krydset mellem Nordvest og Brønshøj, ligger et smukt amfiteater, som ellers mest er blevet brugt af motionsløbere de sidste mange år. Denne lørdag kommer amfiteateret til at runge af dansksproget rockmusik – idéen til koncerten opstod under optagelsen til filmen Mellemblond på Bellahøj, hvor instruktør Jesper Ravn Nielsen optog en publikumsløs koncert med Mellemblond i amfiteateret.

På scenen er Folkeklubben, Mads Mouritz, Gasblå (hvis seneste album vi har anmeldt og som vi har hørt live), Mellemblond (albumanmeldelse), Niels Skousen (som vi fangede da han besøgte Radar), samt Mads Wæhrens, Anja Bjødsgaard og Trolle & Tormod feat. DJ Skummetmælk og Vinyl! I mellem koncerterne er der digtoplæsninger og konferencier er Informations musikkritiker, Klaus Lynggaard.

Arrangementet starter kl. 15, slutter kl. 23, og er ganske gratis.

Mellemblond i et tomt amfiteater på Bellahøj
Mellemblond i et tomt amfiteater på Bellahøj

1-Day Hardcore Showdown

Vi bliver i København, hvor august byder på 1-Day Hardcore Showdown på og omkring spillestederne Amager Bio og Beta. Vi har tidligere skrevet lidt om festivalen, som nu har tilføjet flere stærke navne til line-uppet. Hardcore-institutionen Sick Of It All lægger vejen forbi, og det samme gør danske The Psyke Project, som modtog 6 stjerner for deres seneste album her på siden. Også engelske Broken Teeth og Greg Bennick er føjet til programmet, sidstnævnte som key note speaker. 1-Day Hardcore Showdown finder sted d.17. august.

Psych-fest i Aarhus

Vi springer til sidst en tur til Aarhus, hvor nogle initiativrige mennesker er ved at stable den første Aarhus Psych-fest på benene til oktober på Radar. Programmet er allerede ved at tage form, og de første navne er på plakaten. Således kan du allerede nu se frem til at opleve amerikanske The Asteroid #4, samt danske Tales of Murder and Dust og The Wands. Festivalen har ambitioner om at tiltrække både de stærkeste danske navne og internationale navne, man ikke normalt får at høre udenfor København. Vi forventer at skrive mere om dette spændende initiativ i den kommende tid, så følg med her på siden.

Join the Convoy

Endelig vil vi da lige slutte af med at glæde os over tilføjelsen af Kris Kristofferson til årets Roskilde-program. Den erfarne country-sanger, der blandt andet var en del af Highwaymen, føjer et nærmest mytologisk element til programmet. Det er blevet til 3 roste udgivelser siden 2006, og oveni har Kristofferson et stort bagkatalog at tage af. Blandt andet ‘Sunday Morning Comedown’.

Skrevet af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleContrition – Lycanthropy – 23/5 – 2013
Next articleI’ll Be Damned – Your Only Home – 24/5 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.