Home Seneste April 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 14

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 14

1966
0

Endnu en uge, og endnu en omgang gode musiktilbud. Vi ser nærmere på, hvor du kan få ugens dosis rock i Aarhus. 

Vi starter lige med en henvisning til denne uges version af GFR Anbefaler, hvor Ken har kigget Royal Metal Festivals program igennem – det finder du en hel, selvstændig artikel om HER. Men hvad sker der ellers i denne uge på koncertfronten?

Torsdag d.7/4

Torsdag er der to spændende tilbud at finde. Vi lægger ud på Radar, hvor arrangementet Mono i Stereo løber af stablen med tre lokale navne på plakaten. Tots spiller alternativ rock, Mack the Knife leverer post-punk/drone, mens duoen The Shrines kører et minimalistisk set-up med Rasmus Hamann på guitar og Anne Jensen på en vokal – og så har de en MPC-dims, som er sådan en gammeldags beatmaskine, med. Hvordan processen er med at skrive numre og arbejde med det nedbarberede, blues-rockede udtryk, kan du læse meget mere om i dette interview fra efteråret. Duoen har netop sendt deres tredje track på gaden, et nummer vi har på siden som dagens track i morgen (teaser!). Tre spændende lokale bands til en flad 50’er, det er sgu da et meget godt tilbud!

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 50 kr. 

I Stakladen er der også tilbud, men her er det på dansk syrerock, med Fribytterdrømme og Papir. Sidstnævnte skulle være en stor oplevelse live, med deres instrumentale psykeliske og melodiske univers. Fribytterdrømme har fået Ken til at hoppe rundt om sig selv af begejstring (i hvert fald i overført betydning) både live i flere omgange og på albummet Labyrintens Farver, som han anmeldte for et års tid siden: “Stilen er måske i bund og grund velkendt, men bandet emmer af personlighed og melodisk flair, hvor især de spidsfindige og finurlige danske tekster er med til at løfte det samlede indtryk helt op i hippie-himlen,”, skrev han blandt andet dengang, inden han sendte 6 stjerner efter albummet. Hele anmeldelsen kan læses HER. Troels-Henrik var ikke nær så begejstret da han anmeldte bandet til sidste års Aarhus Psych Fest, han syntes der var lidt overrendt i genren, men kvitterede dog alligevel med 4 stjerner dengang. Så er du dansk syrerock, er det måske her du skal bruge torsdag aften?

Stakladen, døre kl. 20, start kl. 20.30, 70/90 kr. i døren (medlemmer/ikke-medlemmer)

Fredag d.8/4

Fredag er det surf-rockerne, der kan blive luftet. Her kan du nemlig nyde en omgang fuldfed surfrock på Radar, som får besøg af danske El Ray og garage/surf-rockerne Thee DB3 fra England.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 100 kr. 

Eller hvad med en hel bunke aarhusianske navne fra vækstlaget på Tape? Her fejrer man udgivelsen af compilation-LP’en Collision With an Insignificant City, med live-indspilninger fra selvsamme lokale bands fra sidste års Pop Revo Festival. På Tape kan du fredag aften opleve: Bad Stroke, den instrumentale støjrock-duo Fossils (anmeldt i flere omgange, blandt andet HER og HER), Fright Eye, Snaredrum og  mareridts-psykedelikerne Narcosatanicos (anmeldt blandt andet HER). Spændende line-up for dem, der tør udfordre sig selv lidt.

Tape, døre kl. 18.30, 1oo kr, Partoutbillet til fredag og lørdag: 150 kr., Partoutbillet til både fredag og lørdag + LP: 250 kr.

Lørdag d.9/4

Fejringen af Collision With an Insignificant City fortsætter faktisk lørdag, hvor den rykker til Radar. Her kan du opleve følgende navne: Ærkenbrand, Tilebreaker, Blod, Happy Hookers For Jesus, de fremadstormende punk/garagerockere i Yung (anmeldt på EP HER) og Tears. Igen en spændende omgang.

Radar, døre kl. 19, start kl. 20, kr.  100 kr. (se ovenfor for partoutmuligheder)

Endelig er der også rock på Fatter Eskil, hvor Dance With Dirt spiller op. På bandets nye album er der sadlet om fra debutens overgearede lømmelrock, som var ved at give Ken kvabbabelse for 3 år siden (anmeldt HER), mens han var lidt venligere stemt overfor bandets live-udgydelser et par gange. For nylig fik bandet så overbevist ham helt med deres nye album, Marathon, hvor der er kommet mere ro på bagsmækken og en poppet sensibilitet i lyden. Det kunne Ken altså godt lide, og kvitterede med 5 stjerner – den anmeldelse kan læses HER, og hvordan det nye materiale virker live, kan altså opleves på Fatter Eskil.

Fatter Eskil, kl. 21, 95 kr. 

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleEli – Okay – 6/4 – 2016
Next articleFederal Unicorn: Substances (EP) ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.