Home Koncerter Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 46

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 46

2315
0

Aarhus byder igen på lidt godt og blandet i ugens løb. Denne uges guide cirkler omkring Voxhall/Atlas, Radar og HeadQuarters, med en enkelt afstikker til Stakladen. 

Onsdag d.11. november

Vi starter ugens rundtur onsdag på Radar, der byder på engelske The Underground Youth og lokale Zeroine. Førstnævnte sammenlignes blandt andet med Jesus & Mary Chain, mens Aarhus-duoen Zeroine står for repetitive seancer og støjudladninger i et mørkt, dystopisk univers. Bandet udgav deres debutalbummet Animous i år – det nåede vi desværre aldrig omkring her på siden, men et lyt på bandcamp afslører et lo-fi shoe-gazende udtryk, ind i mellem med nærmest ambiente klangflader.

Radar, døre kl. 19, start kl. 20, 50 kr. 

Torsdag d.12. november

Har du tid torsdag aften, så er der flere fine tilbud at vælge mellem. Vi starter med et besøg fra USA på Voxhall. Her træder Ariel Pink op med sin psykedeliske og eksperimenterende DIY-pop. Pink er lidt af en anmelderfavorit, som vi til gengæld ikke rigtig har fået dyrket her på siden, men det kan være det er os, der har overset noget? Det flyver i hvert fald sædvanligvis med roser når Pink udgiver albums. Sidst var det 2014’s Pom Pom. Opvarmning står Jack Name for.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 200 kr. 

Sammen med Train præsenterer HeadQuarters odenseanske Slaughter Beach, som spiller luftig og melodisk indie-pop/rock. Dem anmeldte Troels-Henrik EP fra i oktober i år, og han skrev: “Der er en lysende fremtid for Slaughter Beach, som er et band der både kan lave lyd og melodi. Måske handicappes de her af at jeg ikke er den helt store fan af netop denne efterhånden lange bølge af sfæriske guitar-pop bands. Men jeg må anerkende deres kvaliteter og give dem fire stjerner for en veludført EP!” – Resten af anmeldelsen kan læses HER. Den dynamiske anmelderduo Ken og undertegnede oplevede såmænd også bandet på årets Roskilde Rising, og det var også overvejende en god oplevelse – nogle linier om det kan læses i denne reportage. Nøgleordet denne aften er vist “stort potentiale”, så vil du snuse lidt til nogen, der kan blive the next big thing i Danmark, så er det – måske – på HeadQuarters.

HeadQuarters, døre kl. 19, 60 kr + gebyr

Vi tager en afstikker til Universitetet, nærmere bestemt Stakladen i Studenterhuset, hvor islandske Snævar Njáll Albertsson optræder med Dad Rocks! I forbindelse med Dad Rocks! seneste album, Year of the Flesh (som jeg anmeldte HER), hørte jeg også bandet i en 10-mands udgave på Radar, og det var en ganske god koncertoplevelse – jeg skrev blandt andet: “Fortjent kunne bandet lade sig hylde for en fin koncert, og som ekstra nummer fik vi Snævar, akkompagneret af violin og to korstemmer, som midt på gulvet foran scenen, midt mellem publikum og uden mikrofon, leverede et cover af The Low Anthem’s ‘This Goddamned House’. Flot og intimt punktum på en medrivende og vellykket koncert, hvor den fyldige instrumentering som regel kom flot til sin ret” – hele anmeldelsen kan læses HER.

Stakladen, kl. 20, forsalg: 50/70 kr, 70/90 kr i døren (medlemmer af Studenterhus Aarhus/ikke-medlemmer)

Fredag d.13. november

Fredag d.13 – er det stadig uhyggeligt? Musikalsk er det mest uhyggelige, at du skal vælge mellem flere spændende koncerter. Således er der både på Voxhall, Atlas og Radar gode navne at vælge mellem. Vi starter med Ulige Numre, på Voxhall. Tidligere i år udsendte bandet deres andet album, Grand Prix, som har haft pæn succes. Især ‘København’ er blevet spillet i ret stort omfang på diverse radiokanaler. Musikalsk er det ikke helt ulige amerikanske The Walkmen, men stadig med en egen identitet.

Aftenens supportband, Navneløs, anmeldte jeg debutalbum fra i februar sidste år – det blev lige vel langt, men til gengæld viste det også et band med store ambitioner og evner. Jeg skrev blandt andet: “Bliver man fanget af denne mørke understrøm, som Rosenbeck lokker én ned i som en sirene, vil man formentlig også kunne glide med helt ned i dybderne af Navneløs’ univers, som er både originalt og veludført. Værk er en spændende og meget lovende debut fra et ambitiøst dansk band med deres eget udtryk” – hele anmeldelsen kan læses HER. Der adviseres fra Voxhall om få billetter.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 180 kr. 

På nabospillestedet, Atlas, er det mere drømmende toner du kan få serveret, når Choir of Young Believers står på scenen. Du kender dem måske, som bagmændene til det nummer, der indleder DRs tv-serie Broen. Det stammer fra gruppens første album This Is For the White In Your Eyes tilbage fra 2008, mens andet album, Rhine Gold, udkom sidste år. Sidste år oplevede jeg bandet på Spot på et godt fyldt Voxhall- det kan du læse mere om i denne reportage. Også på Atlas meldes der om få billetter.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 170 kr. 

Endelig byder Radar på amerikansk post-punk med Protomartyr. Bandet er blandt andet blevet kraftigt rost på Pitchfork, mens danske medier har været mere forbeholdne. Det jeg har hørt fra bandet (og det er kun et par numre), er i hvert fald ganske god og intens post-punk, og hvis man er til den slags, så er Protomartyr formentlig værd at tjekke ud live. Meatwave (US) og Modest varmer op.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. 

Lørdag d.14. november

Der er også er rockskud i bøssen lørdag, hvor HeadQuarters igen byder ind. Denne gang med power-rock fra lokale The Boy That Got Away. Deres debutalbum landede sidste år, og dengang var det Thomas, der anmeldte. Han var egentlig ret begejstret for flere af numrene, men som album kom det ikke helt op at ringe for ham – han skrev blandt andet: “Man kan diskutere om bandet burde have holdt fast i deres EP udgangspunkt, i min verden er der absolut ingen tvivl. Havde en EP med de 4 omtalte sange ramt mit bord, ja så var der sendt 5 stjerner efter den. Men, nu valgte bandet at gå all in på et album, hvilket jeg sender 3 store stjerner efter, der er nemlig lidt for mange metervaresange til at man bliver holdt til ilden” – resten kan læses HER. Bandet er blevet rost for en god live-energi og vi bevæger os i et hårdrocket, nærmest grunget musikalsk landskab. Deltaburst varmer op.

HeadQuarters, døre kl. 19, start kl. 21, 70 kr. 

Det var ugens indspark herfra.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleRioja Joe: Kærlighed, rock & lidenskab ★★☆☆☆☆
Next articleBaby Woodrose – Countdown To Breakdown – 11/11 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.