Home Artikler Whores & Thieves klar med ny single

Whores & Thieves klar med ny single

2771
0

Whores & Thieves er efter længere tids tavshed (i hvert fald på studie fronten) klar med en ny single, “I Am The Cat”, der fra i dag kan høres på Spotify og Wimp. (Uådate – og hentes på iTunes)

Hederockerne Whores & Thieves, er nok et af de bands vi har skrevet mest om i tidens løb her på gfrock.dk. De rørte på sig første gang da gfrock.dk var i sin spæde opstartsperiode, så de er blevet en form for soundtrack for os, i hvert fald vores første år – give or take. Dengang sendte Jonas rosende ord efter deres EP The Ugly Truth, og senere på året også debutalbummet Anti Echo Chamber – en udgivelse der endte på samtlige redaktionsmedlemmers favoritliste for 2013.

Jeg havde fornøjelsen af at opleve dem rykke Rust rundt i marts måned sidste år, cirka et halvt år tidligere viste de Store Torv i Aarhus hvor rockskabet skulle stå, da de var så flinke at stille op til og lukke et lille arrangement vi afholdt under kultur projektet By I By’s banner.

Nok udenomssnak, nu er bandet klar med nye toner, “I Am The Cat”, singleforløberen for et album der skulle udkomme på Trechoma Records til september, guitarist Jens Refsgaard fortæller:

”Efter at have spillet landet tyndt med den første plade, synes vi, at tiden er inde til at åbne lidt op for posen med det nye materiale, som er lavet efter samme dogmeregler som sidst…. “. De dogmeregler Refsgaard refererer til, uddybede guitarist Thomas Callesen i et interview vi lavede med bandet tilbage i 2012, alt er one-takes, som skal give musikken en live følelse, han forklarede:

”Det sætter helt klart sine begrænsninger, når man vælger at skrive og indspille sange på denne måde. Men jeg tror lidt, vi ser det som vores sene form for ungdomsoprør. Alle i bandet kommer fra en baggrund med metal og hardrock. Altså genrer, hvor der i ekstrem grad fluekneppes detaljer, når man skriver og indspiller sangene. Vi nåede bare til et punkt, hvor protools var blevet et ekstra bandmedlem, som opvejede vores fejl og mangler i studiet. Der blev næsten brugt lige så lang tid på at klippe og klistre breaks, rette trommer og autotune vokaler, som der rent faktisk blev brugt på at indspille musikken, hvilket jo, når man tænker over det, er fuldstændigt sindssygt. Derfor bestemte vi os for, at vi ville prøve at vaske makeuppen af musikken og gøre den mere ærlig og live-agtig, med alle de småfejl det nu medfører undervejs. Det sætter vores forfængelighed på prøve, hver gang vi er i studiet, men det medvirker samtidig til, at vi rent faktisk gør en indsats for at spille godt- og koncentrere os mens vi indspiller. Der er ikke en beat-detective eller autotune, der retter det for os, hvis vi fucker op undervejs i et take. Og en ekstra bonus ved at gøre tingene på denne måde er, at vi rent faktisk kan spille numrene lige så godt- eller bedre end de lyder på pladen, når vi så står på en scene og spiller dem live. Det synes vi i hvert fald selv.

Man kan selvfølgelig ikke udelukke, at vi engang i fremtiden vil prøve at indspille på en anden måde, men lige nu, fungerer denne måde ret godt for vores stil og lyd, så vi ændrer det nok ikke foreløbig”. Læs hele interviewet HER

Vi har fået mulighed til lige at sniglytte lidt til singlen, hvor Whores & Thieves skyder ryg og kradser godt med rock-kløerne i løbet af de små 3 minutters spilletid. “I Am The Cat” domineres af en pågående hakkende rytme, der rusker og pumper nummeret frem mod et ret markant omkvæd, som ikke kræver mange afspilninger for at bide sig fast. Bestemt lovende for et album hvor bandet, som nævnt, går til værks efter nogenlunde samme opskrift som tidligere indspilninger.

I dag fortæller Thomas Callesen om processen, “Man bliver presset meget i den kreative proces, og det betyder, at vi efter et par dage i studiet kan stå med tre eller fire numre, som er vidt forskellige, men stadig er meget tro mod det, vi står for som musikere”…………..”Nogle gange kan alt også stå stille. Det er forfærdeligt. Sidste sommer havde vi fire dage i studiet, hvor vi bare sad og kiggede på hinanden. Når vi er allermest produktive laver vi otte numre på samme tid. Alt efter hvor meget vi får drukket.”

Det første resultat, “I Am The Cat”, kan du høre HER (Spotify), eller hente HER (iTunes)

Af Ken Damgaard Thomsen

Whores & Thieves på Facebook

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you, hver dag.

Previous articleVores anbefalinger til warm-up dagene på årets Roskilde Festival
Next articleTiger/Swan – We Don’t Need Anybody – 23/5 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.