Home Koncerter Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 13

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 13

1800
0

Så blev påskeæggene og påskebryggen pakket væk, og det er blevet hverdag igen. Men heldigvis kun i 4 dage, før det er weekend – og både torsdag og i weekenden er der gode koncerttilbud at komme efter i Aarhus. 

Torsdag d.31/3

Vi starter torsdag på Voxhall, hvor den produktive sanger og sangskriver Jacob Bellens spiller, formentlig en del af sine nye sange fra Polyester Skin – et album, som Troels-Henrik ikke var vildt begejstret over i sin anmeldelse (HER), men som andre steder har fået gode anmeldelser. For nogle år siden anmeldte jeg selv Bellens’ første soloalbum, The Daisy Age, og hev dengang 6 stjerner frem (den anmeldelse finder du HER), og siden oplevede jeg ham solo på Radar, hvor han gjorde det godt, kun akkompagneret af sit eget klaverspil.

Bellens har de seneste år været en markant vokalist både med egne sange, og i konstellationer som Murder og I Got You On Tape, samt som gæstesanger hos andre kunstnere, og hans varme vokal gør sig godt i flere forskellige genrer. Mon ikke der også bydes på smagsprøver på flere perioder af karrieren denne aften på Voxhall? Lew varmer op.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 210 kr. 

Inde ved siden af, på Atlas, er der amerikansk folk/americana på menuen med Blessed Feathers. Ikke et navn, jeg kender det store til på forhånd, men nogle lyt på det store net giver indtryk af et temmelig nedbarberet, men også ret spændende, folket udtryk, der både er dystert og også periodevist fængende med fine vokaler. Slet ikke uinteressant.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr. 
Fredag d.1/4

Mere americana, denne gang i den danske version, får du fredag aften, også på Atlas, i form af Cody. Bandet har tre roste albums og et par EP’er i rygsækken, og et nyt album på vej. Seneste album, Windshield, anmeldte Kristina her på siden for et par år siden, som Cody-novice, og det var hun glad for: “Windshield kommer godt omkring, og byder lytteren på lidt af hvert, uden at det på noget tidspunkt bliver kedeligt eller usammenhængende. Der er kælet for detaljen, og det nyder pladen i den grad godt af” – 5 stjerner blev der disket op med, anmeldelsen kan læses HER.

Troels-Henriks anmeldelse af Codys nyeste udspil kommer i øvrigt på siden i dag. Cisser varmer op.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 150 kr. 

Blev det lidt for stille for dig? Så er der kantet og støjende rock på Tape! Nedtursrockerne Tilebreaker, som består af medlemmer fra flere af de andre toneangivende undergrundsrockbands fra Aarhus (Tears, Transit Pop, mfl.), er på plakaten, sammen med for mig ukendte Shaolin ShowdownBroder, og canadiske Blanka, som spiller elektronisk rockmusik med kraut-træk.

Tape, døre kl. 19, 50 kr. (kun kontanter og mobilepay i døren)
Lørdag d.2/4

Lørdagen byder på to, meget forskellige, dansksprogede navne. På HeadQuarters finder vi såmænd Tue West, som mange nok husker for et par nasale hits for omkring ti år siden. Han er her endnu, og har album nummer 6, Der er ingen, der venter på os, klar. Her har han blandt andet arbejdet sammen med Mads Mouritz, og live er han i front for et rutineret 7 mands orkester.

HeadQuarters, døre kl. 19, 120 kr (100 kr + gebyr i forsalg)

Et helt andet sted på den dansksprogede musikscene finder vi hyperproduktive Bisse. Han har tidligere været sangskriver i Spillemændene, som nu holder pause, mens Bisse folder sig ud solo. Indenfor det sidste års tid er det blevet til hele 4 albums, et hiphop-album, Bitchin’, og så Blod-trilogien, PMS, Umage og Happy Meal, som jeg alle har anmeldt (links til det hele finder du HER). Som samlet udgivelse er det lidt af en kraftanstrengelse, hvor Bisse både spytter sit blod ud over sig selv og verden omkring sig, og kommer omkring både samfundsforhold, kærlighedssorg, sociale medier, og en masse andet i sit stærke tekstunivers.

I vores interview med Bisse, lover han endda at hans live-koncerter er “en oplevelse for livet”, og lover pengene tilbage hvis det ikke er – anmeldelserne og rygterne om hans live-performances lover i hvert fald godt, så hvis du vil opleve Bisse inden han bliver rigtig stor (eller transcenderer til en anden dimension eller imploderer) er chancen der på Tape.

Jijikusanda varmer op.

Tape, døre kl. 20, 80 kr. (kun kontanter og mobilepay i døren)
Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: Alexandra Quaade del Campo

Previous articleCody: I’ll Ride With You ★★★★☆☆
Next articleFribytterdrømme – Himmellegemer – 1/4 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.