Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer The Tristesse of Enola: Memento Mori (EP)

The Tristesse of Enola: Memento Mori (EP)

2403
0

The Tristesse of Enola er et aarhusiansk bud på melankolsk singer/songwriter, iblandet gode bidder akustisk baseret rock, alternativ country, americana-krydderier, og hvad der ellers hører sig til. En genre der er temmelig tæt befolket. Hovedmand og sangskriver i bandet er Jesper Hother, som skruer nogle ferme sange sammen.

Musikalsk slægter The Tristesse of Enola blandt andre Ryan Adams på, uden at det kommer til at lyde som plagiat. Bandet har et rigtig godt greb om virkemidlerne og sangene lyder gennemarbejdede og er generelt medrivende. Hother bakkes fint op af resten af bandet, der har erfaring fra bands som Shelby, Sunstroke PM og Bahnhof. ’Prophecy of a Man’ er en alternativ country hymne om det her forunderlige liv vi går igennem, holdt i langsomt tempo, og fint orkestreret med kvindelig back-up vokal, der løfter dele af nummeret op i de højere luftlag. ’Mexico’ er up-tempo akustiskbaseret rock, der har et ganske catchy omkvæd og en glimrende intens, rocket afslutning – et nummer, der måske godt kunne snige sig til noget airplay.

På ’Tantalus Aches’ er tempoet sat lidt ned igen, og vi er ovre i en blodig parforholdsduet, der også fungerer rigtig godt – igen er det ganske catchy, og man vipper med foden og nynner med. Jesper Hother har en fin vokal, som både åbenbarer rå nerve, men også en god fornemmelse for hvordan intensiteten skal doseres, og på ’Mexico’ og ’Tantalus Aches’ får teksterne også et ekstra niveau, der gør dem interessante at lytte til. ’Shrapnel Lights and Butterflies’ er mere traditionelt singer-songwriter territorium med en akustisk guitar som eneste instrumentale akkompagnement til Hothers vokal. Nummeret rummer dog en rastløs dynamik, som er et gennemgående træk hos The Tristesse of Enola, så man ikke sidder alt for tungt plantet ved lejrbålet i regnvejr og med hjertesorger, som man ellers godt kan komme til i singer-songwriterland.

Sidste nummer på EP’en er ’All Good Things (Everything will burst)’ i en liveoptagelse, der viser at The Tristesse of Enola også er habile live. De øvrige numre er i sagens natur tydeligere i detaljerne og produktionen, så på en måde falder nummeret lidt udenfor.

’Memento Mori’ er kompetent skrevet og spillet alternativ country/akustisk rock/singer-songwriter, og kan du lide genren, kan du med fordel også tjekke The Tristesse of Enola ud. For eksempel når de holder release-koncert på Headquarters i Aarhus d.26. juni. EP’en kan hentes, indtil videre ganske gratis, på  http://thetristesseofenola.bandcamp.com/.

Efter eget udsagn skal bandet i studiet to gange mere i år, med målet at indspille numre nok til et album. Det bliver spændende at følge de kommende indspilninger. Kan niveauet holdes – eller endda løftes – er The Tristesse of Enola en god repræsentant for genren. Der er dog mange om buddet, men Hother og co. har allerede et godt greb om en egen identitet, der skiller Enola ud fra mængden.

Anmeldt af Judas

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

Previous articleMarilyn Manson: Born Villain *** (3/6)
Next articleGarbage: Not Your Kind Of People ** (2/6)