Home Seneste April 2015 - Nyheder The Foreign Resort – udvikling, nye toner og crowfunding

The Foreign Resort – udvikling, nye toner og crowfunding

1861
0

Interview: Synth-rockerne The Foreign Resort arbejder på, at få nyt materiale klar til efteråret og er i gang med en crowfunder kampagne, der forhåbentlig får finansieret en ny tour til USA. Vi har fået os en lille snak med bandet om begge dele, om deres tidligere udgivelser og udviklingen, både musikalsk og som band.

Da gruppen udsendte albummet New Frontiers tilbage i februar måned sidste år, stod vi klar med 5 stjerner for deres 80’er inspirerede britiske lydunivers. Et varieret album, hvorom vi skrev:

“Netop følelsen af at sidde og lytte til et gennemtænkt, homogent og sammenhængende album, er en af New Frontiers store forcer. The Foreign Resort har været på plyndringstogt i det britiske, nærmere betegnet tilbage i 80’erne, hvor de har indsamlet ideer, toner og stemninger fra bands som The Cure, New Order, Depeche Mode og ifølge dem selv en masse ukendte navne. Det kunne hurtigt blive en stiløvelse eller et uoriginalt genreopkog, men på en eller anden måde lykkes det bandet at smelte inspirationskilderne sammen til noget der både lyder velkendt, men samtidig rummer en selvstændig klang”. læs hele anmeldelsen HER

Det er efterhånden over et år siden, at New Frontiers udkom, hvordan ser I på den plade nu? Og hvordan var tiden og modtagelsen af albummet for bandet dengang?

New Frontiers blev godt modtaget med rigtig mange gode anmeldelser i Danmark, Tyskland, USA og rundt omkring i verden. Vi stod selv for udgivelsen i Danmark. Derudover blev den udgivet af BLVD Records i USA og Hands & Moment i Japan. BLVD har i øvrigt lige annonceret, at der kommer en vinyludgave her til foråret! Noget vi virkelig har set frem til! Især da lyden på albummet passer perfekt til det analoge medie og lidt lp-ridser.

I har 3 udgivelser på CV’et, Offshore (2010), Scattered & Buried (2012) og nævnte New Frontiers (2014), hvilken udvikling har bandet og musikken gennemgået over de udgivelser og årene?

Vi har ganske rigtigt 3 fuldlængder på bagen. Men en udgivelse, der virkelig rykkede for os, er vores 2011-ep, der hedder The Foreign Resort. Selvom det kun var vores anden udgivelse, og den har fire år på bagen, er fire af de fem numre herfra stadig i vores live repertoire, blandt andet “Take a Walk” og “Orange Glow”.

EP’en var et kæmpe skridt for os fra den meget “unge” Offshore, med en ret tynd lyd og sange, der ville rigtig meget på én gang. EP’ens sange er mere simple med langt flere effekter på alle instrumenter. Der blev købt effektpedaler til den store guldmedalje, hvilket har sat præget på vores musik frem til nu. Scattered & Buried var en lidt mærkelig udgivelse, men der var sange, som vi gerne ville have udgivet, inden vi tog skridtet videre med materialet der skulle blive til New Frontiers. Med også fra Scattered & Buried spiller vi stadig sange live som “Buried” og “Tide”. Der bliver dog stadig flere darlings to kill, efterhånden som vi laver nyt materiale.

Der er en ny EP på vej, som skulle lande til efteråret, hvad bliver det for en størrelse? Er der noget I gør anderledes denne gang og hvordan har arbejdet med nye numre været siden sidste album?

Især i forbindelse med den kommende EP kommer der til at ske forandringer. For det første er vi nu en trio, hvilket bringer den ene tilbageværende guitar meget mere i fokus. For det andet skruer vi ned for den tunge synthbund med rytmiske backtracks. Vi tager i det hele taget det tunge ud af vores lyd og fokuserer i stedet på et lettere udtryk, hvilket også vil medføre en radikal ændring i vores liveudtryk og valg af sange, vi spiller live. Den mest radikale ting på EP’en er dog, at vi indspiller alle trommer via MIDI-triggers, og næsten al guitar og bass er indspillet uden forstærkere, direkte ind i computeren for at give det hele en iskold 80’er-lyd. Der kommer en smule ambiente live-trommer i baggrunden på to numre, men ellers er alt samples.

Vi er i øjeblikket ved at indspille fem sange til den nye EP, der er et samarbejde med vores gode venner New Canyons (de er absolut en lytter værd på bandcamp!). De kører Decade Studios i Chicago, hvor de mixer og bearbejder vores indspilninger, der foregår her i København. Indspilningsprocessen er også radikalt anderledes denne gang. Vi har de sidste fire måneder stille og roligt skrevet og indspillet sangene efterhånden som de blev færdige. Det betød både, at der var en afslappet og uhøjtidelig atmosfære over processen, men også at vi til enhver tid kunne vende tilbage til en guitar, vokal eller andet og genindspille den, hvis vi fandt på noget bedre. Vi er super spændte på udfaldet, især efter at have hørt andre bands, der har arbejdet med New Canyons.

I har tureneret en del i USA, hvad er jeres forhold til de forenede stater og hvad har disse turneer givet jer som band?

Vi fik hul igennem til USA allerede i 2009, hvor vi var derovre første gang. Det er blevet til et godt langt forhold, hvor vi hele tiden lærer nye folk at kende, når vi spiller i nye byer eller med nye bands. Amerikanerne er mestre i small talk, så man møder let nye mennesker. Turnéerne derovre har tømret os sammen som venner, og har gjort os til et mega tight live band, der er i stand til at spille under stort set alle forhold. Det er ret fedt at vide, at vi ikke har nogen begrænsninger i forhold til spillesteder og udstyr. Hvis vi ser en god mulighed, slår vi til!

I er i gang med en crowfunder kampagne, hvor I forsøger at rejse midler til en nye USA tour. Kan I fortælle lidt om kampagnen, hvorfor I har valgt crowdfunder vejen og hvad planerne er for denne tour?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at USA-turnéerne har været en dyr affære for os. Vi har set udgifterne som en investering og har samtidig lært nye ting hele tiden, både om vores samarbejdspartnere og om, hvordan man griber tingene an i USA. Vi har netop begyndt et samarbejde med Moon Sounds Records i Dallas, Texas, der udgiver vores næste EP. Endnu et samarbejde, der kom i stand gennem vores store netværk.

Vi mener, at vi lige nu har noget rigtig godt materiale og en god strategi i forhold til promotion og booking af koncerter i USA, og derfor er det vigtigt at vi slår til med alt hvad vi har, når EP’en udkommer. Derfor crowdfunder vi nu til en turné tværs over USA. I oktober 2014 kørte vi 10.000 km. på 18 dage og spillede stort set hver dag, nogle dage flere koncerter. Det gør vi igen til oktober, men som en del af crowdfundingkampagnen tilbyder vi nu at spille intimkoncerter i amerikanernes stuer og at lave dansk aftensmad til dem – medisterpølse, frikadeller eller endda stegt flæsk, hvis vi kan finde ingredienserne! Vi var faktisk overbevist om, at vi havde taget den sidste turné så langt, vi kunne. Men nu tager vi den lige et ekstra skridt til!

Hvad sker der ellers på The Foreign Resort lige for tiden?

Lige for tiden indspiller vi, øver det nye livesæt og low key-sættet til efteråret og så har vi en lille overraskelse i løbet af sommeren. Vi kan ikke røbe andet end, at det inkluderer et nyt The Foreign Resort-nummer, der ikke kommer med på EP’en til efteråret. Stay tuned!

Hvis du synes det lyder spændende, så kan du læse mere om, og støtte, crowfunder kampagnen HER og tjekke en video for projektet ud HER.

For at illustrere hvordan The Foreign Resort lyder i house show-udgaven, har de desuden sendt os en low key udgave af “Take a Walk”, optaget under CMJ Music Marathon 2014, som du kan tjekke ud HER.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleDawn Gazers: At Starlight (EP) ★★☆☆☆☆
Next articleDiamond Drive – RIOT – 14/4 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.