Home Koncerter Anbefalede koncerter i Aarhus, Februar 2018

Anbefalede koncerter i Aarhus, Februar 2018

4513
0
Photo: Hasan Jensen / Homage Photography

Februar byder på lidt af hvert på de aarhusianske scener – vi plukker lidt ud og anbefaler alt fra kedelig rock over folk til grum metal. 

Så er vi tilbage igen med anbefalinger til Aarhus-koncerter. Spillestederne er ved at have godt fyldt op, så det er tid at finde muldvarpen frem og svinge lidt med dankortet, så du kan få hørt noget god musik. Det er der nemlig rig mulighed for at komme til i løbet af februar.

Fredag d.2. februar

Vi lægger ud på Tape, hvor du d. 2. februar kan høre hvordan Shiny Darkly går og har det. Sidst vi hørte fra dem var i 2014 med albummet Little Earth. Siden har forsanger Kristoffer Bech gjort sig som skuespiller, men bandet har nu også rundet Spot Festival siden, hvor man kunne forvisse sig om at de stadig er et interessant band, med rødder i den mere melodiske ende af post-punken. Visitor Kane spiller også.

Tape, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr. 

Andetsteds i byen holder You Work For Me Now release på deres nye EP, hvorfra vi allerede har haft titelnummeret ‘Hopes and Dreams’ som dagens track her på siden – det er i øvrigt en ret lovende forløber. Troels-Henrik roste sidste år bandet live, og året før havde jeg deres seneste EP på min liste over årets bedste EP-udgivelser – og så er der for øvrigt også et interview på vej med bandet.

HeadQuarters, døre kl. 19, gratis
Lørdag d.3. februar

Vi du hellere ryste hoved og hår til noget tung metal, så må du en tur omkring Atlas fredag d.3. februar, hvor det progressive metalband Theory er hovednavnet på en aften, der også byder på døsdsmetallerne i Prevail og de lokale heavy metal hoveder fra Savage Machine, som netop har udsendt deres debutalbum, Abandon Earth. Et album jeg anmeldte til 4 stjerner, og skrev følgende om:

“Abandon Earth fremstår i sidste ende som et friskt pust på den danske metalscene, trods dens forankring i 80’ernes metallyd – blandt andet fordi Savage Machine har godt styr på både håndværk og melodier i deres opdaterede version af heavy metal. Hvad der måske mangler i originalitet, er der i syng-med-og-sving-håret potentiale”. Resten af anmeldelsen kan læses HER.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 50 kr.

Der er også et andet bud denne lørdag, hvor der er “3 tunge” i Stakladen – de tre tunge bands er i dette tilfælde 3 bands, vi kender relativt godt her på GFR. IamFire var således på Thomas’ 2017-liste over bedste danske albums, og vi har haft et par numre fra bandet som dagens track – “tungt, energisk og aggressivt” beskriver Thomas bandet som. Så er der Hjortene, som vi udgivelsesmæssigt senest hørte fra da de udgav en Split-LP med President Fetch – Ken kvitterede med 5 stjerner til den brummende rock-kombo, hans anmeldelse kan læses HER.

Endelig er der så lokale Stone Cadaver, hvis debutalbum jeg selv anmeldte sidste år – dengang skrev jeg:

Noget af det, der er ret fedt ved Stone Cadaver på Reject Remove Replace, er at Andreas Slocinski’s bas også får plads til at fylde i lyden og shine lidt ind i mellem. For eksempel på det korte instrumentale midterstykke, ‘Ruins in the Sand’, men også blandt andet på ‘We Need Your Fucking Blood’, som står som højdepunktet på albummet. Det indledes med buldrende trommer og dirrende riffs, inden der kommer fart over feltet. Der er en svært modståelig energi her, og samtidig fungerer det også godt når tempoet igen trækkes ned og guitarsoloen bygges ovenpå en levende basbund, inden trommerne pisker nummeret op i tempo igen“.

Hele anmeldelsen kan læses HER.

Stakladen, døre kl. 20, 60/80 kr. (medlemmer/ikke-medlemmer)

Torsdag d.8. februar

Andre boller på suppen er der på Radar d.8. februar, hvor lokale Kajsa Vala træder op. Hendes selvbetitlede andet album anmeldte jeg for ca. halvandet år siden, og skrev blandt andet:

“(…) balancen er netop en af Kajsa Vala’s styrker – på albummets 30 minutter balancerer hun fint mellem afdæmpede og rockede udtryk, mellem det melodiøst poppede og det stille sensible, og formår at holde tungen lige i munden i en musikalsk omegn som er temmelig tæt befolket, selvfølgelig især i USA, men så sandelig også herhjemme“.

Den tætbefolkede musikalske omegn er americana/folk/rock, som Kajsa Vala er en rigtig dygtig eksponent for – også live. Hele anmeldelsen kan læses HER og HER kan du læse et interview med Kajsa om albummet, og om at bo i Nashville og vende hjem til Åbyhøj.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 110 kr. 
Lørdag d.10. februar

Folk-rockende Heimatt debuterede for 3 år siden med et album, med en meget lang titel -anmeldt HER af Thomas. Samme år spillede de også på Roskilde Rising, men siden var der relativt stille om bandet, indtil The Greatest Story udkom sidste år. Ikke et album vi har anmeldt her, men derfor kan Heimatt med Magnus Grilstad i front givetvis godt byde på gode, folk-rockende stunder alligevel.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 150 kr. 

Torsdag d.15. februar

Folket bliver det også når Dangers of the Sea besøger Radar. Det er faktisk ved at være 5 år siden jeg anmeldte bandets selvbetitlede debut, men det fik så til gengæld også 5 stjerner. Dengang skrev jeg:

Alt i alt er Dangers of the Sea et af den slags albums, der ved første lyt måske lyder lidt tilforladeligt og kedeligt, omend kompetent, men som langsomt vokser sig større. Der er mange stærke sange på albummet, og at Dangers of the Sea ikke gør i store armbevægelser gør det bestemt ikke dårligere – det fordrer bare lidt tålmodighed. Har man den, er der masser af gode lyttetimer på Dangers of the Sea“.

Bandet består af folk, der også er aktive i andre bands, blandt andre Slaraffenland og Folkeklubben, og udsendte sidste år opfølgeren Our Place In History – den har vi af en eller anden grund heller ikke anmeldt.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 110 kr. 

Fredag d.16. februar

Childrenn udgav et af sidste års bedste danske albums jeg nåede at lægge ører til, men kom lige præcis ikke med på årslisten. Det gør dog ikke International Exit, gruppens andet album, dårligere – jeg sammenlignede i min anmeldelse med en rockmusical, og Childrenn byder på både storladne melodier, stærke hooks og buldrende riffs. “(…) Brixen og hans musikalske kumpaner har sammen med producer Randall Dunn skabt et musikalsk værk, der tør lege lidt med og udfordre rockens rammer” – resten af anmeldelsen kan læses HER.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 130 kr. 

Også hos nabospillestedet Voxhall kan man denne aften lægge ører til mørktonet dansk rockmusik, her fra esbjergensiske Kellermensch. Efter mange års venten, udgav bandet langt om længe deres andet album, Goliath, sidste år – et album vi ikke fik anmeldt her på siden, men som Troels-Henrik dog inkluderede på sin top 5 over årets bedste danske albums. Vi nåede dog at opleve bandet live et par gange, først på Roskilde, og siden da Troels-Henrik fangede dem sidst de spillede på et udsolgt Voxhall. I begge tilfælde oplevede vi ikke at blive lige så hårdt ramt af Kellermensch, som ved tidligere live-oplevelser, men derfor har bandet nu stadigvæk et virkelig stærkt materiale, og håndværket er der heller ikke noget i vejen med.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 185 kr. 

Endelig er der smæk for skillingen i Stakladen på Studenterhuset, hvor Prime Collective lægger vejen forbi – det betyder ikke mindre end 11 bands til under 150 kr… Blandt dem får du de lokale helte fra I’ll Be Damned (diverse om dem i arkivet HER – det rablende interview fra Spot anbefales), som ellers mest er i gang med at gøre deres hoser grønne i Tyskland, samt navne som Møl, Cabal, Daycare for Jedi og Sons of Death Valley– alle anmeldt her på siden – og så altså en god håndfuld flere. Der er sgu noget for pengene her!

Stakladen, start kl. 19, 120/140 kr. (medlemmer/ikke-medlemmer)

Lørdag d.17. februar

Hvem kan? Hvis du har fulgt lidt med rundt omkring, kender du nok svaret… Nelson Can. Trioen fik sig nemlig et lille gennembrud med sidste års EP3 efter i flere år at have gjort positivt opmærksom på sig selv i den musikalske undergrund. Melodierne står i fuldt flor på EP3, tag bare ‘Miracle’. Ken var da også ude med 5 stjerner og en plads på sin årsliste til EP’en sidste år, og skrev i sin anmeldelse:

Det her virker både som en opsummering af deres fortid i det mere punkede og rå, som en afsøgning af et mere atmosfærisk og fortættet udtryk og et bevis på, at den her trio kan frembringe nogle forbandet fængende melodier, når det lige kommer over dem

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 160 kr. 

Hos naboerne fra Voxhall er der i øvrigt samtidig gennemprøvet death/thrash med rutinerede HateSphere, mens du, hvis du bevæger dig over på Godsbanen, kan opleve Federal Unicorn + Alcabean, også et par navne vi har været omkring et par gange. Ravi Kumar er også med her. Der loves “det mest ambitiøse show, denne by har set fra en uafhængig kunstner. Fra Aarhus’ farverige hjørner samles en gruppe musikere og kunstnere, som vil skabe en samlet oplevelse af musik og visuelle indtryk – eksklusivt til deres hjemby Aarhus”.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 70 kr.
Torsdag d.22. februar

Eller hvad med en færøsk doom-invasion? Sådan en kan du opleve på Radar hvor Hamferd og Svartmalm går i land. Hamferd har netop udgivet nyt album, mens Svartmalm må “nøjes” med at have imponeret live, blandt andet til sidste års Spot Festival. Hamferd spiller melankolsk og inderlig doom, mens Svartmalm også smider black-elementer ind i det doomede univers.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 130 kr. 

Lørdag d.24. februar

Hudna får næsten en anbefaling med på vejen fra os hver gang de spiller, og det sympatiske ensemble skal heller ikke snydes denne gang. Månedens sidste anbefaling går til Hudna, som besøger Atlas (vores anmeldelse fra da de besøgte samme sted sidste år kan læses HER). Der er internationalt stjernestøv hos naboerne på Voxhall, hvor Slowdive spiller, men der er allerede udsolgt…

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 120 kr.  

Det var februar måneds anbefalinger, og husk der er mere endnu derude. Vi vender tilbage med en bunke marts-anbefalinger om en måneds tid.

Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: I’ll Be Damned/Hasan Jensen

Previous articleLIVLØS: Into Beyond ★★★★☆☆
Next articleThe Jackals: Trigger Finger ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.