Home Seneste December 2015 - Nyheder Anbefalede koncerter i København, uge 49

Anbefalede koncerter i København, uge 49

2380
0

Der er igen fuld knald på spillestederne i København, og vi kæmper for at holde antallet af anbefalede koncerter lidt nede – så det hele ikke stikker af.

I denne uge betyder det så 7 arrangementer og en begrænsning til kun fredag og lørdag, hvor især sidstnævnte bugner med tilbud. Men lad os kigge på fredagens 2 udvalgte koncerter først.

Vi lægger ud i Templet, hvor der endnu engang er fokus på de lidt tungere toner, denne gang med dobbelt op på dansk. Og så endda 2 bands der på papiret matcher hinanden utroligt godt!

Bersærk er noget af en særpræget størrelse på den danske rockscene. Selv kalder de deres stil hedensk stoner-rock, hvor elementer fra nordisk mytologi indgår i teksterne sideløbende med en kritik af tingenes og samfundets tilstand. Og så brøle/råbe/synges der på dansk. Resultatet kunne godt være lidt mere elegant udført, til gengæld lever, ånder og fnyser det i kraft af sin enorme energi og det ret originale udtryk. Jeg har anmeldt dem 2 gange, begge gange til 5 stjerner. Først for EP’en Trældom og senest for fuldlængde debutten Mulm.

Men ikke mere særpræget end at de står ret godt til headlinerne Helhorse, der ikke BURDE behøve nogen nærmere introduktion efterhånden. Helhorse er næsten lige så hyppigt hypet og omtalt her på siden, som I’ll Be Damned, men nu starter cyklussen snart forfra – der skulle nemlig være nyt på vej fra hesten! Fra live koncerter på spillesteder, Copenhell og Roskilde festival til album anmeldelser (alt kan findes HER), vi har nydt den ustyrlige tungrock/metal/hardcore krikke i store mængder – men, der er sandelig plads til mere, så kom så med den plade! Bandet burde være brandvarme når de rammer Templet, dagen inden har de nemlig varmet på for Anthrax og Slayer i Helsingør.

Templet // d. 4/12 // Kl. 20.00 // 130 kr.
Vi dribler videre ind mod indre by, hvor der på KB18 serveres dobbelt op på dansk rock. Ring Them Bells er et af de der danske navne, jeg har hørt om i forskellige sammenhænge, men aldrig fået tjekket ud. Det var måske en fejl? Bandet beskriver sig selv som “noise, rock ‘ roll and psychedelica”. Det passer sgu’ meget godt med det jeg hører på nummeret “We’re Just Dressed In Black”, hvor der er både er plads til godt med smæk på og en melodisk, mere psykedelisk vibe under støjen – den må hellere komme i Dagens Track bunken!

Childrenn har vi allerede haft på siden som Dagens Track med nummeret “Handcuffed”, det var tilbage i oktober måned. Bandet er et sammenrend af gamle kendinge fra den danske scene, startet af Jacob Krogh Jørgensen (Psyched Up Janis) og  guitarist Manoj Ramdas (The Good The Bad, The Raveonettes, Sort Sol, SPeKTR m.fl.). Dertil er kommet Jacob Brixen (Kloster, Hymns From Nineveh) på vokal og guitar, samt Rune Nugge Kristensen (Powersolo) på trommer. Så er der dømt tungrock!

KB18 // d. 4/12 // Kl. 20.00 // 60 kr (forsalg) 80 kr. (døren)

https://youtu.be/9RVScyoMpeY

Videre til lørdag, nu skal det gå lidt kvikt, hurtig hurtig!

I Huset KBH (i Musikcaféen) er der dømt country-folk med Workers In Songs, som jeg selv har anmeldt albummet That Glorious Masterpiece, der udkom for lidt over et år siden, fra. I min 4-stjernede anmeldelse lød det blandt andet:

“That Glorious Masterpiece er en rejse ud af en støvet amerikansk vej i et eller andet øde backwater samfund langt sydpå. Mørket er faldet på og mens du traver eller triller ud i natten, bliver turen både selve den fysiske bevægelse på vejen og en rejse ind i en selv”.

Anmeldelsen roser især de 2 numre “That Glorious Masterpiece” og “Livin’ In A Cheap Motel”, hvor Workers In Songs virkelig fik deres country til at rykke og funkle. Når man lytter til og skriver om så mange udgivelser og sange som vi gør, så kan det desværre af og til være svært at huske enkelte numre efter et stykke tid – endsige finde tid til at lytte til dem igen. Men lige netop de 2 numre her, da behøver jeg kun at læse titlen, så bringer det mig straks tilbage og jeg kan høre sangene tydeligt for mig.

Dengang kaldte jeg dem 2 af de bedste numre jeg havde hørt det år, det er jo store og bevingede ord, men helt forkert var det nok ikke, når de på den måde har brændt sig fast i den lidt pressede hukommelse. Læs også Troels-Henrik’s anmeldelse af deres nye EP, Scrapbook, HER

Med som opvarmning har de Lasse Krog, der normalt står i spidsen for psych-bandet Morgan Square.

Huset KBH // d. 5/12 // Kl. 20.00 // 60 kr. (forsalg) 100 kr. (døren)
Lygten Station er det en lidt mere krads og hårdtslående tone der slås an, med 3 danske navne fra den tungere ende af undergrunden. Øverst på plakaten står københavnsk/aarhusianske Killing Gandhi, der skulle være leveringsdygtige i noget så sjældent som “melodisk døds-pop”. Bandet er på landevejen for at promovere deres roste debutalbum, Cinematic Parallels, som aldrig nåede vores indbakke?

Act Of Instinct supplerer med “fuck shit up” moderne hardrock, mens Odonata bidrager til gildet med progressiv metal.

Lygten Station // d. 5/12 // Kl. 20.00 // 75 kr. (forsalg) 85 kr. (døren)
Så skal vi til Label night i Osramhuset, hvor det relativt nystartede selskab IDR (Idiot Disc Records – “Everyone is Idiot – Everything is Disc”) præsentere 7 af deres kunstnere live. Tanken bag og med IDR er i følge dem selv:

“Vi arbejder mod at etablere et fællesskab hvor vores medlemmer kan inspirere, hjælpe og i det hele taget bruge hinanden. Uanset om man er håndværker, musiker eller billedkunstner, mener vi, at de evner folk har, kan være med til at skabe basis for et velfungerende musikkollektiv, som ikke bare udgiver musik, men også skaber kulturelle arrangementer – der er for alle”.

Til Label night #1 kan du opleve: Montin, My French Friend, Bæst, Little Bird, Uttenthal, Josa Barck og Future Primitive.

Osramhuset // d. 5/12 // Kl. 19.00 // 30 kr.
Vi hopper videre til Loppen (see what I did there?), hvor der er et releasearrangement for Slægt og deres fremragende Beautiful & Damned EP, som du straks bør tjekke ud, og som vi måske når at anmelde inden jul. Stilen er et kraftfuldt, bistert, melodisk og medrivende møde mellem elementer fra black metal, klassisk rock, heavy metal og en over nakken.

Bandet spiller hele EP’en denne aften og bakkes op af Lesion og Fraktion (de er ikke i familie, tror jeg) der leverer henholdsvis black/punk crust og noget post-industrielt.

Loppen // d. 5/12 // Kl. 21.00 // 20 kr. (!)
Vi slutter af men en tur til Amager, hvor Beta lørdag aften bliver dyppet i den danske syrerock. Det er efterhånden 1 ½ års tid siden at trioen Syreregn udsendte deres seneste album, Skabt Værk Består, som Jonas tildelte 4 stjerner:

“I det hele taget er Skabt Værk Består et velfungerende album, med tryk på album, hvor de hurtigere, blues-rockede numre og de mere svævende, psykedeliske supplerer hinanden godt…….. Syreregn er så absolut værd at nævne i sammenhæng med bands som ligesindede Fuzz Manta, Red Sky Wizard og Spids Nøgenhat, og kan du lide rock både med tempofyldt blues og udsvævende psykedeliske stykker, så bør du tjekke Skabt Værk Består ud. 4 store stjerner tikker ind til bandet herfra”. Læs resten af anmeldelsen HER

Jeg oplevede bandet live, sammen med samme Jonas, da de varmede op for legendariske Young Flowers i Amager Bio sidste efterår, hvor de efterlod en rigtig fin figur!

Nævnte Fuzz Manta er nu opløst, men det ene opvarmningsband denne aften, Silverleaf, tæller nogle medlemmer derfra. Aftenens anden support navn er Skifting.

Så behøver du vist ikke mere syre resten af december!

Beta // d. 5/12 // Kl. 22.00 // 100 kr. (forsalg) 130 kr. (døren)
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleCorrections House: Know How To Carry A Whip ★★★★★☆
Next articleStone Temple Pilots – Plush – 4/12 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.