Home Artikler Premiere: Ny video fra Bjergtaget

Premiere: Ny video fra Bjergtaget

2410
0

Danske Bjergtaget er klar med ny single, en forløber til et debutalbum der rammer de vinterkolde gader til januar. “Se hvordan det går” ledsages af en flot og stemningsfuld animations video og hele molevitten har vi premiere på lige her.

Det er efterhånden over tre år siden vi anmeldte Bjergtagets EP Velkommen Til her på siden, dengang var Thomas svært begejstret og, ja, bjergtaget af bandets på overfladen simple dansksprogede univers. Et univers som dog rummede masser af drama og stemning. Eller som han skrev, så bliver man “suget ind i et autentisk, følsomt, skævt, melodiøst og ikke mindst simpelt, men effektivt univers. Det er helt utroligt så meget stemning man kan få ud af de få instrumenter….”.

Sidste år gæstede bandet DK4’s studier til en livesession/koncert, hvor ikke mindst det ætsende nummer “Sorte Hunde” markerede sig. Ellers har bandet givet spredte koncerter, både i en nedbarberet solo-udgave med sangskriver og forsanger Stephan C. Krabsen ved roret, som support navn og som headliner på større og mindre spillesteder. Et rigtigt spillemandsliv!

“Se hvordan det går” er egentlig en sjov og halv-skæv lille størrelse, der i første omgang ikke gør megen væsen af sig, med Krabsens vokal og en akustisk guitar i centrum. Det bobler og spjætter lidt uroligt frem mod et korpræget og mere dramatisk klingende omkvæd, der er stadig simple og relativt få virkemidler i brug, men ligesom Thomas beskrev i anmeldelsen, så kommer der noget utroligt stemningsfuldt ud af det.

Den medfølgende video er et helt kapitel for sig, som er værd at bruge knap 3 minutter på. Animeret af Atli Brix kamban, efter idé og koncept af ham selv og Pauline Jupin.

Så, uden yderligere omsvøb og tidstrækkeri, lad os se hvordan det går?
Koncept & idé af Pauline Jupin og Atli Brix Kamban
Animeret af Atli Brix Kamban (http://brixkamban.wix.com/portfolio)
Musik & tekst af Bjergtaget
Mixet & mastereret af Palle Schultz (http://www.palleschultz.dk/)
Indspillet af Esben Dioni Wilde-Brandt i Black Tornado Studios

Der holdes release for albummet d. 22/1-16, følge med HER

Besøg Bjergtaget på Facebook

Af Ken Damgaard Thomsen

 

Previous articleAnbefalede koncerter i Aarhus, uge 47
Next articleAsh – Goldfinger – 20/11 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.