Home Festivaler Nashville Nights International Songwriters Festival 2021, Odense – anbefalinger

Nashville Nights International Songwriters Festival 2021, Odense – anbefalinger

1218
0

Nashville Nights International Songwriters Festival, som finder sted fredag d.17. til søndag d.19. september i Odense, byder på en række spændende sangskrivere fra ind- og udland. Her får du en række personlige anbefalinger. 

Nashville kommer til Danmark den kommende weekend… her lægger Odense nemlig spillesteder til festivalen Nashville Nights International Songwriters Festival, hvor en række stærke sangskrivere fra både ind- og udland lægger vejen forbi til talks, såkaldte Writer’s Rounds og koncerter. Man kan købe billet til arrangementerne enkeltvis, eller til hele festivalen, via festivalens hjemmeside.

Her følger en håndfuld personlige koncertanbefalinger + en enkelt til Writer’s Round:

Stuart A. Staples, fredag d.17. september kl. 18.45, Musikhuset Posten

Stuart A. Staples er nok mest et kendt navn, for dem, der kender Tindersticks, den engelske kammerpop/indierock institution. Ud over at være det dirrende vokale midtpunkt, udgiver Staples også solomateriale (to albums under eget navn i 00’erne) og komponerer filmmusik, blandt andet med Tindersticks-kollegaen David Boulter, og musik til kunstudstillinger, mm. Det er altså en alsidig musikalsk begavelse vi har med at gøre her. Præcis hvad Staples kommer med denne aften, er svært at gætte, men det bliver givetvis en spændende musikalsk oplevelse i selskab med en karismatisk vokalist.

CS Nielsen, fredag d.17. september kl. 21.30, Studenterhuset Odense

Fra den hjemlige musikscene er der også spændende navne at hente. Et af dem er CS Nielsen, som jeg med skam må erkende endnu ikke at have hørt live. Jeg når desværre heller ikke at rode bod på det denne gang, da jeg kun kan være i Odense om lørdagen, men til andre skal opfordringen lyde om at få oplevet CS Nielsen’s på én gang traditionstro og alligevel personlige tag på country-genren, senest eksemplificeret med hans fjerde albumudgivelse, Pilgrims, som udkom sidste år.

Om det album skrev jeg opsummerende: “endnu engang har CS Nielsen leveret et stærkt album, der især bygger på traditionel country-sangskrivning, men også inkorporerer mere eksperimenterende elementer. Det er også et velstruktureret og varieret album, som alle, der holder af country burde unde sig selv at lytte til” – resten af anmeldelsen kan læses HER.

Hvis man følger CS Nielsen på Facebook får man i øvrigt ofte nogle grundige overvejelser om sangene, som er værd at læse.

Something Worth Saying – Del #1. Med Kajsa Vala, Hannah Aldridge, Terri Jo Box & Eric Erdman, lørdag d.18. september kl. 14.00, Studenterhuset Odense

Der er flere forskellige Writer’s Round-arrangementer under festivalen. Typisk består en Writer’s Round af fire forskellige sangskrivere på scenen samtidig, som på skift spiller en sang, som de andre så kan hoppe med på og supplere med harmonier, guitarspil, etc.

Denne Writer’s Round byder på 3 spændende amerikanske sangskrivere, og så danske Kajsa Vala, som vi vender tilbage til senere.

Terri Jo Box er grammynomineret sangskriver og vært ved en af Nashville’s faste Songwriter’s Rounds på baren The Local, Hannah Aldridge har blandt andre samarbejdet med Jason Isbell’s backingband, The 400 Unit, og Eric Erdman har også en spændende profil med mange live-optrædener og udgivelser på bagen. Det kan næsten kun blive godt.

Craig Finn, lørdag d.18. september kl. 18.30, Musikhuset Dexter

Craig Finn er både solokunstner, men også forsanger og sangskriver i rockgruppen The Hold Steady, der de seneste år har udgivet et par glimrende albums i form af 2019’s Thrashing Through the Passion og Open Door Policy fra i år. Fra 2015-2019 udgav han tre soloalbums, Faith in the Future, We All Want the Same Things, og I Need a New War, der fungerer som en slags samtidsportræt af et fragmenteret USA og nogle af de skæbner, der befinder sig på undersiden af det amerikanske samfund.

Finn fortæller historier i sine sange om mennesker, der bliver udsat for, og udsætter sig selv for, lidt af hvert, og i teksterne er der både referencer til litteratur, popkultur og egne tekster ad libitum. Jeg ser personligt meget frem til at opleve Craig Finn, og han lægger ikke just ofte vejen forbi Danmark, så det er bare med at komme afsted.

Kajsa Vala, lørdag d.18. september kl. 21.30, Musikhuset Dexter

Den aarhusianske sangskriver har i de senere år gjort godt opmærksom på sig selv både på udgivelser og på live-fronten. At hun optræder på en festival, der har ordet “Nashville” i titlen er i øvrigt også ganske oplagt, for hun har tidligere været bosat i Nashville. Da jeg interviewede hende i 2016 i forbindelse med udgivelsen af hendes selvbetitlede soloalbum, sagde hun blandt andet: “(…) hvis der er noget, jeg ikke kan holde ud, så er det når lyrikken kommer i anden række. Det er også meget en Nashville-ting, at hvis teksten ikke er der, så har du ikke et nummer. Det er anderledes andre steder – i L.A. er det ligegyldigt, der er det beatet, der er det fede, men i Nashville bliver du bedømt på dine tekster”.

Kajsa Vala har dog ikke kun noget at byde på tekstmæssigt, men også musikalsk, hvor hendes americana-hybrid sendes meget kompetent ud over scenekanten både når hun indtager scenen solo, og når hun bakkes op af sit dygtige band.

Martha Wainwright, søndag d.19. september kl. 19.00, Musikhuset Posten

Som rosinen i pølseenden her, og såmænd også for hele Nashville Nights festivalen, finder vi den canadiske sangskriver og sangerinde Martha Wainwright. Født ind i en musikalsk familie som datter til Loudon Wainwright III og Kate McGarrigle og lillesøster til Rufus Wainwright, har der været en del forventninger til Martha’s karriere. Og dem har hun for så vidt indfriet på sin egen måde. Siden det selvbetitlede solodebutalbum i 2005, har Martha Wainwright udgivet 5 albums, senest Love Will Be Reborn i år. Et album, der behandler temaer som skilsmisse og moderskab. Pitchfork var ret begejstrede, jeg har selv ikke rigtig nået at lytte endnu – men mon ikke der er en stor oplevelse i vente søndag aften?

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleSommersingler på Repeat
Next articleGutter City 2021 – tilbage på “græs” med hyggen i højsædet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.