Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 48

Anbefalede koncerter i København, uge 48

2667
0
Horned Almighty

Så blev det da lidt koldt, i hvert fald i skrivende stund i begyndelsen af ugen. Så er det godt at spillestederne stadig har råd til at varme lokalerne op (forhåbentlig). I denne uge slap 6 koncerter igennem den strenge kvalitetskontrol. Lad os kigge på det.

Vi lægger ud på Loppen torsdag aften, hvor der er lidt forskelligt danske undergrund på plakaten. Øverst står de dansksprogede punk-lømler De Høje Hæle, som Jonas tidligere har anmeldt albummet Mund Til Mund fra, og forsøgt at lave en Q&A med spradebasserne.

“Jeg er meget sjældent bevidst om hvad jeg egentlig foretager mig. Jeg er født i Danmark og snakker og synger og skriver på dansk, fordi det er mit modersmål. Min far snakker også dansk… “. Således forklarede De Høje Hæle hvorfor de sang på dansk, og ikke engelsk, da Jonas forsøgte at interviewe dem sidste efterår. Jonas havde også fornøjelsen af at anmelde deres album Mund Til mund, som han kastede 4 stjerner efter og blandt andet beskrev som “lidt af en uortodoks humørpille” i anmeldelsen HER

Du får også psykedelisk garage-grunge fra Myreskær, et soloprojekt af Myre Knudsen, samt drømme pop møder alternativ rock fra københavnske Wonderland.

Loppen // d. 26/11 // Kl. 20.30 // 50 kr.

Vi skøjter let og elegant videre til fredag, hvor vi har 3 arrangementer linet op, vi starter i den blødeste ende, som vi finder på Spillestedet Stengade. Her holder garage-rock bandet Battle release for deres album Symptom, som Jonas har en anmeldelse på vej af. Samme Jonas anmeldte også Battle seneste vi havde dem oppe at vende tilbage i juni 2013, hvor de udgav en split sammen med Less Win.

Her blev det til 4 stjerner, hvor der blandt andet stod:

“Et fint og fængende mini-album fra Battle, som nok især vil gøre sig godt blandt folk med præferencer indenfor garage- og støjrock med sans for melodier, og lover godt for live-optrædener”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Meeen, du får mere for pengene på Stengade! Nemlig harmoniske psych-vibrationer fra Ekkofabrikken og mørk, aggressiv pop fra Secret Life.

Stengade // d. 27/11 // Kl. 20.00 // 30 kr.

Og så begynder vi at skrue bissen på, først på KB18, hvor der er dækket op til en ekstremt rådden aften. Du får nemlig døds-grind fra italienske Haemophagus, doom døøøø fra tyske Cryptic Brood og lokal død og ødelæggelse fra Undergang.

Rå’en!

KB18 // d. 27/11 // Kl. 20.00 // 50 kr.

https://youtu.be/EkWj7Fn2iDM

Så er stilen ligesom lagt, og det kommer nok ikke til at gå mere fredeligt for sig på fredagens endestation, Templet i Lyngby, hvor der også er 3 bands klar til en give dig hjernerystelse.

Horned Almighty, fra Aarhus, oplevede vi selv give den gas i dagslys på Copenhell, hvor de, efter omstændighederne, gjorde en ret fin figur:

“Sure var de fire herrer i hvert fald, for der var fyret godt op for de mugne attituder hos kvartetten – solen til trods, for undervejs i koncerten begyndte den nemlig for alvor at titte ned på publikum på Copenhell. Det gjorde ikke Horned Almighty i mindre grumt humør, og de fortsatte ufortrødent med at tæve deres hidsige numre ud over et relativt medlevende publikum. Lidt aftenmørke havde dog ikke gjort noget, men Horned Almighty gjorde i hvert fald hvad de kunne for at slukke lyset og trække mørket frem på pladsen. Hurtigt, hidsigt og dunkelt og med en karismatisk Simon “Smerte” Pedersen som omdrejningspunkt i front”.

På programmet er også Satanic Assault Division (hvilket herligt navn), der siden 2012 har hyldet skaberen og hans knægt med udgivelser som Erasing Religion, March To Victory og Kill the Cross. Glædelig jul!

Endelig er der sortnet, mørk og langsom begravelsesdoom fra Woebegone Obscured, bare lige for at lette trykket og atmosfæren.

Templet // d. 27/11 // Kl. 20.00 // 100 kr.

Lørdag er vi ikke kommet helt ud i lyset endnu, for der er dømt post-metal møder rock fra den belgiske kvartet Steak Number Eight, på Beta. Ikke et band jeg kender det store til, og med det bandnavn nok heller ikke et jeg ville have kastet meget opmærksomhed efter, hvis det ikke var for den lokale opvarmning, Église.

Hvor Steak Number Eight er blevet sammenlignet med navne som Deftones, Mastodon, Neurosis og isis, så er københavnske Église en mere krads lille satan. Vi befinder os stadig i post-metallen, men i den hardcore influerede og kaotiske ende af spektret – der hvor man kan slå sig på musikken.

Beta // d. 28/11 // Kl. 21.00 // 11o kr. (forsalg) 140 kr. (døren)

Vi lukker, slukker og trækker stikket i den lidt mere imødekommende og “blødere” ende af rocken med en tur på Rust, fra 3 bands som har blues i blodet. Først svenske Oh Mothership, der er et ubeskrevet blad for mig, men vi er ovre i 70’er lyd med kvindevokal i front.

Skulle det været et skud melodisk hardrock i ørken-bluesrock enden af skalaen, så er Mojave Desert Rebels leveringsdygtige. Vi har anmeldt 2 EP’er fra gruppen her på siden, først blev det til 4 stjerner fra undertegnede for High Class Clown tilbage i 2013 siden, og senest var Thomas klar med tilsvarende karakter for opfølgeren Through The Fire.

Et trin højere op på vores skala kom jeg, da jeg tidligere i år anmeldt en EP fra blues-bæstet Stonebird, der er endnu er dansk band der prøver kræfter med slut 60’er/start 70’er tungrock, men helt klart er blandt de mere talentfulde og spændende bands i den lidt overrendte genre.

Jeg måtte op med 5 stjerner for deres glimrende EP Who Wil Slay The Beast? tidligere i år, hvor bandet måske nok ikke vandt priser for originaliteten, men til gengæld viste at de kunne skrive fede sange:

“Allerede fra første nummer, den mægtigt medrivende og fuldfede blues-rocker, “Blues On The Rise”, synes jeg man kan høre og fornemme, at det her band bare har et eller andet. Det kan jo være de bare lige har ramt den helt rette nerve og stemning hos mig, men det her nummer har det der udefinerbare “noget”, der gør at det brænder sig fast. Det er både catchy, tilpas tungt, det svinger, det lyder kraftfuldt og dybtfølt – en af den slags numre, hvor man tænker, at det bare flyder ustoppeligt og uimodståeligt ud af bandmedlemmerne. Fordi det VIL ud”. Læs resten af anmeldelsen HER

Rust // d. 28/11 // Kl. 20.30 // 40 kr.

OG en lille bonus/begravelse: By The Patient siger farvel og tak efter 10 år med fee døe med en gratis koncert i deres øvelokale på Amager, på lørdag.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Jonas Strandholdt Bach/GFR

Previous articleElectric Guitars: Brothers of Passion (dvd) ★★★★☆☆
Next articleBy The Patient – Ruled By The Dead – 26/11 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.