Home Koncerter Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 47

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 47

2040
0

Efteråret er en god koncerttid. I denne uge endda en særdeles god koncerttid i Aarhus, hvis man er interesseret i, hvad der rører sig i det danske vækstlag. Det vil sige, mestendels billige koncerter med spændende navne. Følg med på en lille rundtur. 

Torsdag d.19. november

Vi lægger ud med fremadstormende Lowly, som er en art noisepop. Bandet, som egentlig er et sangskriverkollektiv, blev dannet for under 2 år siden og har haft pæn medvind, blandt andet, og især, fordi de laver fængende musik. Hør bare et skævt psych-pop-nummer som ‘Daydreamers’. Bandet spillede da også på årets Roskilde Rising, og i oktober udgav de en EP på Bella Union. Der er noget om hypen, hvis du er til psychet støjpop. Aarou varmer op.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr. 

I en lidt anden boldgade finder vi Roam the Streets-minifestivalen Aarhus Koger. Roam the Streets er et projekt under Voxhalls Inspired By Music Lab, og Aarhus Koger hænger sammen med en vinyludgivelse i begrænset oplag med bands fra den aarhusianske hård rock undergrund. De otte bands, der medvirker, spiller på Atlas, fordelt over torsdag og fredag. Torsdag får du: Bersærk, Drön, Fusskalt og Stone Cadaver. Bersærk har netop udgivet deres debutalbum, Mulm, efter at have rumsteret godt i undergrunden med EP og koncerter, og den hedenske stonerrock faldt i god jord hos Ken:

“Jo, delelementerne er måske hørt før, men jeg har ikke hørt dem sat sammen, eller kombineret, på denne måde tidligere – og blandingen holder vel at mærke sammen fra start til slut. Bersærk er cirka lige så sjælden og spændende som ulven på heden, da den dukkede op for et par år siden. Og lige som den, så er de nok mest interessante, mystiske, dragende og frygtindgydende så længe de får lov til at være en ulv der brøler i mørket” – resten af anmeldelsen kan læses HER.
Drön har jeg oplevet live en enkelt gang, en anmeldelse fra den aften kan læses HER – den hårdslående duo gør sig også i noget stoner rock-klingende, og de udnytter duoformatet godt. Fusskalt er også en kending her på siden, hvor Ken (igen) har anmeldt. Senest for EP’en Overdrive, i januar i år. “Fusskalt kan højoktan rocke og rulle uden slinger i valsen, ingen tvivl om det. Faktisk ville alle de hestekræfter, det lyder som om der gemmer sig i bandet, nok få mindre sikre musikere til at ryge ud af kurs eller direkte i grøften. Men det er når de bryder med den gennemtestede succesformel, som på “Chasing Unicorns”, at det bliver mest interessant for mig” – hele den 4-stjernede anmeldelse kan læses HER.

Stone Cadaver kender vi til gengæld ikke så meget til, men et par youtube-lyt viser at de passer glimrende ind i line-uppet med deres tunge stoner rock, der lyder godt inspireret af 70’ernes tungrock.

Atlas, døre kl. 19, start kl. 20, 50 kr. /100 kr. med vinyl

Fredag d.20. november

Vi bliver på Atlas og tager dag 2 af Aarhus Koger. Aftenens navne er Magnified EyeDouble SpaceThe Silent Low og Green Orb. Førstnævnte har efterhånden en del år på bagen, samt et par albums. De har også et nyt album på vej, og herfra tjekkede jeg bandets nye single/video ‘Legion’, som er en ganske medrivende omgang heavy rock (vi anmelder gerne det kommende album, hint hint). Double Space har jeg selv lagt ører til en enkelt gang live, da varmede op for Pallbearer og YOB for lidt over et år siden, og bandets doom/sludge kombination fungerede dengang ganske godt – reportage fra den aften HER.
The Silent Low anmeldte Thomas EP fra for halvandet år siden, og skrev dengang blandt andet: “Bandets lyd er, som de også selv skriver, en god blanding af 70’er rock, 90’er grunge og en snas metal, og med melodien i højsædet. Og ja, de tre sange på EP’en smager da også af bands som Stone Temple Pilots, Truckfighters, Fu Manchu, Alice In Chains og vokalen sender tankerne godt 23 år tilbage i tiden, hvor Marcus Winther-John og hans kumpaner i Inside The Whale huserede på de danske spillesteder. Derudover er der krydret godt med masser af guitar-lir, tunge riffs og lige-ud-af-landevejen attitude” – du kan læse resten af anmeldelsen HER.

Green Orb er et temmelig ubeskrevet blad – det er noget tungt og stenet space-rock, der er tale om, men jeg har ikke kunnet finde nogen smagsprøver, så de må blive aftenens overraskelse for de fremmødte.

Atlas, døre kl. 19, start kl. 20, 50 kr/100 kr. med vinyl

Er man i det mere folkede fredagshjørne, så kan man svinge en tur forbi Radar, hvor Heimatt huserer. Bandet har haft pæn succes de sidste to år, og optrådte på Roskilde Rising i 2014, mens debuten udkom i år. Begge dele anmeldte vi her på siden – Thomas manglede lidt mere originalitet på albummet, men skrev også: “Heimatt har begået et album der byder på godt håndværk, det er velspillet og velproduceret”. Hvorfor det landede på 3 stjerner kan du læse HER. Tilbage i ’14 skrev Ken:  “Heimatt var alt i alt et hyggeligt bekendtskab, der leverede en mere end godkendt præstation af noget materiale der savner lidt mere slagkraftige og opfindsomme påfund” – resten kan læses HER. Så…vi kan vist godt garantere det er et dygtigt band og er du til folk-rock, så kig forbi. Cisser varmer op.

Radar, døre 20, start kl. 21, 80 kr. 
Et tredje fredagsbud finder vi i Stakladen, hvor Thy Music Collective har sendt tre bands afsted for at indtage Universitetets Campus. This Is You er et indtil videre relativt ubeskrevet blad, men de har en EP på vej, som fremføres i sin helhed fredag aften. Artificial Brothers har mere erfaring under vesten, men har været relativt stille et par år. Nu har de nyt album på vej, og det skulle der også komme smagsprøver fra.

Endelig får du også Magnolia Shoals, som albumdebuterede i år med Tenants, et gennemarbejdet album, som jeg selv anmeldte tilbage i februar: “Magnolia Shoals leverer med Tenants en flot og veleksekveret debut, hvor melankoliker-rocken dog bliver lige en kende for kontrolleret, og der lige mangler det sidste i sangskrivningen, for at bandet snupper en topkarakter” – sådan indledte jeg, hvordan resten af ordene faldt op til karakteren på 4 pæne stjerner kan du læse HER. ‘Western Whereabouts’ er jeg i øvrigt stadig ret tosset med – det er et af årets bedste danske numre, i mine ører. Jeg fangede også bandet til en snak inden deres koncert på årets Spot Festival, resultatet af den snak kan du læse HER.

Stakladen, døre kl. 20, 0 kr. for medlemmer af Studenterhus Aarhus/50 kr for ikke-medlemmer
Lørdag d.21. november

Vi nupper lige et to lørdagsbud med også. På HeadQuarters spiller 11th Street Kids, som består af medlemmer fra The Floor Is Made Of Lava, Black City, Southern Gothic Tales og The River Phoenix. Bandet arbejder på deres andet album, og spiller klassisk, iørefaldende rock i den amerikanske tradition fra blandt andre Ramones og Springsteen, og de gør det ganske kompetent.

HeadQuarters, døre kl. 19, 60 kr. 

Endelig svinger vi omkring Radar igen-igen, hvor der er besøg fra Darkness Falls og Who Is Louis. Førstnævnte bragte vi for nylig dette interview med, hvor de fortæller følgende om at spille live: “For os er det at spille live og at lytte til et album to ret forskellige ting. Derfor har vi gjort en dyd ud af at transformere vores numre ved at lave specielle liveversioner af dem. Numrene er meget dynamiske og energiske live og har et lidt mere clubbet feel. Publikum kan forvente en lytteoplevelse der er anderledes end den, de kender fra vores albums, med plads til overraskelser og masser af energi”.

Det er lidt mere synth’et end hvad vi ellers lige lytter til sædvanligvis, men måske der gemmer sig en lille lørdagsfest?

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. 
Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: Philip Brofelde/PB Photography

Previous articleTeam of Experts – The Mirror – 19/11 – 2015
Next articlePremiere: Ny video fra Bjergtaget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.