Home Seneste December 2015 - Nyheder Anbefalede koncerter i København, uge 51

Anbefalede koncerter i København, uge 51

2306
0

Glædelig jul og godt nytår! Nå, med disse glæder på forskud ude af verden, så lad os koncentrere os om noget endnu vigtigere. Koncerter i København, og det sidste kig på dette i 2015.

Der er både hårde og bløde pakker i mellem, vi starter sgu’ med en af de hårde, som skænkes af Pumpehuset torsdag aften. Der er linet op til metal-topmøde, når de tyske veteraner, og legender, Destruction tropper op med et bugnende bagkatalog, der strækker sig over 30 år tilbage i tiden.

Med sig har de en dansk pendant på mange punkter, nemlig de lokale, og legendariske i deres egen ret, thrash-helte Artillery. De skulle efter sigende være på vej med en opfølger til deres seneste, roste, album, Legions, som udkom i 2013.

Som et lille kuriosum, så har disse 2 bands faktisk sat hinanden stævne i København ved en tidligere lejlighed for hele 28 år siden.

Pumpehuset // d. 17/12 // Kl. 20.00 // 170 kr.
Næste hårde pakke under koncert-træet finder vi fredag på Amager, hvor Vikings On Tour rammer Amager og holder Solhvervsfest i Amager Bio. Der er tale om et genre-overskridende koncept, hvor forskellige ting som rollespil, folk-metal, vikinge- og middelaldermiljøer går sammen om at fejre den hedenske julefest, Yule.

Den musikalske del af aftenen falder i 4 dele, hvor Asynje fortolker urnordiske sange på moderne vis (og samtidig holder release for deres nye album), Krauka synger om islandske sagaer, Virelai dyrker nordiske ballader og kædedans og endelig er der folk-metal bandet Huldre, som vi tidligere har anmeldte af et par omgange.

Amager Bio // d. 18/12 // Kl. 20.00 // 200 kr.
Vi runder fredagen af med en blød pakke i hård indpakning, der muligvis ikke får julen til at varer helt til påske – men den skænkes da igen dagen efter. Det rutinerede danske hævi-orkester Red Warszawa kigger nemlig forbi High Voltage både fredag og lørdag aften.

Der loves forskellige sætlister hver aften, så der skal nok være rig mulighed for at opleve lige netop dit favorit nummer om Aldi, EPO, Sensuella, norsk black metal, hvor grimme og dumme børn er, analfabeter, satanistisk kommunisme, narko, porno, heavy metal og hass….

High Voltage // d. 18.+19/12 // Kl. 22.00 // 110 kr.

Så oprandt lørdagen og her er der hele 4 uåbnede gaver at flå papir af og… OK, nok med den der jule-metafor!

Vi lægger ud på Drone Bar på Nørrebro, hvor Dør Nr. 13 holder pre-release og fejre udgivelsen af deres kommende single “Fuglen og Vejen”. Desuden serveres der stærk Gløgg og entréen er gratis!

Jeg oplevede bandet give den gas med deres let-rablende attituder og sprælske beat-rock på årets Uhørt Festival, mens Jonas tog sig af anmeldelsen af gruppens debut-EP tilbage i 2014:

“De fire numre spænder meget bredt, fra tung, mørk og syret rock, til mere solbeskinnet stener-folk, til råbende semi-punk. Gennemgående er Dør Nr. 13 gode til at lave fængende hooks”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Double Moon Mirage

Drone // d. 19/12 // Kl. 21.00 // Gratis

https://youtu.be/EqLuCFwNxQ8

I Råhuset står den endnu engang på en omgang danske upcoming toner, 3 navne skulle det blive til, men i skrivende stund er kun de 2 annonceret (The Orange Grove er nu tilføjet)

Tobias Ingemann er på en måde et sammenstød mellem singer songwriter stil, helt klassisk rocksanger sangskrivning, atmosfærisk rock, tilsat en lidt underlig 80’er vinkel, hvor der stedvis dryssede godt med synthesizer ud over blandingen. Det fungerer ikke helt gnidningsfrit alle steder, men alligevel er der noget sært charmerende over det, hvor man tænker, “okay, det her burde egentlig ikke fungerer – men jeg kan lide det?”. Det kastede 3 positivt stemte stjerner af sig i min anmeldelse.

Én stjerne mere blev det til, til folk-rock/country orkesteret The Woody Crushburn da Jonas anmeldte deres Coming Around EP i oktober måned sidste år. Jonas mente at deres dynamiske country/folk-rock har et spændende potentiale, hvilket allerede har kastet et fornemt support job af sig, i det gruppen varmede op for selveste Neil Young & Crazy Horse i Forum sidste sommer.

Råhuset // d. 19/12 // Kl. 20.00 // Gratis
Selvsamme Jonas har også haft fingrene i det kantede og skæve dansksprogede rockband Aslak, da han anmeldte deres debut-EP, Frihed, til 4 stjerner tilbage i september måned:

“Gennemgående er Frihed en meget lovende EP, og der er en dejlig friskhed over foretagendet. Det er ikke fordi, Aslak er alene på den dansksprogede scene, der kigger tilbage mod 60’erne og 70’ernes danske scene efter inspiration, men i den karakteristiske vokal, den boblende energi, og det gode melodiøre har bandet nogle rigtig gode elementer at bygge på”. Læs resten af anmeldelsen HER

Bandets potentiale kan du smage på live lørdag aften, når de gæster Ideal Bar.

Support: Vi leger musik

Ideal Bar // d. 19/12 // Kl. 20.00 // 60 kr. (forsalg) 75 kr. (døren)
Så er det tid til hovedretten, den største og hårdeste pakke og den absolut sidste anbefaling i 2015 – og hvilken en ondsindet dansk lækkerbisken (ja, større og ondere end Martin Henriksen!) I Templet i Lyngby får du ikke et, ikke to, ikke tre (?!), NEJ, hele fire fede metalbands for under 100 kr., når der afholdes Black Christmas.

Electric Hellride har jeg tidligere anmeldt af 2 omgange, senest tilbage i maj måned 2014, hvor jeg fik skrabet sammen til 5 stjerner for EP’en Come Darkness, Come Light. I anmeldelsen skrev jeg blandt andet:

“Der er fuld smadder på alle de tungmetalliske virkemidler hele vejen igennem EP’en, bandet stopper meget sjældent op men baldrer viljefast og sammenbidt fremad med 180 i timen det meste af vejen gennem udgivelsens hårdt asfalterede groove-thrash univers. Lyden er en blanding af råt, koldt og skramlet stål og tilpas meget varme hist og her til at det hele smelter sammen i en indbydende og glødende masse”. Læs hele anmeldelsen HER

SpitAnger har jeg til gengæld haft fat i for ganske nyligt, hvor jeg anmeldte deres forrygende, selvbetitlede, debutalbum til 5 sexy stjerner:

“SpitAnger er et herligt bekendtskab. De lyder på mange måder som noget du har hørt før, især hvis du er fan af 90’er metal, ikke mindst Pantera og Machine Head, men alligevel har de personlighed nok til, at det ikke kammer over i plagiat eller noget der er for velkendt.

Både band og musik oser af spilleglæde, overskud og selvtillid, og det har kraftedeme endda formået at skrive numre der kan bakke attituderne op og binde de mange ender flot sammen, så det hele ikke løber af sporet”. Resten af anmeldelsen kan læses HER
Meeen det stopper da ikke her med den 5-stjernede parade! Rising har i år været en tur i studiet, med næsten nyt line up, eller forhenværende bandmedlemmer der er vendt tilbage. Nyt album skulle udkomme i begyndelsen af 2016, hvilket jeg med nysgerrighed ser frem til. Både på grund af de nye bandmedlemmer, men også fordi Rising nok har skiftet en del lyd og udtryk, siden jeg anmeldte den flænsende og knogleknusende Abominor for lidt over 2 år siden. Jonas fik en smagsprøve på hvor det bærer henad, da han oplevede bandet live på Radar i Aarhus for et par uger siden – det lyder lovende!

6 stjerner, ja, det er hvad det er blevet til for aftenens sidste navn, Redwood Hill. Dem fik de for deres blændende album nummer 2, Collider, der udkom i slutningen af sidste år. Et album der endte øverst på min liste over favoritalbums for 2014, ikke mindst på grund af bandets eminente timing, perfekte dosering af lyse og mørke virkemidler og en sort saft og kraft i musikken der opsluger en. Og så har de ovenikøbet også udsendt albummet Descender, der om muligt, er endnu bedre! Live er de nu heller ikke at kimse af på nogen måde, her er et uddrag af min anmeldelse af deres koncert på Radar i Aarhus i begyndelsen af året:

“Jeg var periodevis helt væk, helt inde i eller helt omklamret af, den knugende dommedagstemning gruppen fik fremmanet med egentlig relativt simple virkemidler. Skruet fermt sammen til numre, der sangskrivnings-, opbygnings- og stemningsmæssigt er af enormt høj kvalitet og i næsten perfekt balance….. Enorme og tungt slæbende klangflader, der støder sammen med samme kraft og uundgåelighed, som tektoniske plader, og skyder op af jorden med ustoppelig kraft og skaber noget stort, farligt og fascinerende. Et af den slags pragtfulde syn, der kan gøre en helt mundlam og ydmyg”.

Så blev det sgu’ endelig en kulsort jul!

Templet // d.19/12 // kl. 20.00 // 95 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Filtenborg-Fotografi

Previous articleEmpire Of Doom – Like A Queen – 17/12 – 2015
Next articleMest læste indlæg på GFR i 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.