Home Anmeldelser Korte anmeldelser – fredag, Gutter Island 2014

Korte anmeldelser – fredag, Gutter Island 2014

3925
0

Hermed en række korte anmeldelser fra fredagen på Gutter Island 2014. Nedenfor kan du læse om The Youth, The Yeah Force, Horny Hank & His Handyman-Men, Narcosatanicos, The Vanjas, The Dogs og Fuzzy Vox.

The Youth, Island Stage, Fredag 22/8-2014

Første band på programmet fredag, var danske The Youth som åbnede festivalen på Island Stage, med en energisk omgang beat rock.

The Youth - Gutter Island 2014 (Foto: Thomas Bjerregaard Bonde)

Dog var koncerten i starten plaget af lidt tekniske problemer, og det virkede samtidig som om bandet lige skulle spille sig varme, da der var lidt usikkerhed at spore. Men de kom fint igen, og gjorde deres absolut ypperste for at få godt gang i Gutter Island, på trods af gedigne regnbyger der fik publikum til  nærmest at flygte i læ.

Uden tvivl en fin åbningskoncert, god energi og koncerten sagde alt om, hvad man som publikum havde i vente, og hvilken slags festival der netop var blevet skudt i gang.

The Yeah Force, Gutter Stage, Fredag 22/8-2014

The Yeah Force kom, trykkede den af og sejrede! Det 4 mand store blues hard rockende band, så sig ikke tilbage, da de som første band betrådte Gutter Stages skrå brædder, og scenen blev åbnet med maner.

The Yeah Force - Gutter Island 2014 (Foto: Thomas Bjerregaard Bonde)
Bandet tog fra start godt fat i det fyldte telts gulvtæppe, og hev det noget så eftertrykkeligt væk under publikums fødder. Det var intet mindre end en opvisning i overskud og spilleglæde, og forsanger Max Christensen og bassist Karen Gudiksen sørgede for godt med rock n roll attitude, hvilket også tog forsanger Max på en lille klatretur op på scenens højtalere, hell yeah!

Selv et større teknisk uheld, der satte rytmesektionen ud af drift, rystede ikke bandet synderligt, og i stedet for at panikke, ja så nappede Max Christensen lige et lille støjende solo nummer. Og netop som det randt ud, var rytmesektionen klar igen, og bandet overfaldt publikum med de sidste hårdtrockende kindheste. På trods af at jeg på forhånd kun kendte et enkelt nummer fra bandets repetoire (‘Bounce’), så leverede The Yeah Force, i min optik, uden tvivl en af fredagens bedste og mest overraskende performances!

Horny Hank & His Honky Handyman-Men, Island Stage, Fredag 22/8-2014

Der var lagt i kakkelovnen til et brag af en fest da Horny Hank og Co. gik på Island Scenen. Og det var netop hvad publikum fik.

De blæste til angreb fra start, og med deres country ‘n’ metal fik de publikum med, og deres fortolkninger af good ol’ classics som eksempelvis “Jolene” gik rent ind. Nu skal det siges at koncerten blev hørt fra GFRock teltet, da koncerten med Hr. Horny & friends lå umiddelbart efter den regnfyldte Baby In Vain koncert, og vi mildest talt trængte til lidt varme og tørt tøj. Det heldige ved dette, var at vores telt lå stort set lige ved siden af Island Scenen, så det eneste vi gik glip af var synet af bandet.

Ikke desto mindre skabte bandet en fest foran scenen (fik vi fortalt) og så sandelig også en mindre i GFRock teltets fortelt.

Narcosatanicos, Gutter Stage, Fredag 22/8-2014

Narcosatanicos - Gutter Island 2014 (Foto: Thomas Bjerregaard Bonde)
Narcosatanicos skulle forsøge at holde festen, og ikke mindst niveauet, kørende fra de mere end godkendte koncerter der var røget ud over scenekanten tidligere fredag. Og lad mig bare sige det som det er, det 6 mand store aarhusianske orkester leverede i den grad en mere end godkendt performance.

Det relativt fyldte Gutter Stage telt blev rykket godt og grundigt rundt i bandets saxofonpunkede og psykedeliske univers, og vi landede først i det sekund bandet trådte af scenen. Jeg kendte ikke et eneste nummer bandet har kreeret, og var på forhånd noget skeptisk overfor alt det der med saxofon (det plejer sgu ikke at være så fedt), men min skepsis blev gjort til skamme. Man kunne ikke andet end at blive suget ind og væk i bandets velspillede støj, og det er så absolut ikke sidste gang jeg har været til en koncert med  dette unikum af et band (læs den 6-stjernede anmeldelse af deres album HER).

The Vanjas, Gutter Stage, Fredag 22/8-2014

Sidste band på Gutter Stage fredag, var svenske The Vanjas. Bandet spiller en god gang soul rock ‘n’ roll anført af den karismatiske og charmerende Vanja Lo og bag hende, et uhyre kompetent og velspillende band.

Og ikke overraskende fik bandet uden de store problemer, gang i aftenens sidste danse-fest, og fik Gutter Stage lukket og slukket godt og grundigt. En fin koncert, der uden de store hits, men til gengæld med masser af spilleglæde, rutine og et særdeles højt bundniveau var den perfekte lukker på en i forvejen musikmæssig positiv dag.


The Dogs + Fuzzy Vox, Island Stage, 22/8-2014

To-trins raketten, The Dogs og Fuzzy Vox lukkede og slukkede for både Island Stage og festivalens første dag.

Norske The Dogs leverede en tætpakket rocket performance, gennemsyret af deres forkærlighed for 60’er/70’er punk-garage-rock. Og endnu engang fristes man til at sige, var publikum med på en fest, heldigvis for det, og The Dogs materiale er da også skabt til at sætte gang i gaden.

Dog var det ikke noget, der ramte undertegnede eller sidekick, bandets materiale var ikke synderligt originalt, men man kan ikke tage fra bandet, at de formåede at lave en fest og rocke igennem. Ikke en af dagens bedste koncerter, men den var også i meget hård konkurrence.

Fuzzy Vox - Gutter Island 2014 (Foto: Thomas Bjerregaard Bonde)
Sidste band på fredagens program var finske Fuzzy Vox. Og ligesom The Dogs, kom de så sandelig også fint ud over scenekanten, men igen var materialet uden den helt store originalitet, og jeg må indrømme, at jeg stod og kedede mig lidt. Koncerten fremstod uhyre generisk, om det skyldes at man kørte på 8. koncert i streg skal jeg ikke kunne sige, men det var ikke noget der sagde mig det store. Det var dog en fin lukker for en regnfuld og rockende fredag.

Anmeldt af Thomas Bjerregaard Bonde
Foto: Thomas Bjerregaard Bonde

Previous articleAnti Ritual – No Second Earth – 26/8 – 2014
Next articleBaby In Vain, Island Stage, d. 22/8, Gutter Island ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.