Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Barbwire Messiah: Jezebel Boys (EP) *** (3/6)

Barbwire Messiah: Jezebel Boys (EP) *** (3/6)

1858
0

Barbwire Messiah’s nye EP varer nogenlunde lige så længe, som det vil tage dig at læse denne anmeldelse et par gange. Ikke fordi det her er en lang anmeldelse, men fordi EP’en blot varer godt 7 minutter. Tre numre er fordelt rundhåndet ud over spilletiden, og der er fart over feltet fra start til slut. 

Aarhusianske Barbwire Messiah holdt sidste weekend release for EP’en Jezebel Boys med en over 30 minutter lang koncert, så det er ikke fordi kvartetten kun har 7 minutters materiale. Det er til gengæld deres 4. EP, så det er ikke et helt uerfarent band, vi har med at gøre.

Det viser første track ude af starthullerne, ‘Mantis’ også. Det har nemlig fokus på Barbwire Messiah’s stærke sider, som er et godt drive, intens fremføring og et ørehængende omkvæd. Tempoet er højt, og der er aggressivitet i guitarerne, uden det bliver decideret snerrende. Omkvædet fungerer og det sætter sig godt fast efter nogle gennemlytninger.

Andet nummer, ‘Pretty Dead’, lyder mere eller mindre som en direkte fortsættelse af ‘Mantis’. Det har også nogle af de samme kvaliteter, uden helt at nå samme ørehængerniveau, dertil går det næsten for hurtigt i fremførelsen. Ligesom på første nummer er vi et syndfyldt univers med kærlighed, død og søer af ild, og selv om det ved første lyt gør teksterne lidt mere spændende end den gennemsnitlige rocksang, så har det også sine begrænsninger i længden.

‘The Kill’ giver sig selv lidt mere tid til at bygge fint op, inden tempoet også her sættes op, dog ikke helt så højt som på de to første numre. Her er fint soloarbejde af Holger Kyhl Nielsen og igen også fine momenter i sangskrivningen, men man kunne samtidig godt ønske sig at bandet forsøgte sig lidt mere med at variere udtrykket, og at Mazdak Khozravi’s vokal trådte mere frem i produktionen.

Jeg kunne egentlig godt tænke mig at høre flere sider af Barbwire Messiah end den, man får at høre på Jezebel Boys. Omvendt forstår jeg også godt at udtrykket er fokuseret, når der er 7 minutters spilletid at gøre godt med. Men jeg sidder bare med en fornemmelse af, at bandet har mere at byde på end de hurtige rock-knaldperler, som de i øvrigt til EP-releasen viste at de har i metermål. Man har også på fornemmelsen at sangskrivningen har større potentiale, end bandet får udfoldet i produktionen på Jezebel Boys, for der er helt sikkert en god fornemmelse for fræsende rock med både drive og melodi.

Jeg lander på 3 store stjerner til Jezebel Boys, for et band, der kan deres ting, men som jeg håber vil forsøge sig med at bryde ud af egen komfortzone og udfordre sig selv til næste udgivelse.

Tjek Barbwire Messiah ud på deres facebook.

Anmeldt af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articleSeasick Steve – Started Out With Nothin’ – 16/8 – 2013
Next articleGFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 33-34

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.