Home Koncerter Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 43

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 43

2346
0

Nå, skulle vi aldrig til det igen? Altså kigge lidt på koncertudbuddet i Aarhus og anbefale nogle af dem. Aarhus-afdelingen går i sporet efter Københavner-afdelingen, og vælger at tilføje ordet anbefalede, så lyder det jo lidt ekstra gevaldigt. 

Onsdag d.21. oktober

Vi indleder gevaldighederne onsdag, som er en slags americana-onsdag. Vi besøger Atlas først, hvor lokale The DeSoto Caucus netop er hjemvendt fra Europa-turné. Det er endda bandets eneste danske koncert i 2015 med eget materiale. Bandet har tre albums på samvittigheden og skulle være i gang med nummer fire, og du kan forvente at smage støvet fra den amerikanske prærie, sådan billedligt talt.

Atlas, døre kl. 19, start kl. 20, 90 kr. 

På HeadQuarters har de besøg af særdeles albumaktuelle Dirty Old Town (det er faktisk den aarhusianske udgave af album-releasen), hvis debutalbum, Beauty and Truth, jeg anmeldte i sidste uge. Velspillet alternativ country, javel, men på album bliver “udtrykket simpelthen bliver lidt ensformigt over otte numre, og (…) der mangler flere numre, der stikker ud og for alvor gør væsen af sig” – det skrev jeg i hvert fald i anmeldelsen, som kan læses i sin helhed HER. Nuvel, live kan det sagtens være, der bliver sparket liv i kludene, for ingen tvivl om at der er potentiale i Dirty Old Town.

Med denne aften er også Select Captain, som jeg sandelig også har anmeldt – det var for debutalbummet The Fear and the Lights, som udkom sidste år, anmeldelse kan du læse HER. Manden bag Select Captain, Kristian Gaarskjær, har også et nyere udspil på samvittigheden, nemlig EP’en Pure Neon, som Thomas anmeldte tilbage i april. Dengang skrev han blandt andet: “(…) Pure Neon (fremstår) heller ikke som et helstøbt værk, men derimod som 5 sange der hver især har deres styrker, og svagheder, og man sidder som lytter og mangler en defineret lyd fra kaptajnens hånd. Det er da meget hyggeligt at være i selskab med blandt andre The Lumineers og Johnny Cash undervejs, men mest af alt vil man jo hellere være i selskab med Select Captain fra start til slut”. Resten af anmeldelsen kan læses HER.

HeadQuarters, døre kl. 19, 40 kr. 

Torsdag d.22. oktober

Skulle vi ikke blive hængende lidt på HeadQuarters? Der er sgu både hyggeligt og billige, gode drinks. Og endda mere god live-musik, som du ovenikøbet får gratis. Første navn er Mazdak Khosravi, der ellers sædvanligvis er den ene halvdel af Black Dog Howl, hvis anden EP Ken anmeldte i sidste uge – anmeldelse HER. Han tager den solo denne torsdag, som opvarmning for The Shrines. Duoen, bestående af Anne Jensen og Rasmus Hamann har tidligere slået deres folder sammen i det progressive rockband Bias, men i The Shrines er det en anderledes nedbarberet, blueset lyd, der er i vælten.

Lyden, ambitionerne og lidt til fik jeg en snak med duoen om tilbage i maj måned, hvor de netop havde sluppet to one-take videoer (dem bør du selvfølgelig tjekke ud). Dengang sagde de blandt andet: “Man kan ikke arrangere sig ud af ikke at have den gode idé. Jeg tror det er det, vi har indset. Den skal fandme være der, og hvis ikke den er der, så skrot det! I stedet for bare at bygge ovenpå. Så det er det der med bare at skære ind til benet, og så måske jagte en lyd i stedet for (…) her er det ikke de mange lyde som spiller sammen og bliver til et eller andet interessant, men DEN lyd. Det her beat, med den her guitar på, og så vokal”.

Fed blues-rock spade, kraftfuld vokal og lidt retro beats? Tjek det ud, det virker.

HeadQuarters, døre kl. 19, gratis

Der er svensk visit på Atlas fra kvartetten Könsforrädare – de er aktuelle med deres andet album, End of History, som jeg har haft fornøjelsen af at lytte igennem en del gange. Jeg skrev blandt andet: “Evnen til at skrue fængende omkvæd og vers, som ind i mellem minder om paroler, samtidig med at den instrumentale indpakning er både kantet og catchy er Könsforrädare’s store styrke, sammen med de forstyrrende vokalharmonier, der er med til at give en stemning af en verden på kanten, hvor der er kampzoner mellem undergrund og autoriteter”, og delte 5 stjerner ud i min anmeldelse. Hvordan det fungerer live, må du en tur på Atlas for at finde ud af.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 100 kr. 

Fredag d.23. oktober

Vi hopper frem til fredag, som også byder på et par gode sager. Vi skal sørme omkring Atlas igen, som byder på den amerikanske duo Two Gallants. Navnet kommer fra en novelle af James Joyce’s Dublinfolk, men de er nu fra San Francisco – Netop hjembyen er temaet på deres femte album, We Are Undone, som er fra i år. Musikalsk blander de folk, skramlet blues og indie-rock og de får generelt pæne ord med på vejen både live og på plade.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 140 kr. 

Naboerne på Voxhall byder også ind, med The Sonics, som har to opvarmningsbands med – Childrenn og The Courettes. Sidstnævnte anmeldte jeg en 10″ fra i starten af oktober, og skrev blandt andet: “Der er dog ikke nogen tvivl om at bandet har værktøjerne i orden, og udtrykket er både autentisk og vidner om at der er en hel del potentiale i bandet – energien er umiskendelig og der er flere gode riffs og melodier undervejs” – og forestillede mig at bandet er en fest live. Hele anmeldelsen kan læses HER. Vi vender lige tilbage til hovednavnet, The Sonics, som spiller aggressiv og pågående garage-rock, og faktisk er fra den tid, som bands som The Courettes vender blikket mod for inspiration. Bandet albumdebuterede i 1965 og var med til at definere garage-rocken.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 260 kr. 

https://youtu.be/9RVScyoMpeY

Radar vil også være med, og de byder på The Bellfuries – som kommer hele vejen fra Austin, Texas. De spiller hardcore rockabilly, med elementer fra country og rhytm’n blues, og lidt gospel. Før koncerten sørger Monkey Clubs DJs for dansemusik.

Radar, døre kl. 21, start kl. 23.30, 100 kr. 

Fredag starter også RECession festival på Vestergade 58, den kan du læse meget mere om HER, da den har fået sin helt egen udgave af GFR Anbefaler. Den fortsætter…

Lørdag d.24. oktober

…Hvor der er et enkelt tilbud, et godt ét, hvis du er blues-elsker. Der er nemlig Danish Blues Challenge Finale på Atlas, som dermed kommer op på hele fire dage i træk med rock. Fem navne er på programmet: Alain Apaloo, Gumbo Ya-Ya, Christian Bundgaard, Fuldblus, og Bode & The Deltapickers. Vinderen kommer til at repræsentere Danmark ved European Blues Challenge næste år. Så må man håbe de stadig har the blues der, høhø…

Atlas, døre kl. 19, start kl. 19.30, 150 kr. 

Det var ugens anbefalinger – husk du også kan komme til I’ll Be Damned release lørdag d.24, hvis du kan klemme dig ind på Escobar.

https://youtu.be/acFCuSy4bvU

Af Jonas Strandholdt Bach

 

 

Previous articleKönsforrädare: End of History ★★★★★☆
Next articleDe Hårde Døre: Piller Til Folket ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.