Home Seneste August 2014 - Nyheder Reportage fra Gutter Island 2014

Reportage fra Gutter Island 2014

11064
0

I weekenden var Masnedø Fortet, lidt udenfor Vordingborg, omdannet til en vaskeægte garage rock festival, da årets udgave af Gutter Island Garage Rock Festival løb af stablen. Vi havde sendt 2 mand i marken, for at smage lidt på, hvad festivalen var for en størrelse, og vil de næste dage bringe en række anmeldelser.

Men først denne lille reportage fra årets garage-rock-brag. Lad det være sagt med det samme, festivalen er lige præcis det den lover, en vaskeægte garage rock festival. 24 kendte og ukendte artister, fordelt på to scener over to dage, 700 dedikerede publikummer der havde ventet to år på endnu engang at betræde fortets områder, (yes, festivalen bliver kun afholdt hver 2. år) og ikke mindst ca. 140 frivillige der gjorde deres ypperste for at få det hele til at spille.

Det nye Fort område

Og spille, det gjorde festivalen på alle parametre, og det på trods af en hel række nye tiltag grundet vokseværk. Her i blandt en ny scene, biograf, flytning af selve campingpladsen, som tidligere til dels var en del af selve festivalpladsen, og ikke mindst, udvidelse af festivalpladsen. Pladsen bestod af to scener, en telt scene, Gutter Stage og den nye udendørsscene, Island Stage, som tidligere hed Fort Scenen, der var noget mindre og placeret ved selve fortet. Udover de to scener var der diverse madboder, ølbarer, minigolfbane og inde i fortet, og hvor den gamle Fort Scene tidligere lå, var der ligeledes et par barer, samt DJs der vendte plader stort set non-stop.

Fort området i solskin
Der garage-rock-chilles

Festivalen er med ca. 1000 besøgende når alle er talt med, jo ikke ligefrem verdens største festival, men den er siden starten i 2000, blevet en vigtig del af det danske og nordiske rockmiljø, og et eksempel på at man med en masse frivillig slid, iver og attitude kan man skabe et top professionelt produkt. Den berømte Gutter-ånd skinnede igennem fra første sekund, og sjældent har jeg oplevet en frivillig stab, der var så meget nede på jorden og ekstremt behjælpelige. Ja, Gutter Island er ikke som nogen anden festival jeg har besøgt i mit liv, og det er intet mindre end en helt speciel og unik oplevelse at være en del af Gutter-familien i et par dage.

Gutter Island 2014
Den officielle åbning af Gutter Island 2014

Men ingen festival uden musik, og regn, vil nogen mene, og guess what, vi fik rigeligt af begge. For da uret slog 18.00 fredag aften og åbnings-cermonien gik i gang, blev der samtidig åbnet for sluserne, og regnen væltede ned, og det blev det ved med on/off hele aftenen. Men det lod hverken publikum eller artister slå sig ud af. Lørdag blev vi forskånet for regn, til gengæld var der skruet godt op for blæsten. Men heldigvis var der kompetente folk bag lyden, så på trods af det dårlige vejr, var lyden sublim ved samtlige koncerter, og dejlig høj.

The Youth åbnede ballet i regnvejr
The Youth åbnede ballet i regnvejr

Alt i alt var Gutter Island 2014 en forrygende festival på alle punkter, også selvom om jeg personligt kun kendte 4 af de 24 artister på forhånd, alle gav alt hvad de havde, og det smitter af, uanset om man kender musikken eller ej.

De følgende dage vil der her på siden løbende komme anmeldelser af udvalgte koncerter, her i blandt Baby In Vain, Spids Nøgenhat og Daddy Long Legs, så stay tuned.

Skrevet af Thomas Bjerregaard Bonde
Foto: Thomas Bjerregaard Bonde

Previous articleChristian Hjelm: Vaskeægte ***** (5/6)
Next articleAnti Ritual – No Second Earth – 26/8 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.