Home Seneste December 2014 - Nyheder Koncerter i KBH, uge 51 + 52

Koncerter i KBH, uge 51 + 52

3053
0

Året er for alvor ved at rinde ud, samtidig tynder det naturligt ud i koncert-tilbudene rundt omrking i det Københavnske. Vi har gravet lidt frem til dagen op til jul og 2 tilbud mellem jul og nytår, og så holder KBH-kiggeriet ellers pause indtil januar.

Vi lægger ud med et enkelt onsdagstilbud til de hurtige, der meldes nemlig om få billetter til Niels Skousen med band i Lille Vega. Skousen er aktuel med albummet Smil eller Dø, som jeg har nået at Spotify’e igennem nøjagtig 2 gange, hvilket ikke er nok til en anmeldelse, men lad os kalde det 5 stjerner lige umiddelbart, hvor Skousen ikke mindst virker i lyrisk storform her hvor han har rundet de 70.

Tidligere på ugen spillede han i Aarhus, en koncert Jonas har omtalt andet steds her på siden, så jeg låner sgu’ lige lidt tekst fra ham (hehe!).

Jeg (Jonas) oplevede Skousen live for halvandet år siden på Radar, dengang kompetent bakket op af guitaristerne Rune Kjeldsen og Jonas Struck, og kvitterede dengang med 5 stjerner: “At dømme ud fra denne aften er Niels Skousen bestemt ikke færdig med at berige den danske musikscene med sine skarpe betragtninger og poetiske tilgang til hverdagslivet og nyhedsstrømmen, og selv om der måske ikke kommer en ny ‘Isabel’ eller ‘Herfra hvor vi står’, er det nye materiale både spændende og vedkommende og fungerer fint live“. Hele anmeldelsen finder du HER.

Tidligere i år fangede jeg (Jonas) også Skousen sammen med den gamle kumpan Peter Ingemann og det var bestemt også værd at høre de to herrer genforenet (en anmeldelse derfra finder du HER).

Lille Vega // d. 17/12 // Kl. 21.00 // 175 kr.
Vi hopper til fredag, hvor vi har fundet 4 arrangementer frem. Vi lægger ud på Loppen, der denne aften gæstes af den anmelderroste psych-duo The Wands. Dem oplevede Jonas live på sidste års Aarhus Psych Fest, hvor du kan læse lidt om koncerten i reportagen HER

På plakaten er også The Love Coffin, som gør sig i noget ørkenrock, mørk folk m.m..

Loppen // d. 19/12 // Kl. 21.00 // 60 kr.

High Voltage spiller intet mindre end “verdens bedste band”, svenske H.E.A.T., der åbenbart, og i følge en række citater fra anmeldelser (som I kan læse ved at klikke på linket herunder) væltede rockklubben sidst de kiggede forbi. Så er det da godt at de har fået genopbygget stedet!

Support: The Sherlock Brothers

High Voltage // d. 19/12 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Er man i stedet for til at udfordre sig selv lidt, så har Templet i Lyngby to, på papiret, spændende navne på programmet fredag aften. Inter Arma skifter mellem inspirationskilder, som dækker alt fra americana, over black metal, til doom og prog. Mantar, en tysk/tyrkisk gruppe med kun et års tid på bagen, lyder som en ordentlig omgang grumme og mørke løjer, hvor der ikke er meget plads til julelys.

Templet // d. 19/11 // Kl. 20.00 // 80 kr.

http://youtu.be/2mboxRZGSB8

Sidste tilbud fredag, og det jeg har valgt at kalde Ugens Anbefaling, finder vi på Lygten Station, hvor der er 4 navne på scenen: Puzl, Geisler, Select Captain og Bjergtaget. De 2 sidstnævnte har vi både anmeldt og skrevet om i andre sammenhænge.

Select Captain’s album The Fear and The Light anmeldte Jonas tilbage i begyndelsen af oktober. I den 4-stjernede anmeldelse lød det blandt andet:

“Udtrykket er mere dæmpet (end hos Gonzo Morales, red) og stemningen mere tungsindig, og Ryan Adams, som nævnes i pressematerialet, kunne jeg forestille mig som en central inspirationskilde. Selvsamme Adams trækker også godt og grundigt på den amerikanske rockarv i mange forskellige afskygninger, så for at præcisere lidt, så er lyden hos Select Captain mere i retning af Love is Hell end Rock’N’Roll. Taler vi Springsteen’sk, så er det mere Nebraska og Darkness on the Edge of Town end Born To Run og Born In The USA – og så er der også lige en portion Johnny Cash i blandingen”. Læs hele anmeldelsen HER

Bjergtaget modtog hele 5 stjerner af Thomas, da han anmeldte deres EP Velkommen Til helt tilbage i oktober måned 2012. Han skrev blandt andet:

“Skal jeg hive et par sange ud, som de stærkeste, og her snakker vi to fra et meget stærkt felt, må den første uden tvivl være “Sang Uden Ord” som jeg kan forestille mig er en sang om sønnen Oskar. Den får lytteren til at spidse ører fra første strofe og man bliver suget ind i et autentisk, følsomt, skævt, melodiøst og ikke mindst simpelt, men effektivt univers. Det er helt utroligt så meget stemning man kan få ud af de få instrumenter, en sang der bliver hængende længe efter sidste strofe er sunget”. Læs hele anmeldelsen HER

Bjergtaget er nu på vej med et fuldlængde album, hvorfra de også gav nogle smagsprøver da de for nylig gæstede Studie 55 på dk4. Den koncert kan du, ganske eksklusivt, streame 3 numre fra lige HER på siden indtil på mandag.

Lygten Station // d. 19/12 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Bliver du hængende på Lygten, så er der lørdag søreme hele 3 bands på plakaten, som vi tidligere har været omkring her på siden. Gonzo Morales (som Hr. Select Captain aka Kristina Gaarskjær også huserer i), som Thomas anmeldte koncept-pladen Gonzotown: Prologue – The End Of Morales fra tilbage i august 2012. Den 4-stjernede anmeldelse kan læses HER 

Jeg selv var klar med 4 stjerner til Good Men Fell i december 2012 for deres ukomplicerede og energiske rockmusik på EPen Let Me Lie, anmeldt HER. Endelig var der sgu’ også 4 stjerner, igen fra undertegnede, til Melba Vision, da jeg anmeldte deres EP The Kids & The City for ganske nylig. Jeg skrev indledningsvis:

“Melba Vision kalder selv deres musik for “eksperimental rock”, og det er egentlig en meget dækkende, om end lidt diffus betegnelse for det de leverer på denne 6 numre lange EP. Det er både lidt dansabelt, alternativt rockende og har en snert 90’er stemning og klang over sig”. Læs resten af anmeldelsen HER

Lygten Station // d. 20/12 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Alternativt, hvis man ønsker at bakke op om undergrunden eller op leve noget nyt, så er der 4 andre navne på plakaten i Råhuset lørdag aften. Her kan du opleve Aktiv Dødshjælp, Milo From Venus, Northern Blues og Sons of Death Valley, som du kan læse en anmeldelse af HER

Råhuset // d. 20/12 // Kl. 20.15 (første band) // 50 kr.
Det er snart ved at være længe siden, at jeg anmeldte Kissaway Trail’s senste album, Breach. Helt tilbage i august 2013 faktisk. Lørdag er der mulighed for opleve numrene derfra, og sikkert andre, blive luftet når trioen giver koncert i Huset KBH. Om Breach’s følelsesladede og  melankolske indie-rock skrev jeg blandt andet:

“Banebrydende og vanvittigt originalt er det muligvis ikke rent musikalsk, men “blot” et forbandet smukt, forførende og veludført album, der får en kæmpe anbefaling med på vejen herfra, hvis man efterhånden længes efter lidt andet end sol og sommer”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: The Attic Sleepers

Huset KBH (Musikcaféen) // d. 20/12 // Kl. 20.00 // 100 kr.

Vi lukker lørdagen, og før-jul arrangementerne, med en tur tilbage på High Voltage. Her er der, ud over 2 timers gratis øl og “dødsgløgg” good old fashioned rock ‘n roll på plakaten. Statement, der allerede har modtaget fine anmeldelser hist og her og The Killerhertz, som jeg selv anmeldte et album fra i sommers. Det blev “kun” til 3 stjerner for A Killer Anthem, men der kunne godt være mere at hente live. Læs anmeldelsen HER

High Voltage // d. 20/12 // Kl. 22.00 // 70 kr.
Tidligere nævnte Melba Vision er på spil igen allerede fredag d. 26/12, hvor de gæster Rust. Denne gang deler de scene med post-punk/garage bandet In Swell og tung-rockerne Beaten Antics.

Rust // d. 26/12 // Kl. 20.30 // 40 kr.

Og lige en “lille” hurtig én til dagen efter, lørdag mellem jul og nytår giver Nikolaj Nørlund solo-koncert på Stengade. De har skrevet en længere smøre om ham, klik på linket herunder, så bevæger jeg mig med hastige skridt mod årsskiftet.

Stengade // d. 27/12 // Kl. 21.00 // 125 kr.

Det kunne man eksempelvis fejre med en solid rock-brandert på High Voltage, der byder på gratis fadøl og dobbelt op på tråd nytårsaften. Du kan tilmed vælge, mod ekstrabetaling, at nyde din nytårsmiddag på High Voltage inden koncerterne, men uanset hvad, så står Lucer og Förtress klar til at afslutte året, og starte det nye, med et brag. Lucer har vi været omkring en enkelt gang, hvor vi rent undtagelsesvis anmeldte en single (2 numre), fra det selvproklamerede “fucking fede rockband”. Den kan læses HER.

Förtress har Jonas anmeldte EP’en Off Bones fra, det blev til 4 stjerner i anmeldelsen HER. Vi har også oplevet bandt live et par gange, første gang i Studenterhuset i Aarhus tilbage i april måned, hvor vi lod anmelder kasketten blive hjemme og drak os i hegnet i stedet for, og dernæst på sommerens Roskilde Festival. Her fyrede bandet den af på Rising Scenen, en enrgisk optræden, som Jonas og Jeg syntes var til 4 store stjerner. Læs anmeldelsen af koncerten HER.

High Voltage // d. 31/12 // Kl. 23.00 (musikken) // 295 kr. (inkl. fri fadøl indtil kl. 03.00).

Så KBH koncert-indlægget, og undertegnede, tjekker ud for i år, guten rutsch, vi ses i 2015 – let’s rock!
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleBad Religion – O Come All Ye Faithful – 17/12 – 2014
Next articleA Horrible death To A Horrible Man – Sudden Violent Displeasure – 18/12 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.