Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 46

Anbefalede koncerter i København, uge 46

2702
0

Så skal vi sgu’ til det igen, i denne uge er der virkelig mange fine tilbud rundt omkring i det københavnske, så vi bøjer “reglerne” en smule i denne uges anbefalinger.

Altså de uofficielle regler jeg har sat op for mig selv, som i korte træk er “kun 5 koncerter pr. indlæg, lejlighedsvis 6” og “kun én koncert pr. spillested pr. uge”. Alt sammen lavet for at gøre det hele lidt eksklusivt og alt det der. Denne uge bryder jeg mine egne regler, begge to. Og kører lidt mere rapid fire end jeg har gjort de seneste mange uger, bare så det her ikke bliver ALT for langt!

Vi lægger ud med 2 tilbud torsdag aften og begynder i Pumpehuset, hvor der er gæster fra varmere himmelstrøg, nemlig portugisiske Moonspell. Bandet er et af den slags navne som jeg aldrig har dyrket eller fået dykket ned i, men set navnet dukke op hist og her – så det er lidt en lottokupon jeg udsteder.

Men nu er det begrænset hvor mange portugisiske metal bands der kommer på besøg på disse kanter, ikke mindst de gotiske af slagsen, så hvorfor ikke tage chancen? 11 albums og 23 år på bagen kan Moonspell præsentere på CV’et, det er da også en sjat.

Pumpehuset // d. 12/11 // Kl. 20.00 // 175 kr

Videre til Stengade for første gang i denne uge, hvor der er psych-rockede toner på programmet, leveret af 2 bands vi har været omkring her på siden flere gange. Spökraket udsendte tidligere i år det forrygende album-trip In A Witch Forrest, som jeg måtte smide 5 stjerner efter:

“Spökraket er klar med deres 3. album, der byder på en tåget tur langt ind i en mystisk musikalsk skov. En skov, hvor lydkulissen består af hypnotisk psych-rock, spredt shoegazer-feeling, orientalske klange og et væld af udefinerbare detaljer og toner”. Læs hele anmeldelen HER

Deadpan Interference smed jeg ligeledes 5 stjerner efter for deres selvbetitlede debut tidligere på året, hvor jeg indledte på følgende vis:

“Danske Deadpan Interference både forkæler og skræmmer, virker dragende og støder lytteren væk og bygger op og river ned på på deres debut-album. De kalder det selv naivistisk og tung noisegaze, men genremæssigt rummer bandet elementer fra alt muligt i rockhistorien, fra 60’erne op til 90’erne”. Læs resten af anmeldelsen HER

Er man mere nysgerrig efter hvad der gemmer sig bag noisegazen, så kan man læse et interview med gruppen HER

Stengade // d. 12/11 // Kl. 20.00 // 70 kr.

Og nu vi er på Stengade, så kunne man jo bare blive hængende der indtil fredag, hvor der er mørk metal og sludge til den store guldmedalje på plakaten. Hele 4 navne får man for entréen, allerede der er vi jo på bølgelængde.

3 af navnene vil jeg blankt erkende, at jeg ikke rigtig kender noget til. Det drejer sig om sludge-duoen Galvano fra Sverige, sludgy-doom fra Snailking, der også er svenskere og dyster canadisk doom fra Zaum. Hov, vent, sidstnævnte har jeg faktisk hørt et nummer eller to med!

Nuvel, salgsobjektet er nok også danske Rising, der i år har været en tur i studiet, med næsten nyt line up, eller forhenværende bandmedlemmer der er vendt tilbage. Nyt album skulle udkomme i begyndelsen af 2016, hvilket jeg med nysgerrighed ser frem til. Både på grund af de nye bandmedlemmer, men også fordi Rising nok har skiftet en del lyd og udtryk, siden jeg anmeldte den flænsende og knogleknusende Abominor for lidt over 2 år siden.

Stengade // d. 13/11 // Kl. 20.00 // 70 kr.

Man kunne også bevæge sig lidt længere ud på Nørrebro og smutte en tur på Lygten Station, hvor der er linet en mindre musikalsk buffet op. Du får alternativ rock/grunge fra Rockwood og støj-punkrock fra Yahowa. Derudover er der i følge Lygten “fed rock” fra MonoType – så behøver man da egentlig heller ikke vide mere!

Fjerde og sidste navn er de post-traumatiske rockere A Horrible Death To A Horrible Man, som der har været lidt stille om siden de udgav mini-albummet Escape Escape tilbage i marts måned.

“Fællesnævneren er, at bandet bare lyder forbandet cool, umanerlig sikre og med en helt klar vision om, hvordan de skal lyde. Tungt, lidt stenet på en tilbagelænet og sej måde, og selvsikre på den der “we take shit from nobody” måde – uden at det hele kommer til at virke arrogant, eller lige lidt FOR selvsikkert”, lød det blandt andet i min 5-stjernede anmeldelse.

Lygten Station // d. 13/11 // Kl. 20.00 // 60 kr.

På Amager er der grunge inspireret rock ‘n roll på programmet, når The Boy That Got Away indtager Beta. Bandet udsendte i slutningen af sidste år deres selvbetitlede debutalbum, som Thomas blandt andet skrev følgende om:

“…energi er der skam nok af på The Boy That Got Away, producer Søren Andersen har formået at indfange netop dette rigtig fint på samtlige 10 sange. Men det er skam ikke kun hans fortjeneste at der er gang i sagerne på albummet, bandet spiller kompetent og med masser af overskud, og især forsanger Tim Alvin Boströms markante og stærke vokal brænder igennem. Netop hans vokal er bandets stærkeste trumf, men samtidig også deres største hæmsko”. Læs om fordele og ulemper i anmeldelsen HER

Beta // d. 13/11 // kl. 22.00 // 100 kr. (forsalg) 125 kr. (døren)

Fredag aften bliver det også til en slags farvel fra punk-bandet The No Go Girls, hvis forsanger Helene har valgt at stoppe på grund af personlige årsager. Resten af gruppen forsætter under navnet Them Bailers. Sidste chance for at opleve The No Go Girls i sin nuværende form bliver således i Musickcaféen i Huset KBH til Punks Undead, hvor bandet får følgeskab af X Teenage Rebels og Wayl.

Huset KBH // d. 13//11 // Kl. 21.00 // 40 kr.

Så hopper vi til lørdag og Råhuset, der disker op med 3 danske navne. Moderne rock/indiepop fra Kjurious, hardrock fra Bound By Wire og endelig en omgang energisk rock fra Zoo Me Now, som jeg har har tildelt 4 stjerner for 2 EP’er her på siden.

Først var der One Day, der blandt andet fik følgende ord med på vejen:

“Godt og velsmurt lyder det sgu’, det de 5 gutter i bandet får leveret over 3 numre, der alle afvikles tempofyldt, med varierende grader af fart og drive. Udlægget er “Die For Me”, der næsten virker som om den køres lidt for meget i stilling til, at være singlen/hittet. Den rummer åbenlyse hitkvaliteter, som den ultra catchy melodi, et effektivt omkvæd, og en pumpende grundrytme, der bringer minder om bølgen af bands der skyllede ud fra de britiske øer i start/midt 00’erne (Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, etc. – såfremt de spillede hardrock, hvis I kan følge mig)”. Hele anmeldelsen kan læses HER

De fulgte op med EP nummer 2, High On Speed, tidligere i år, hvor udtrykket var blevet yderligere fintunet:

“Generelt synes jeg, at man fornemmer en udvikling, nogen ville måske kalde det modning, i sangskrivningen. Ikke at numrene fra One Day var dårlige på nogen måde, men det er som om det hele lige flyder endnu bedre og mere elegant på den 5 numre lange High On Speed. Desuden er der skruet lidt op for hardrocken, og lidt ned for “festen”, hvilket falder lidt bedre i tråd med min personlige smag, end det var tilfældet med de fleste numre på forrige EP”. Resten af den anmeldelse kan læses HER

Råhuset // d. 14/11 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Tilbage på Lygten Station lørdag, da dukker X Teenage Rebels skam op igen og spiller noget PUNK! De får selskab af mere punk med punk på, i form af The Nimbwits, GZHU og Goodbye Kitty K. Sidstnævnte vi også tidligere har skrevet om og anmeldt et album fra. Det er skramlet lo-fi garage punket rock, med kras og kradsende kvindevokal i front. Kom ikke for tæt på, så gir’ det skrammer!

Lygten Station // d. 14/11 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Vi runder af med en omgang melo-tech død fra The Arcane OrderBeta (præsenteres af Devilution), men det er egentlig opvarmningen der lige nu har min opmærksomhed. Den leveres nemlig af de københavnske groove/thrash/død/bulderbasse metalhoveder SpitAnger, som jeg smed 5 sexy stjerner efter for deres debutalbum tidligere på ugen:

“SpitAnger er et herligt bekendtskab. De lyder på mange måder som noget du har hørt før, især hvis du er fan af 90’er metal, ikke mindst Pantera og Machine Head, men alligevel har de personlighed nok til, at det ikke kammer over i plagiat eller noget der er for velkendt.

Både band og musik oser af spilleglæde, overskud og selvtillid, og det har kraftedeme endda formået at skrive numre der kan bakke attituderne op og binde de mange ender flot sammen, så det hele ikke løber af sporet”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Beta // d. 14/11 // Kl. 21.00 // 100 kr. (forsalg) 125 kr. (døren)

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: A Horrible Death To A Horrible Man/Nordic Noise Festival

Previous articleBisse – Listen – 12/11 – 2015
Next articleTin Can Telescope: Born To Rule The UY Scuti (EP) ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.