Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer The Raveonettes: Observator ***** (5/6)

The Raveonettes: Observator ***** (5/6)

1618
0

Efterårets soundtrack er fundet!

Kun 17 måneder efter The Raveonettes smed “Raven in the Grave” på gaden, er de nu klar med deres 7. studie album.

Men modsat de seneste albums, som var præget af mere støjende guitarer og monotone el-trommer end melodier, er der på “Observator” i den grad blevet skruet ned for støj og op for melodierne. Albummet er indspillet i Sunset Studios med Richard Gottehrer bag pulten, som The Raveonettes i øvrigt arbejde sammen med tilbage i 2005 på “Pretty In Black”. Og på trods af at Sune Wagner før indspilninger blev diagnoseret med depression og blev beordret til at holde sig fra alkohol, samt en masse andre problemer i tiden op til indspilningen, er “Observator” et overraskende friskt, positivt pust fra duoen.

På “Observator” har Sharin og Sune som sagt nedtonet de støjende guitarer, og har i stedet koncentreret sig om at finde de gode melodier, og det har de i den grad haft succes med. Der er også, som tidligere nævnt, skruet en anelse ned for brugen af el-trommer, heldigvis!, og sørme om duoen ikke også har fundet et klaver frem, og tak for det, det fungerer upåklageligt.

At albummet er indspillet på blot en uge, vidner om at The Raveonettes virkelig kan deres kram, det kræver at man kan sit håndværk, for at begå et album som “Observator” på så kort tid. Der er ikke en sang på albummet hvor jeg stoppede op og tænkte, “argh, det er sgu for tyndt”, albummets 9 skæringer er alle af høj kvalitet, og især vokalharmonierne, det omtalte klaver og selvfølgelig de, nu ikke så støjende, men stadig støjende guitarer, skaber et lydunivers, som kun The Raveonettes kan skabe.

Sange som åbneren “Young And Cold”, “Curse The Night”, “Sinking With The Sun”, “She Owns The Streets” og ikke mindst Jesus and Mary Chain inspirerede “Till The End”, står frem på et ellers stærkt besat album. Er man ikke til The Raveonettes, vil jeg næsten garantere, at “Observator” vil falde i god smag, og hvis ikke, så kan man glæde sig over albummets korte spilletid, hvilket er et lille minus i min bog.

Med “Observator” fejrer The Raveonettes deres 10 års jubilæum med stil, og soundtracket til efteråret er fundet, og ikke mindst, en seriøs bejler til årets danske album.

Anmeldt af Bonde

Like GFRock på Facebook for daglige rocknyheder, festival info og updates om hvad der ellers sker ude i rockverdenen

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i Århus september-december 2012
Next articleBob Dylan: Tempest **** (4/6)