Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Aslak: Frihed (EP) ★★★★☆☆

Aslak: Frihed (EP) ★★★★☆☆

3740
0

Københavnske Aslak lægger sig i sporet af dansksprogede rocknavne som Spids Nøgenhat, Ulige Numre og Skammens Vogn (måske mere de to sidstnævnte end førstnævnte) hvilket betyder dansksproget rock med en kant af noget psykedelisk og godt øre for melodier. 

Den akustiske guitar og forsanger Jon Aslak Madsens markante vokal og gennemgående velskrevne tekster står centralt i Aslak’s univers på debut-EP’en Frihed. Begge dele er med til at give en organisk varme i lyden, som går igen på alle fire numre. Det første, ‘Kan du huske’, åbner netop med akustisk guitar og snart indtræder den lidt specielle, let nasale vokal, som er både karakteristisk og generelt ret velfungerende. Trommespillet er dynamisk og der er en fin, boblende energi i sammenspillet. Det er lige ved at vokalen bliver lidt for presset mod slutningen, men samlet set er det et fint åbningsnummer.

Energien går også igen på ‘Du’, en kærlighedssang til pigen, der forlader fortællerens seng en søndag morgen. “Lige nu er alt perfekt, men snart så må du gå//Og du, jeg ville ofre universer for at få tiden til at gå i stå”, synger Jon, og man fornemmer den romantiske fascinationen af pigen og ønsket om at fastholde den kortvarige intimitet i længere tid. Det bliver samtidig serveret enkelt, på charmerende og fængende vis, og det giver da også god mening at det er ‘Du’ som har været ude som singleforløber for EP’en (og også har været i rotation på P4).

Vingefanget vokser på ‘Frihed’, hvor en kvindevokal supplerer på fin vis, og Jon Aslak Madsens vokal periodevist lyder ret Eik Skaløe-agtig – her er vi ude i en hymne om at søge ud og opleve verden, og også det forløser Aslak overvejende godt. Tempoet holdes klædeligt nede og det elektriske guitarspil får lov at klinge ud og bringer nummeret op omkring 5 et halvt minuts spilletid. Endnu mere Skaløe-klang er der på ‘Floden’, som kredser om ungdommelig utilpassethed, hashrygning, og et besøg hos en far i koma. Det bliver serveret i et mundret sprog og med både kækhed og let snerren og skrumpler frem instrumentalt.

Gennemgående er Frihed en meget lovende EP, og der er en dejlig friskhed over foretagendet. Det er ikke fordi, Aslak er alene på den dansksprogede scene, der kigger tilbage mod 60’erne og 70’ernes danske scene efter inspiration, men i den karakteristiske vokal, den boblende energi, og det gode melodiøre har bandet nogle rigtig gode elementer at bygge på. Samtidig viser EP’en også et alsidigt band, der både kan syre kontrolleret ud, som på titelnummeret, levere catchy kærlighedssange (‘Du’), og sætte stemme på utilpasset ungdomssind (‘Floden’). Det lover godt for en forhåbentlig snarlig fuldlængdeudgivelse.

Der kan selvfølgelig sagtens finpudses og bygges på teksterne og det musikalske, men Aslak er helt sikkert et band, det allerede er værd at holde øje med. 4 store stjerner til Frihed.

Besøg Aslak på facebook.

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

 

Previous articleLittle Johnny Walker – Tour dagbog – del 2
Next articleThe Great Dictators – Shame – 30/9 -2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.