Home Seneste April 2018 - Nyheder Udvalgte koncerter i København, uge 15

Udvalgte koncerter i København, uge 15

2003
0

Er det så forår nu? Det spirer i hvert fald med koncerttilbud rundt omkring, høhø! 

Torsdag står i rockens tegn, hvor Pumpehuset lokker med en specialitet fra dette århundrede, nemlig nyere rockbands, der samler stafetten op fra 1970erne. Amerikanske Earthless har eksisteret siden 2001 og kastet deres kærlighed over den klassiske syrerock, gerne med numre der strækker sig et kvarters tid. Så her er ugens hjernesmelter tilbud, lige ud af porten.

Support: Comet Control

Pumpehuset // d. 12/4 // Kl. 20.00 // 175 kr.

På Loppen rockes der igennem med amerikanske The Woggles, der har en af den slags bandnavne, hvor man næsten kan høre for mig, hvordan deres musik lyder, ikke? De har over 30 år på bagen, og drøner stadig derudaf uden tegn på, at sænke farten.

Med sig har de det skandinaviske band El Rey, der nok ringer en klokke for folk med hang til instrumental surfrock.

Loppen // d. 12/4 // Kl. 20.30 // 75 kr.

Fredag den 13., uha uha! Nå, der er nu ikke nogle decideret skræmmende navne på plakaten rundt omkring. Vi lægger ud i Templet i Lyngby.

Folk-metal gruppen Vanir har vi en enkelt album-anmeldelse i arkivet med,  Jonas var godt nok “kun” ude med 3 stjerner til The Glorious Dead fra 2014, men det var muligvis mere et udslag af at han fik en overdosis af nogle af gruppens virkemidler, som sækkepibe, end det var direkte møntet på black metal folkernes musikalske meritter?

“Jeg er temmelig overbevist om at Vanir nok skal sparke grum vikinge-rumpe live, men The Glorious Dead bliver aldrig helt glorværdigt for bandet, dertil er kompositionerne for ordinære, omend bandet spiller alt hvad de har lært. Jeg ender faktisk også med at savne mere nordisk islæt (det er meget internationalt klingende dødsmetal, Vanir byder på), når nu sangene er centrerede omkring vikingeuniverset. Samtidig ender jeg heller ikke helt med at være fan af den omfattende brug af sækkepibe, og derfor ender vi ‘kun’ på 3 store stjerner til The Glorious Dead”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Cruelty’s Heart

Templet // d. 13/4 // Kl. 21.00 // 100/120 kr.

Tilbage på Loppen rocker de lystigt videre, denne aften igen med amerikansk besøg. Fredag  gælder det den albumaktuelle Brooklyn-trio Sunflower Bean, hvor de “adressere de politiske forandringer og kulturelle skift, der har efterladt Amerika og verden “’stupefied’”, som det lyder i det pressemateriale vi har modtaget.

Det er rock i den blødere alternative ende af spektret, med en lys kvindevokal i centrum, og som man kan høre på singlen nedenfor, nogle strygere og masser af atmosfære.

Loppen // d. 13/4 // Kl. 21.00 // 80 kr.

“Først og fremmest: Freddy And The Phantoms spiller fedt. Og kan optage. Det er blues og fornægter aldrig chancen for at lige kaste en guitarsolo, et honky-tonk klaver eller en mundharpe ind i numrene. Og dét lyder ret fint. Ikke prangende, men sejt, kontrolleret og fremført med overskud”.

Således indledte Troels-Henrik sin anmeldelse af Freddy and The Phantoms seneste udgivelse, Decline of the West, der udkom for et års tid siden. Fredag aften kan man opleve gruppen live på Amager, når de indtager Beta.

Beta // d. 13/4 // Kl. 20.00 // 95/125 kr.

Så, nu kan de være, at det bliver lidt uhyggeligt! Vi skal nemlig et smut forbi Vega, der fredag og lørdag aften indtages af tunge toner, når der endnu engang afholdes A Colossal Weekend.

Fredag byder plakaten på So I Watch You From Afar, Sannhet, Sum of R, Arms and Sleepers, Mimas og møl. Sidstnævnte har vi allerede anmeldt en del udgivelser fra, i hvert fald to, for Jonas er i skrivende stund i gang med deres nyeste. Jeg har selv anmeldt to EPer, hvor blackgazerne modtog henholdsvis 4 stjerner for deres debut og 5 stjerner for opfølgeren. Dengang mente jeg forresten også, at de burde spændes på en raket og sendes afsted mod toppen. 3 år er der gået, og nu tyder det på, at møl faktisk er på vej mod en form for gennembrud, hvor det også rumler en del i udlandet.

Lørdag diskes der op med My Beloved, The Ocean, Wear Your Wounds, Stearica, EF og Eigengrau. Svenske EF anmeldte jeg et fremragende album fra for efterhånden mange år siden, sidenhen blev der noget stille omkring post-rockerne. Men nu er de vågnet fra deres dvale! Danske Eigengrau har derimod ikke ligget på den lade side de seneste år, hvor det er blevet til udgivelserne Intrinsic, der bestod af ét næsten 20 minutter langt nummer. Senest samlede bandet 4 numre udsendt drypvis henover efteråret til EPen LEAP, der udkom i begyndelsen af året.

Vega // d. 13.+14/4 // Kl. 19.00 // 300-775 kr.

Vi lukker ned for denne omgang med en tur i Huset-KBH, hvor Musikcaféen mørklægges af det nordjyske rockband Get Your Gun. Den tungsindige gruppe udsendte sidste år det roste album Doubt Is my Rope Back To You, der fulgte flot op på det fundament den 3 år gamle debut The Worrying Kind havde støbt.

“Det er lidt svært at gøre det musikalske hamskifte Get Your Gun har været igennem retfærdighed med en skreven beskrivelse. Det er stadig tydeligvis Get Your Gun, med knugende stemninger, tungt huggende passager og Andreas Westmark’s vokal midt i malstrømmen. Men der er sket temmelig meget med måden byggeklodserne sættes sammen på. Sangene er mere varierede og albummet har i høj grad en “albumfornemmelse”, altså hvor de numrene i højere grad flyder sammen og udgør en helhed, end står tilbage i hukommelsen som separate enheder”.

Vi har oplevet bandet live en del gange efterhånden, senest fangede Jonas dem i London i efteråret (han kom lige forbi!) og fik også en snak med dem i den forbindelse. Jeg selv har blandt andet oplevet, at få en mindre omgang granatchok af en af bandets koncerter, da de spillede UHØRT i knæ for 3 ½ år siden.

Huset-KBH // d. 14/4 // Kl. 20.00 // 100/140 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleKosmik Boogie Tribe: We’re Not Here To Fuck Spiders ★★★★☆☆
Next articleLush Lullaby: EP ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.