Home Seneste April 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i København, uge 17

Anbefalede koncerter i København, uge 17

2282
0

Er det så blevet forår NU?! Any way, vi går festivalsæsonen i møde og spillestederne begynder stille og roligt at skrue lidt ned for dampen…. men der er stadig en del at spendere spareskillingerne på derude, selvom megen fokus er rettet mod Spot Festival i Aarhus.

Vi lægger fra land torsdag med et enkelt fint tilbud, det finder vi i Musikcaféen i Huset-KBH, hvor der er dobbelt op på dansk på menuen. 11th Street Kids har vi haft som Dagens Track et par gange, senest med deres nyeste single, “Electric Lady”. Bandet udsprang af The Floor Is Made Of Lava i 2012, som en mere uregerlig lillebror, mindre snak og mere spil var mantraet. Debutten Blue Skies & High Fives rammer alverdens streamingtjenester d. 6/5.

Opvarmningen leveres af 70’er rockende Woodshine, der satser på klassiske rockdyder og gode melodier.

Huset-KBH // d. 28/4 // Kl. 20.00 // 50 kr. (forsalg) 70 kr. (døren)

Så hopper vi til fredag, men bliver lige hængende i Huset-KBH, hvor du kan få en ordentlig en til nakken og garnet når der er dømt 3 x metal. Du får Billy Boy In Poison, The Tombless og…… de ukronede konger af feee jyyyy døøø DAWN OF DEMISE.

Jeg citerer lige mig selv fra vores indlæg om favorit koncerter i 2014:

“Jeg læste for nylig, et eller andet sted (sorry, har glemt hvor, det var ikke for at “stjæle”), en der kaldte Dawn of Demise’s koncert på Pandæmonium Scenen på Copenhell for den perfekte blanding af dødsmetal og stand up – eller noget i den dur. Det var tungt, grumt, musikalsk overbevisende og knusende når metallen spillede, og varmt, morsomt, hyggeligt og bøvet på den fede måde, når Scott Jensen underholdt på herligt syngende midtjysk mellem de gemene numre.

Det kunne godt have givet en lidt skæv eller ujævn koncert oplevelse, men på en eller anden måde lykkes det Dawn Of Demise, og et publikum der var HELT med på løjerne, at finde en balancegang der gjorde den samlede oplevelse til noget ganske særligt. Det var sgu’ som om vi alle var både i samme båd og på samme side, og koncerten kom for mig personligt til at stå, som den bedste i løbet af hele festivalen.

Død, blod, store smil og lyst til at kramme sidemanden, tak for det!”. En kortere anmeldelse kan læses HER

Siden har bandet vist været i studiet og på den nuværende tour også gravet dybt i bagkataloget og fundet nogle numre frem de sjældent har luftet live.

Huset-KBH // d. 29/4 // Kl. 20.00 // 135 kr. (forsalg) 1590 kr. (døren)

Karina Willumsen er, indrømmer jeg blankt, et ukendt navn for mig, men faldt over det i Loppen‘s koncertkalender, så tjekke tjekke ud. Det der fangede mit øje var at Willumsens debut, der udkommer på dagen, udgives på legendariske DEMOS, hvilket er første udgivelse fra dem i hele 38 år! DEMOS er et af de navne der af og til dukker op i “klip fra arkivet” udsendelser på de smalle DR kanaler, så du ved det er godt. Og sikkert ræverødt!

Nuvel, Willumsen, aha, det var hende der lavede en hjertelig lille sang til vores allesammens favorit samfundsnasser Joachim B. Olsen fornylig. Det var måske derfor navnet sprang i øjnene? Nå, koncerten er gratis og det lyder som en omgang klassisk sangerinde sangskriver musik.

Loppen // d. 29/4 // Kl. 20.00 // Gratis

Hvad sker der mon på Lygten Station? Først har vi en cocktail der sjældent fejler, Loud ‘N’ Rowdy er nemlig toner der er inspireret af de amerikanske sydstater. Jeg har stadig til gode at opleve bandet live, men deres live-ry er løbet dem godt i forvejen. På scenen garanteres der festilig southern rock ‘n metal, hvordan skulle det kunne gå andet end godt?

Og så en omgang energisk rock fra Zoo Me Now, som jeg har har tildelt 4 stjerner for 2 EP’er her på siden.

Først var der One Day, der blandt andet fik følgende ord med på vejen:

“Godt og velsmurt lyder det sgu’, det de 5 gutter i bandet får leveret over 3 numre, der alle afvikles tempofyldt, med varierende grader af fart og drive. Udlægget er “Die For Me”, der næsten virker som om den køres lidt for meget i stilling til, at være singlen/hittet. Den rummer åbenlyse hitkvaliteter, som den ultra catchy melodi, et effektivt omkvæd, og en pumpende grundrytme, der bringer minder om bølgen af bands der skyllede ud fra de britiske øer i start/midt 00’erne (Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, etc. – såfremt de spillede hardrock, hvis I kan følge mig)”. Hele anmeldelsen kan læses HER

De fulgte op med EP nummer 2, High On Speed, hvor udtrykket var blevet yderligere fintunet:

“Generelt synes jeg, at man fornemmer en udvikling, nogen ville måske kalde det modning, i sangskrivningen. Ikke at numrene fra One Day var dårlige på nogen måde, men det er som om det hele lige flyder endnu bedre og mere elegant på den 5 numre lange High On Speed. Desuden er der skruet lidt op for hardrocken, og lidt ned for “festen”, hvilket falder lidt bedre i tråd med min personlige smag, end det var tilfældet med de fleste numre på forrige EP”. Resten af den anmeldelse kan læses HER

Lygten Station // d. 29/4 // Kl. 20.00 // Pris?

Så skal vi til release-brag på Stengade, hvor Rising fejre deres længe ventede nye album, Ocean Into Their Graves.

Rising, der jo egentlig er et gammelt bekendtskab på den tungere danske scene, men som har gennemgået lidt af en udvikling og forvandling siden sidst vi hørte fra dem på albummet Abominor. For det første er der kun guitarist og sangskriver Jacob Krogholt tilbage fra det trio-line up fra dengang, for det andet er bandet nu vokset til kvartet størrelse (live var de 5?) og for det tredje lader det til, at gruppen er gledet væk fra den sammenbidte sludge metal og over i retning af mere klassisk, og storladen, heavy metal.

Det var i i hvert fald det indtryk gruppens koncert i Templet tilbage i december efterlod, hvor det nye line up hovedsageligt luftede materiale fra deres kommende album. I centrum for den nye lyd, eller i hvert fald i første omgang mest iørefaldende, er forsanger Morten Grønnegaard, der efterlod et stærkt og ganske alsidigt indtryk i Templet. Hans mere lyse klang matchede det nye, old school heavy-rockede udtryk rigtig godt. Selvom man måske godt kunne mærke, ikke mindst på performance-delen, at det er et band og en lyd der stadig er lidt under udvikling, så viste Rising, at forandring kan være en god og spændende ting – også selvom fans af Rising’s gamle lyd og udtryk nok lige skal vænne sig til forholdene.

Troels-Henrik var ude med 4 stjerner til for albummet i slutningen af sidste uge…..

Opvarmningen leveres af den instrumentale kød-fikserede duo Fossils, samt det nye sorte på den danske metalscene, ORM, der med under en håndfuld koncerter som band allerede er booket til sommerens Roskilde Festival – så hold øje med dem!

Derudover teases der med en række gæster til Risings koncert.

Stengade // d. 29/4 // Kl. 20.00 // 70 kr.

Så slutter vi lige af med to hurtige tilbud lørdag, hvor vi starter på High Voltage, der formodentlig har fået ryddet op efter sidste weekends Rock Awards? Denne aften står dog mere i metallens tegn, hvor danske Raunchy, der vel efterhånden gerne må betegnes som veteraner, er headliner. De bakkes op af hele 4 bands, finske Deathbeat, Wasteland Skills fra Sverige, tjekkiske Expellow, samt et endnu ikke offentliggjort sidste navn.

High Voltage // d. 30/4 // Kl. 21.00 // 125 kr.

Pumpehuset er sidste stop, her kigger det populære dansksprogede orkester Folkeklubben forbi. Koncerten er annonceret som gruppens første koncert i København, i eget navn, i halvandet år – de spillede ellers i Templet d. 17/4 sidste år, men Lyngby tæller nok ikke i denne sammenhæng? Trods popularitet og pæn succes, også hos anmelderne, senest med albummet Danmarksfilm, så er det indtil videre lykkes os, på imponerende vis, ikke at anmelde bandet i nogen form for sammenhæng (ud over en lille bid i en Spot-reportage, red.). Godt gået, synes vil selv.

Pumpehuset // d. 30/4 // Kl. 20.00 // 200 kr.

Og lige en BONUS, fredag d. 29/4 og 48 timer frem afholdes der “ghetto-hjemmekoncerter” på Lundtoftegade under overskriften Home is where the music is /Ghettoen er mit hjem, et modsvar til den negative opmærksomhed der ofte klistre til området. Du kan blandt andet opleve intime koncerter med Jacob Bellens, Kristine Stubbe Teglbjærg og world-musikerne Mizgin.

koncerterne arrangeres i samarbejde mellem Huset-KBH og Puffin Artlab, se det fulde program + tider og køb billetter HER

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Hasan Jensen / Homage Photography, Rising til When Copenhell Freezes Over på Atlas

Previous articleAksglæde: Aksglæde (EP) ★★★★★☆
Next articleEsben Kronborg – Nowadays – 28/4 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.