Home Artikler Blandet Nyt Fra Rockland, uge 33

Blandet Nyt Fra Rockland, uge 33

2943
0

Så er det igen blevet tid til at tømme GFRock indbakken for nyheder vi ikke har fået bragt i andre sammenhæng. Det er tid til den seneste omgang Blandet Nyt Fra Rockland.

Efteråret er typisk højsæson for nye albumudgivelser, og nu hvor den fine sommer tilsyneladende går lidt på hæld, er der en del dansk musik at se frem til i nærmeste fremtid. Her følger 3 hurtige bud fra forskellige dele af rocklandskabet.

Allerede på mandag udkommer tredje album fra fynske Kissaway Trail. Bandet har været igennem en turbulent periode siden deres seneste album Sleep Mountain fra 2010, som har resulteret i at bandet er reduceret til en trio. De startede 5, nu er der “kun” de to forsangere, sangskrivere og lead-guitarister Søren Corneliussen og Thomas Fagerlund og trommeslager Hasse Mydtskov tilbage. Jeg har smuglyttet lidt på pladen, som vi anmelder i løbet af den kommende uge, og kan godt afsløre at der er noget at glæde sig til! Selv om bandet er skrumpet i størrelse, er deres lyd og musik vokset og har udviklet sig i en rigtig spændende retning. Breach kan købes fra mandag d. 19/8.

I den hårdere ende af spekteret finder vi metal-veteranerne Hatesphere, der ufortrødent forsætter med at udsende plader og turnerer på livet løs. I slutningen af september udkommer således gruppens ottende studiealbum, Murderlust, der lover alt fra deres velkendte thrashede toner, heavy og afstikkere til mere atmosfæriske klange. Det meste af september er bandet på de europæiske landeveje sammen med Hypocrisy, men følgende danske datoer hvor du kan få et skud Hatesphere er offentliggjort:

20/12 – Beta, København
21/12 – Fatter Eskil, Aarhus

Endelig er der et nyt brøl fra den danske undergrund, hvor grunge-rock øglen Franklin Zoo kravler frem fra sit skjul i studiet og er klar med deres albumdebut. Pladen, Untamed, er navngivet via en konkurrence på bandets facebook side og følger op på deres bundsolide EP fra 2012. Undertegnede har haft fornøjelsen af at opleve gruppen live tre gange de forgangene år, først på Backstage under Spot Festival 2012 (læs kombineret showcase og EP anmeldelse her), samt, igen, på Backstage til arrangementet Off Spot i begyndelsen af maj og senere på måneden til Live Live Festival. Hvis bandet formår at omsætte deres rå energi og tunge intensitet fra koncerterne til pladeformat, så er der virkelig noget at se frem til for gamle (eller unge) grunge-elskere. Untamed udkommer 20/9, og Franklin Zoo lover 12 helt nye sange. Samme aften er der release party på rockbaren High Voltage.

Vi tager lige en pause-video. Her er den sprit nye video fra de århusianske sludge m.m. rockere Plöw, hvis nye plade No Highness Belove The Crown modtog fine ord fra min kollega Judas tidligere på ugen. Læs anmeldelsen her, and press play.

Plöw afholder iøvrigt release fester for pladen i både Århus og København

Damerne skal ikke snydes, hvis de da overhovedet føler sig snydt, men her er en nyhed med en kvindevinkel. For fredag d. 6/9 forvandles Isola Rock Music Club på Israels Plads i Indre København til et kvinderock power house. Det sker når den nye natklub Cool Cats åbner, og i den anledning har fokus på rockens kvinder. Den musikalske profil kommer ifølge DJ og arrangør Cecilie Marie til at spænde fra 60ernes Motown lyd, over heavy til tøsepunk og nyere rock. Selv om arrangementet lover “Girl Rock Night Club”, så er mandfolk heldigvis meget velkommen på Cool Cats, så kig forbi og hyld kvinderne. Miauw.

COOL CATS – OPENING PARTY
Fredag 6. september 2013 kl. 23:00 – 05:00
Isola Rock Music Club
Linnésgade 16 A, Israels Plads, 1361 Kbh. K (lige ved Nørreport St.)
Bramble Cocktail Happy Hour kl. 23:00 – 24:00

Efteråret byder traditionen tro også på masser af rockkoncerter landet rundt, heriblandt en anden tradition – Headbangers Ball Tour. I år får hele 9 danske byer besøg af turneén, der i år tæller 3 fremadstormende danske bands.

Dødsmetallerne By The Patient, som vi både har anmeldt på plade og live på årets Copenhell, Black Metal gruppen Solbrud der imponerede os på Pavilion Junior under årets Roskilde Festival og sidst, men ikke mindst, Helhorse. Sidstnævnte er snart klar med deres andet album, Oh Death (mere om det en anden gang), som vi ser frem til at sætte tænderne i inden udgivelsen d. 30/9.

Headbangers Ball Tour 2013:

01/11, Aalborg, Studenterhuset

02/11, Esbjerg, Konfus

09/11, Køge, Tapperiet

15/11, Roskilde, Gimle

16/11, Herning, Fermaten

22/11, Kolding, Godset

23/11, København, Beta

29/11, Vejle , Bygningen

30/11, Aarhus, Studenterhuset

Bare fordi den er så fed, så slutter vi af med Helhorse’s “Death Comes To The Slepping”, som også er at finde på det kommende album.

Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, Roskilde and the what have you – hver dag!

Previous articleSiamese Fighting Fish – Party Like Charlie Sheen – 15/8 – 2013
Next articleKonkurrence: Vind Mount Rushmore Safari’s debutalbum

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.