Home Interviews Nordic Noise – Q&A med Faceshift, St. Prostitute og Lucer

Nordic Noise – Q&A med Faceshift, St. Prostitute og Lucer

2401
0

Den kommende weekend løber Nordic Noise Festival af stablen i PH Caféen, vi har fanget 3 af de optrædende bands til en lille spørgerunde for hurtigt at finde ud af, hvad man blandt andet kan se frem til.

Fredag d. 22. og lørdag d. 23/5 danner PH Caféen i Kødbyen om 3 udgave af Nordic Noise Festival, hvor der i år er 13 hardrock og tungere navne på plakaten. Line-uppet er lidt af en parade af navne vi tidligere har anmeldt, eller omtalt i anden sammenhæng, med bands som A Horrible Death To A Horrible Man, Bullet Train Blast, Franklin Zoo, Grumpynators, SEA og The Rambling Vibes, se det fulde program HER.

3 bands vi endnu ikke har skrevet så meget om, er Svenske Faceshift og de to danske bands St. Prostitute og Lucer (som vi dog har anmeldt en kort EP fra). Men nu har vi som en lille opvarmning og teaser til Nordic Noise sendt dem de samme 5 spørgsmål. Så lad os få taget temperaturen på de 3 bands inden det går løs på PH Caféen.

Kan I ganske kort give vores en læsere en introduktion til bandets historie og hvem I er?

Faceshift: We’re a heavy metal band from Stockholm. The five of us blend classic metal, prog, grunge, death and blues to create our own unique brand of music. The members come from bands such as Seventh Wonder, Lion’s Share and Godphobia. Our debut album “Reconcile” came out in ’07 and now our new album “All crumbles down” (released through Mighty Music) is receiving great reviews from all over the world.

St. Prostitute: Bandet startede i 2007 under navnet L.A. Prostitutes. Siden da har vi spillet til alt fra “hal-bal” i nordjylland, til Whisky a-go-go i L.A., til akustisk på gaden i Aarhus, til Plænen i Tivoli… Så vi har prøvet lidt af hvert! I forbindelse med udgivelsen af vores debutplade (Here Come The Prostitutes) i 2012, skiftede vi navn til St.Prostitute og det er under det navn vores 2. album udkommer senere på året med titlen “Glorified” på Mighty Music!

Lucer: Brødrene Lasse & Anders på bas og guitar i front og Jonathan på trommer danner tilsammen powertrioen LUCER. Med højt energiniveau, underholdende live-shows og R’n’R-atityde har vi fået skabt os et navn på de danske musikscener. I øjeblikket arbejder vi på vores debut plade som bliver det bedste vi har lavet indtil nu. Vi ser også frem til en længere Europa Tour med Mike Tramp i slut august.

Nordic Noise Festival? Hvad kan man forvente sig af jeres koncert?

Faceshift: A really pleasant punch in the face of ass kicking metal! 5 guys that truly loves creating and performing music together.

St: Prostittute: Man kan forvente sig en koncert der kilder alle de rigtige steder, for derefter at sparke dig lige i løgposen! Der kommer et par smagsprøver fra den kommende plade, nye versioner fra “den gamle” plade og ikke mindst kommer der til at være smæk for skillingen!

Lucer: Energi, energi, energi!…og man må gerne have høje forventninger når vi siger at festivalen bliver sluttet af på bedste Rock-manér. Det bliver og er godt! Vi har taget en hemmelig gæst med som vi først afslører navnet på til koncerten. Der er masser af gode grunde til at se LUCER på NN 2015.

Hvad betyder en festival som Nordic Noise for jer som band?

Faceshift: It’s a great opportunity for us to show what we’re made of to an international crowd and a perfect way to promote the new album. And although this is abroad, it’s also like coming home in a way since our friends at our label Mighty Music invited us.

St. Prostitute: Den giver anledning til at give det rock publikum som har vist sig at være stærkere og større, end måske først antaget i DK, muligheden for at opleve cremen af danske up-coming bands for en billig penge. For os som band giver den mulighed for at få en pisse fed aften med en masse “rock kollegaer” og alle andre rock elskende folk!

Lucer: Events som Nordic Noise kan betyde rigtig meget for et band. Vi spillede selv på NN i 2013 og fik gjort en god figur som senere resulterede i en pladekontrakt. Alt i alt står det som en milepæle for vores band.

Hvem glæder I jer selv til at opleve på festivalen – har I nogle anbefalinger?

Faceshift: As many as possible obviously, but a couple of the guys in the band are really into Franklin Zoo and looking forward to checking them out.

St. Prostitute: Det er et stærkt line-up, så vi glæder os selvfølgelig til at se alle sammen!

Lucer: Der er rigtig mange gode navne på plakaten i år. Vi kan i varmt anbefale SEA, som vi har delt tour-bus med de sidste par måneder af efteråret Selvom vi har hørt deres sange til hudløshed er det stadig Classic Rock i særklasse. Et andet band vi også glæder os til at se, er Franklin Zoo. I Danmark og hvis ikke i hele norden, helt klart toppen af poppen når det kommer til Grunge-Rock. Ellers er der alle de udenlandske navne som vi ikke har set live. Det er altid en oplevelse at se og høre noget nyt.

Kort og godt – hvorfor skal man se netop jer på Nordic Noise?

Faceshift: We’re the real thing! Lots of extra everything! We’re angry, happy, melodic, ferocious, fast, slow, sad, beautiful and ugly all in one! Oh, and at well over half a metric ton, we dare say we’re the heaviest band on the bill!

St. Prostitute: Fordi du er kommet lige præcis til det tidspunkt på aftenen hvor du har lyst til at se klicheer, smide t-shirten, vise dine bryster og synge med!

Lucer: Man har gemt det bedste til sidst

Tilmeld dig Nordic Noise eventen på Facebook HER

Af Ken Damgaard Thomsen

 

Previous articleThe Choir Hates Us: Seven Black Clouds ★★★★☆☆
Next articleSpoil – Let It All Burn – 21/5 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.