Home Artikler RF 15 optakt: Rising med vokseværk + pop-up koncerter

RF 15 optakt: Rising med vokseværk + pop-up koncerter

2376
0

Roskilde’s scene for upcoming navne, Rising, har fået lidt vokseværk i år, ændret placering og udvidet konceptet yderligere. Ud over pop-up koncerter rundt omkring, så er selve Rising scenen bygget om, der er dukket nogle såkaldte Dreamcatchers op og der er tilføjet en lang række aktiviteter – vi har taget et kig.

Da musikken på Roskilde stadig er vores hovedfokus, så vil vi heller ikke gå alt for meget i detaljer med alle de udenomsaktiviteter Rising konceptet dækker og rummer i år, men vi snuser da lige til det. Det er i hvert fald tydeligt, at Rising idéen har fået vokseværk, både i omfang, ambitioner og for hvad det egentlig kan dække over. Det er ved at være et helt lille univers i sig selv, som ikke længere “bare” er en musikalsk opvarmning, der skal stimulere publikum indtil portene åbnes til festivalpladsen. Der er i sandhed sket meget siden ladvognen i år 2000…

Men, ligesom i det spæde begyndelsesår, så er Rising Scenen i år tilbage på Camping Vest, efter en afstikker til Øst sidste år, og en tidligere fast placering på og som Pavilion Junior de mange foregående år. Scenen, der har fået en visuel opgradering fra det lidt skrabede look den havde sidste år – nu ligner den åbenbart en pyramide (lidt mindre end Pyramid Stage på Glastonbury, formoder jeg) – og er i år placeret omkring Service Center Vest. Og så er den altså blevet en hel lille verden i sig selv.

De nævnte “Dreamcatchers” er 2 spejlbeklædte tipier, der vil rumme et væld af aktiviteter under festivalens første dage. Den brede og rummelige overskrift og fællesnævner, er “youth with purpose” – altså et fokus på ungdommen og “næste generation”. I Rising dagene afholdes forskellige workshops, “late night cinema” i samarbejde med CPH.DOX, foredrag, “samtale-saloner”, performance teater, silent dinner og mere endnu. Samtidig foregår der en række beslægtede aktiviteter i området omkring Dreamcatchers og Rising, læs en mere præcis (eller lidt diffus) beskrivelse af det hele HER.

Musik er der naturligvis også masser af på Rising, hvad der mere nøjagtigt foregår på scenen af koncerter har vi allerede kastet et større blik på HER. Men, ligesom sidste år, så kommer der også til at være en række “uannoncerede” koncerter på Roskilde Festival i år, på forskellige steder og tidspunkter. De her nævnte er stadig en del af Rising-pakken, men opsporer vi nogle af utallige “uautoriserede” pop-up koncerter, der også popper op rundt omkring på pladsen, så skal vi nok råbe op.

Følgende navne kan, udover deres officielle koncerter på Rising Scenen, opleves under opvarmningsdagene:

Allerede på festivalens første dag, lørdag d. 27/6, er der pop-up toner, når punk/alt. rockerne Molly og O’ Hara, der gør sig i drømmende og “nobel” dansksproget pop, tager imod festivalgæster ved Roskilde Banegård fra kl. 14.00. Selvsamme O’ Hara, der også har en teater-baggrund, dukker op i Dreamcatchers ved Rising Scenen mandag d. 29/6 kl. 17.45, hvor overskriften lyder på “dragshow”.

Nu skal det hele jo ikke foregå ved Rising på vest, så samme aften er der linet pop-up koncerter op i Dream City, placeret på camping øst. Hvad Dream City er for noget, det er et helt kapitel for sig selv, som du kan læs mere om HER. Musikken spiller denne aften fra cirka kl. 20.00, hvor den står på støjende rock fra hypede Yung og “All-over-the-map indie goofballs” toner fra Gooms.

Dagen efter, tirsdag d. 30/6, starter vi lige med at tage den lidt ned sammen med drømme-støj popperne Lowly, der spiller en intim koncert i Dreamcatchers kl. 16.15. Fra kl. 20.00 går det så ned i Dream City, der denne aften har hele 4 navne på programmet. Du får atmosfærisk pop fra Wangel, en ordentlig grindcore krammer fra Piss Vortex, romantik og larm fra The Entrepreneuers og en ny dosis Molly.

Og endelig, hvis du er sådan et klamt medie-svin, som os, så er der showcases i den internationale presse lounge, i Backstage Village, onsdag d. 1/7 mellem kl. 12 og 15 med små koncerter med Wangel, The Attic Sleepers, The Entrepreneurs og Gooms.

Du kan også følge med løbende på Roskilde Rising’s facebook-side.

Som nævnt, så er der sikkert en række bands/kunstnere, der popper op rundt omkring (sidste år var det blandt andet ved badesøen) og giver et et lille nummer eller to. Hører vi noget through the wire (og send endelig noget, hvis du ved noget), så skal vi nok bringe det videre (sandsynligvis på facebook, da vi selv er i marken fra lørdag).

Se derude et sted, måske – ellers gå efter flaget foran Orange!

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleCorrosion Of Conformity – Clean My Wounds – 26/6 – 2015
Next articleWhite Wood Joe: Before Paris (EP) ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.