Home Artikler Vores anbefalinger til warm-up dagene på årets Roskilde Festival

Vores anbefalinger til warm-up dagene på årets Roskilde Festival

2703
0
The Awesome Welles gjorde en god figur i SCC

Der er sket noget med warm-up dagene i forhold til sidste år. For det første er der skåret en dag (søndag) væk. For det andet, så er Pavilion Junior blevet erstattet af Roskilde Rising scenen, som ligger ude i campingområdet, på Camping East, helt ovre mellem N og L. Der er også program på Apollo-scenen i warm-up dagene, men her er det elektronisk og urban-genrerne der dominerer, så de følgende anbefalinger finder du alle på Rising.

Rising scenen præsenterer talentfulde upcoming navne fra de nordiske lande, og Rising-konceptet strækker sig over hele året, hvor nogle af de udvalgte bands, bliver præsenteret på scener rundt omkring i landet. Som sædvanlig er der en række spændende navne på programmet – her følger mine anbefalinger til navne, jeg kender i forvejen, og navne, der har vakt min interesse og som jeg gerne vil opleve på årets festival -3 navne er udvalgt for hver dag, to danske og et nordisk. Vi går kronologisk frem, så kig med herunder.

Mandag d.30/6

Mandag er årets første dag med levende musik på Roskilde, og hvorfor ikke kaste sig ud programmet med det samme? Første navn på Rising-scenen er nemlig danske Heimatt. Bandet spiller livlig akustisk folk-rock og har optrådt flittigt rundt omkring på de danske scener i år, hvor de blandt andet besøgte Spot Festivalen. Dér nåede jeg dem ikke, men det agter jeg til gengæld at gøre på Roskilde Rising.

Heimatt, Rising, kl.14.00

Der er god grund til at blive hængende ved Rising, for næste band på scenen er nemlig nordjyske Get Your Gun. Trioen med Andreas Kildedal Westmark i front udgav tidligere i år debutalbummet The Worrying Kind, som jeg sendte 5 stjerner efter i min anmeldelse. Her skrev jeg blandt andet: “En af Get Your Gun’s store styrker er kompromisløsheden og evnen til at fremmane et mørkt og tungt lydunivers, bygget af bas, guitar, trommer og Andreas Westmark’s mørke og til tider martrede vokal” – det univers bygger de også stærkt op live, hvor jeg har oplevet dem to gange i år. Første gang på Radar og anden gang i Den Rå Hal på årets Spot Festival, hvor de også havde fået kl. 15.30 som spilletidspunkt. Det forhindrede dem ikke i at levere en glimrende koncert, og jeg tror det samme bliver tilfældet på Roskilde. 

Get Your Gun, Rising, kl.15.30

Der er såmænd også interessante navne senere på eftermiddagen og først på aftenen, men mandagens tredje anbefaling går til svenske Slöa Knivar, som går på kl. 21.30. Svensk hardcore punk med kvindelig forsanger, er den korte beskrivelse, og bandet skulle være en aldeles eksplosiv oplevelse live. Malmö-bandet har fart, energi og aggressivitet, og det er en ganske fin kombination til en aften punk-fest.

Slöa Knivar, Rising, kl. 21.30
Tirsdag d.1.juli

Har du ikke fået nok punk aftenen før, så kan du starte eftermiddagen med en mere melodisk variant i form af københavnske Communions, som spiller kl. 15.30 tirsdag. Bandet udspringer af samme musikmiljø som hypede Iceage og Lower, omend de er knap så aggressive og støjende. Kvartetten spillede i øvrigt sammen med Iceage og Lower til Spot Festival.

Communions, Rising, kl.15.30

Hmm, umiddelbart ser tirsdagen en kende tynd ud med rockbrillerne, men kl. 20 dukker der et svensk bud op på en god omgang mørkrandet rock. Ra spiller psych rock/post-punk med gotiske elementer og kan umiddelbart genren på fingerspidserne, men har de for alvor evnerne til at markere en selvstændig identitet? Det får vi se tirsdag aften.

Ra, Rising, kl. 20.00

Bliv hængende efter Ra – for kl. 21.30 er det nemlig tid til en omgang uforfalsket hård rock med danske Förtress. Bandet har oplevet god medvind og haft nogle profilerede opvarmningstjanser, og på facebook gør de sig jævnligt bemærket med underholdende updates. Ud over det, så er musikken en energisk og skønsom blanding af 70’er heavy rock og mere uptempo rock’n roll. EP’en Of Bones anmeldte jeg sidste år, den anmeldelse kan læses HER.

Förtress, Rising, kl. 21.30
Onsdag d.2.juli

Onsdag er sidste dag med koncerter på Rising scenen, og altså dagen før selve festivalen går i gang. Her bør du stå “tidligt” op og bevæge dig til Rising for at høre Narcosatanicos – som godt nok virker lidt malplacerede kl. 15.30 en forhåbentlig solskinsrig eftermiddag, men hul i det. Lyden er tung, støjende og kompromisløs, og ligger et sted mellem punk, psych- og stoner-rock og…jazz. Det er tungt, syret og malende, og er en speciel musikalsk oplevelse – på den anbefalelsesværdige måde, hvis man altså ikke er bange for det skæve og støjende. HER kan du læse en reportage fra sidste års Aarhus Psych Fest, hvor jeg oplevede bandet.

Narcosatanicos, Rising, kl.15.30

Bliv bare hængende ved Rising, for der kommer mere syret rock. Næste navn er nemlig norske Bloody Beach, som ikke er lige så tunge, punkede, og så vidt jeg ved heller ikke kaster en saxofon ind i blandingen, men til gengæld byder på en mere funky version af den psykedeliske rock. Melodisk, ind i mellem poppet, ind i mellem med surf-tendenser, så kunne det sagtens blive ganske medrivende omkring kl. 17.

Bloody Beach, Rising, kl.17.00

Der er flere interessante bud på aftenunderholdningen, og jeg regner bestemt med at tjekke både svenske Könsforräddara og det danske black/grind/hardcore-band Hexis ud i løbet af aftenen, men dagens sidste anbefaling går til The Awesome Welles, som også er sidste navn på Rising scenen. Det fremadstormende alternative rockband har indspillet et endnu ikke udgivet debutalbum hos Sebastian Wolff i Esbjerg, og at dømme ud fra de numre, der er sluppet ud hidtil, så kan det godt gå hen og blive et af årets mest spændende danske rockalbums. Personligt er jeg ret glad for både ‘Undertaker’ og ‘Out of the Woods’ som allerede er sluppet løs, og da jeg så bandet på årets Spot Festival gjorde de også en fin figur. Det gør de forhåbentlig også som finale på Rising scenen.

The Awesome Welles, Rising, kl. 23.00

http://youtu.be/iyz_emC__iE

De kommende uger dykker vi ned i Roskilde-programmet dag for dag, og graver anbefalinger frem, så følg med her på siden.

Af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i København, uge 21
Next articleWhores & Thieves klar med ny single

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.