Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer The Lumineers – The Lumineers **** (4/6)

The Lumineers – The Lumineers **** (4/6)

2182
0

The Lumineers er et ubeskrevet blad i min verden, men ifølge pressemeddelsen, så spiller Denver-bandet en rask omgang folk-rock, og huserer i samme baggård som Band of Horses og Mumford & Sons, og ja, de er jo svære at komme udenom, når der snakkes “moderne” folk rock.

Jeg er dog ikke helt enig med pressemeddelsen. The Lumineers er slet ikke rockede nok til at til at spille i samme liga som Band of Horses, og når det kommer til Mumford & Sons, er de gale banjo-briter en del mere aggressive og ikke mindst, banjo-fikserede end The Lumineers nogensinde bliver. Jeg ville nok hellere kaste The Lumineers i samme vogn som The Avett Brothers og Grant Lee Buffalo, som de minder meget om, både sound- og vokalmæssigt.

The Lumineers’ selvbetitlede debutalbum består af 11 sange, og uanset hvem og hvad The Lumineers i andres ører måtte minde om, så har de lavet et fint folket album, hvor størstedelen af sangene har et højt niveau. Sange som “Submarines”, “The Dead Sea”, “Ho Hey”, “Stubborn Love” og “Morning Song” er svære at komme udenom, det er velskrevet, gedigent håndværk, og især “The Dead Sea” stikker ud, og hænger fast med sine gode opbygning og fantastiske melodi.

Albummet indeholder dog en enkelt decideret tidsspilds-sang, nemlig  “Flapper Girl”. Det er meget sjældent at en ikke r’n’b/rap/pop sang får mit pis i kog, men den her er i en irritations-klasse for sig selv, hold da op… Den er uambitiøs og lalleglad, og lyder som noget en 5.klasse kunne have strikket sammen i en musiktime.

Overall er det dog et fint udspil, en anelse over middel, for der et et par enkelte WOW-oplevelser – på den gode side “The Dead Sea” og på den knap så gode “Flapper Girl”, som jo ikke ligefrem hiver karakteren op. Men ser man bort fra den fadæse, så er der absolut mere godt end skidt på skiven, så 4 folk rockede stjerner bliver der kastet efter trioen fra Denver.

Anmeldt af Bonde

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleSlash giver koncert i Falconer Salen til februar
Next articleBig Sky Country klar med singlen “Changed Man”