Home Interviews Whores & Thieves – Vi glæder os utrolig meget til at få...

Whores & Thieves – Vi glæder os utrolig meget til at få lukket de nye sange på græs

1520
0

Whores & Thieves udgav tilbage i 2012 det roste album Anti Echo Chamber, som vi også smed en håndfuld stjerner efter. Nu er bandet tilbage med opfølgeren, som udkommer senere på måneden. Som opvarmning til udgivelsen sendte vi nogle spørgsmål afsted om det kommende album. 

Guitarist Thomas Callesen og forsanger Christian Bonde udgør sammen med Jeppe Nielsen, Jens Refsgaard og Lars Märker Whores & Thieves, som i 2012 udgav debutalbummet Anti Echo Chamber, som jeg selv smed en håndfuld stjerner efter. “Hede-rock med cojones og stor slidstyrke” kaldte jeg det dengang. Nu er bandet klar med en ny udgivelse, som vi selvfølgelig også anmelder senere på måneden. I den forbindelse sendte vi en håndfuld spørgsmål til bandet, som Thomas og Christian tog sig tid til at svare på.

Der er gået et par år siden sidste i udgav Anti Echo Chamber – hvordan har den tid været for bandet?

“Det er rigtigt. Der er faktisk gået hele tre år, men det er såmænd ikke fordi, vi har ligget på den lade side… i hvert fald ikke hele tiden. Jeg (Thomas) vil tro, vi har indspillet mellem 20 og 25 sange i løbet af de mellemliggende tre år, så lidt har vi da fået tiden til at gå med.

Der var også lige et par stykker i bandet, som havde nogle små unger og noget uddannelse, som skulle passes, så bandmæssigt har vi egentlig bare taget det lidt stille og roligt. Vi har været i studiet og taget nogle jobs, når tiden var til det.

Christian udgav også sit soloalbum, ”Feeding Wolves” i marts sidste år, så meget af hans tid i slutningen af 2013 og starten af 2014 gik selvfølgelig med at få det lavet færdigt, så i den periode lå Whores & Thieves naturligvis også en smule stille”

I var egentlig i studiet og indspille men valgte så at skrotte noget af materialet og indspille nyt. Hvad skete der?

“Det er både rigtigt og forkert. Vi var egentlig klar til at udgive albummet for cirka et år siden, men af forskellige årsager, blev tiden til promo, pladetryk, video-shoots etc, lidt for knap for os, så vi valgte at skyde pladen til i år i stedet, for at give os selv ordentlig tid til det hele.

Så kunne vi jo lige så godt bruge ventetiden på noget fornuftigt, så vi smuttede i studiet igen, og det kom der bl.a. vores næste single ”Spain” ud af, så det var vi egentlig ret glade for, at vi havde gjort. Derfor stod vi nu pludselig med en håndfuld nye sange, som vi alle sammen var ret glade for, så vi skrottede et par af de gamle sange til fordel for et par af de nye. Det var egentlig ikke fordi, vi ikke var tilfredse med de gamle sange, som allerede var på pladen, så det var ikke grunden til, at de blev skrottet. Vi syntes bare, at de nye passede lidt bedre ind i sammenhængen”

Hvad er det nye album Silent Town for en størrelse sammenlignet med Anti Echo Chamber?

“På godt og ondt, er sangene på Silent Town nok lidt mere gennemtænkte, end det var tilfældet på Anti Echo Chamber. Det er stadig rock, og det er stadig kantet og skramlet (på den dér gode måde, altså). Vi har dog fokuseret en del på, at give vokalen lidt mere plads i sangene denne gang.

Generelt er pladen knap så riff-baseret og lige-på-og-hårdt som den forrige, hvilket måske har givet mange af sangene en lidt mere mørk og alvorlig kant. Jeg vi tro, at mange af de nye sange – i modsætning til størstedelen af sangene fra Anti Echo Chamber – måske lige kræver et par ekstra gennemlytninger, før de sætter sig fast.

Samtidig har vi denne gang fået trykt pladen på vinyl, hvilket har givet os muligheden for, at lege lidt med at lave en ”lys” og en ”mørk” side. Den lyse side bygger langt hen ad vejen videre på grund-idéen fra AEC, som er meget riff’et og rocket, mens den mørke viser en lidt anden- mere dyster side af os”

Er der nogle bestemte temaer på spil på Silent Town?

“Sangenes lyriske omdrejningspunkter spænder vidt. Nogle gange tager jeg (Christian) udgangspunkt i situationer, som er opstået i mit eget liv. Andre gange får underbevidstheden lov til at råde i fri leg.

Et par af sangene har taget udgangspunkt i enkelte specifikke situationer, og har derfra fået en fiktiv overbygning. For mig (Christian) er det oftest sådan, at i det øjeblik jeg kaster mig ud i at synge teksterne live, er jeg straks tilbage i den følelse, der gav anledning til dén specifikke tekst for en måned, et år eller 10 år siden. Det er vel et eller andet sted én stor terapi-session.

Det er angstprovokerende at stille sig foran mikrofonen og tvinge sig selv til at synge uden at vide hvad der kommer ud. Man kan måske sige, at der bliver rusket – og ryddet op i underbevidstheden. Nogle ting får lov til at få farvelkysset via teksten, andre hænger der stadig og skal nok drejes et par gange endnu, før de får samme tur… forhåbentlig”

I er fortsat med samme princip som på jeres første album, med at optage i one-takes – hvad er det, der gør at den tilgang virker for jer?

“For det første giver det sangene dynamik og et bedre flow, end hvis vi begynder at klippe ind og ud forskellige steder, når vi laver små fuck-ups. Så længe det ikke er metal eller poleret pop, vi spiller, så må sangene godt have små skævheder hist og her – og de må også gerne variere en smule i tempo, når bare det passer med energien i nummeret.

En anden – og meget afgørende faktor er, at Christian ejer det studie, vi indspiller i. Vi kan derfor tillade os at bruge ret lang tid på at få et brugbart take i kassen, fordi vi ikke skal tænke på tid og penge, mens vi er i studiet. På det punkt er vi selvfølgelig meget privilegerede i forhold til mange andre bands”

Hvad skal der ske når albummet er ude?

“Jamen, når pladen udkommer, skal vi selvfølgelig bare have så mange eksemplarer langet over disken som overhovedet muligt, så vi får råd til at lave den næste. Vi arbejder selvfølgelig også på højtryk for at få nogle jobs i kalenderen, så vi kan komme ud at præsentere den nye musik for en masse mennesker i ind- og forhåbentlig også udland.

Det er uden tvivl på live-fronten vores store force og kærlighed ligger, så pladen skal agere visitkort, så vi kan komme ud at ryste vores vigende- og grånende hårlokker foran et publikum”

Hvordan ser fremtiden ud for Whores & Thieves?

“Som sagt, så glæder vi os utrolig meget til at få lukket de 11 nye sange på græs, så andre kan høre, hvad vi har gået og rodet med i al den tid. Det ville selvfølgelig heller ikke gøre noget, hvis den bliver bare tilnærmelsesvist så godt modtaget som den forrige plade. Sagt på godt jysk, så synes vi i hvert fald selv, at pladen er blevet helt ok, så fremtiden bringer forhåbentlig en masse live-jobs, gode anmeldelser og radio-airplay. Det er jo på den måde, man får deltagerne i X-Factor til at synge sine sange…”

Om der kommer Whores & Thieves sange med i X-Factor må du vente lidt med at finde ud af, til gengæld er der ikke så længe til du kan få fingre i albummet – det udkommer d. 28. september på Trechoma Records (forudbestil/køb HER) og vi anmelder det naturligvis her på siden.

Følg Whores & Thieves på Facebook

Af Jonas Strandholdt Bach

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.