Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Gasblå: Fabrikken **** (4/6)

Gasblå: Fabrikken **** (4/6)

2623
0

Tilbage i 2006, i Næstved, dannede Brian Hesselborg sammen med hans makkere Rolf Drewsen, Laust Strange og Mads Skadborg, bandet Gasblå. Tre år efter udkom debuten “Rebel” som centrerede sig omkring livet i provinsen, og fik gode anmeldelser med på vejen, og et par sange i rotation på P3. Lyden var rå, og blev omtalt som en krydsning af Marilyn Manson og Love Shop (Gaffa)!

Nu er der gået endnu 3 år, bandet er flyttet fra provinsen til storbyen (København), og drengene i Gasblå er blevet til mænd, og har dermed også andre rutiner i hverdagen. Sangene på “Fabrikken” omhandler voksenlivets hårde sider, nederlag og angst, og som de skriver i pressemeddelelsen; “Fabrikken er en metafor for den fabrikerede virkelighed, der er en fast bestanddel af voksenlivet med ægteskab, familie, parcelhus, hund og bil”.

Marilyn Manson er nu skiftet ud med Kent, mens Love Shop stadig er at finde i lyden, især i Brian Hesselborgs vokal. Pift blandingen op med lidt distortion, så har du Gasblå anno 2012, tilforladelig dansk-sproget radio (pop)rock, der som forgængeren, har et par sange, der sagtens kunne ryge i rotation på P3 eller P4.

Fabrikken er overordnet et rigtig fint udspil, det er velproduceret og man kan ikke sætte en finger på bandets levering af sangene, det er godt håndværk. Dog kan det til tider virke en anelse poleret, og lidt mere kant og råhed ville klæde lyden, og give skiven en ekstra dimension.

Eksempelvis rammer de meget godt denne lyd på “Tinsoldat”. Sangen er tung, slæbende og beskidt, vokalen er en anelse mere henholdende end på resten af albummet, hvilket virkelig klæder Gasblå – og så passer lyden perfekt til albummets titel. Nu har jeg ikke hørt Gasblå live, men kunne forestille mig, at vi her er tæt på den lyd, og energi, de smider ud over scenekanten i levende live.

Udover “Tinsoldat” skal single-udspillet “Du Er Så Smuk” fremhæves, ja, det er en klassisk pop/rock sang, og garanteret snedkereret udelukkende til radio airplay, men man kan ikke løbe fra at det er en ørehænger, og hold kæft hvor har jeg haft den meget på hjernen, så det er vel lykkedes meget godt.

“Rebel” er ligeledes svær at snige sig udenom. Et nummer der har samme niveau som de to forrige, igen en ørehænger, og foden har det med at vippe med, når rebellen trisser ensom rundt på landevejen.

Men det er jo ikke guld og grønne skove det hele, sange som “Berlin” og “Kammerat” kunne godt have været blevet i demo skuffen. De gør hverken fra eller til, og man tænker mest, hmmm, er det nye udspil fra Love Shop/Unmack, og det er vel ikke ligefrem meningen.

Som skrevet tidligere er “Fabrikken” et fint udspil, det gør ingen fortræd, og kan være trinbrættet til Gasblås gennembrud i Danmark, potentialet er der i hvert fald. Men jeg mangler som sagt lidt kant, attitude og fandenivoldskhed, det bliver sgu for pænt. Men det er måske meningen, og så rammer de den jo lige i røven.

Uanset hvad, så er det svært at sige noget dårligt om god sangskrivning, og det er lige præcis hvad “Fabrikken” er – velskrevet (pop)rock. Og når albummet samtidig holder et højt bundniveau, og der oven i købet er 2, ja måske 3, potentielle radio-singler på albummet, så er det svært ikke at give Næver-drengene andet end 4 stjerner – men stik mig noget mere attitude og kant, så er chancen for en ekstra stjerne stor. Er du til Love Shop, Kent eller begge dele på én gang, så giv “Fabrikken” et lyt.

Gasblå – Du Er Så Smuk
Anmeldt af Bonde

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

Previous articleSwans: The Seer ***** (5/6)
Next articleDeus Otiosus: Godless **** (4/6)