Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 45 + begyndelsen af uge 46

Koncerter i KBH, uge 45 + begyndelsen af uge 46

2429
0

I denne uge er kigget på koncerter i det københavnske lidt senere ude end vanligt, det skyldes ikke mindst, at vi har taget starten af næste uge med, hvor der gemmer sig et par interessante tilbud. Så på med de fineste koncert-klæder og afsted mod et spillested.

Vi lægger ud fredag, hvor der som bekendt er den årlige undskyldning for at drikke sig i hegnet (like we need one), nemlig J-dag. Så det virker passende, at begynde denne rundtur med et J-dags relateret arrangement. På High Voltage er der både øl og musik på plakaten, musikken leveres af Snake Bite og Lagerloudz. Sidstnævnte anmeldte jeg i begejstrede vendinger, et album fra sidste år, hvor det blev til hele 5 party-fordrukne stjerner til bandets 80’er puddel-glam og sleaze-rockende udgivelse.

High Voltage // d. 7/11 // Kl. 21.00 // 70 kr. (inkl. 1 times gratis øl)

I Pumpehuset ignorerer de den salgs reklamestunts og lader i stedet for produktive Ty Segall’s musik tale for sig selv. 9 albums på 7 år, eller noget i den dur, er det blevet til, blandt andet Sleeper fra sidste år, som vi ikke fik anmeldt, men som alligevel fandt vej til Jonas’ årsliste over favorit udgivelser i 2013. Faktisk så toppede den hans top 5, begrundelsen kan du læse HER

Efterfest med Yung (live).

Pumpehuset // d. 7/11 // Kl. 21.00 // 180 kr. (NB: Få billetter tilbage)
Så hopper vi til lørdag, hvor du kan få dig en solid rock-indsprøjtning i Amager Bio, der gæstes af belgiske Triggerfinger. Bandet optræder i jakkesæt, men spiller beskidt rock og rul, som er blevet sammenlignet med en krydsning af Queens of the Stone Age og Led Zeppelin. Med sig har de danske SEA, som fornylig udsendte deres selvbetitlede debutalbum, hvor de hylder den klassiske 70’er tung-rock krydret med elementer af 80’er heavy. Albummet er anmeldt HER

Amager Bio // d. 8/11 // Kl. 20.00 // 200 kr. (forsalg) 220 kr. (døren)

Ideal Bar finder vi endnu et navn lørdag aften, som har fundet vej til vores spalter, nemlig danske Quick Quick Obey. Bandet udsendte det drømme-poppede debutalbum Bulb Days i foråret, der blev fulgt op med blandt andet en optræden på årets Spot Festival. Der fangede Jonas dem til et interview om albummet, bandet og fremtiden, det kan du læse HER

Support: Magnolia Shoals

Ideal Bar // d. 8/11 // Kl. 20.00 // 70 kr.
Sidste lørdags-tilbud finder vi på High Voltage, der denne aften igen har 2 navne på scenen. President Fetch, der åbenbart har eksisteret i 25 år uden at jeg nogensinde har hørt om dem, det er jo enten imponerende, eller ikke? Hjortene har jeg derimod hørt om, for dem har Jonas anmeldt et album fra. Tilbage i april måned blev det til 4 stjerner til Hjortene’s selvbetitlede debutalbum, som havde været en 10 år undervejs. i anmeldelsen lød det afslutningsvis:

“Vi kommer godt omkring i stemning, tempo og temaer på Hjortene, hvilket også er med til at gøre albummet til en lidt ujævn oplevelse. Det vejer energien, overskuddet og de ind i mellem glimrende numre og fyldige riffs til gengæld i høj grad op for. Lyden er rå og upoleret, uden det bliver mudret, og det matcher Hjortene’s lyd og generelle udtryk glimrende. Sammen med bandets selvstændige og fandenivoldske tilgang til musikken, føler jeg mig kaldet til at hænge fire store stjerner på geviret, som Hjortene kan galoppere tilbage i skovbrynet og nyde – albummet anbefales især til skovhuggertræf, jagtloger og drengerøvsdruk”. Læs hele anmeldelsen HER

High Voltage // d. 8/11 // Kl. 22.00 // 70 kr.

LØRDAGSBONUS: Piss Vortex holder releaseparty for deres nye uforsonlige grindcore skive (læs anmeldelse HER) på Escobar.
Søndag er der 3 tilbud i den tungere ende af skalaen, vi lægger ud på Loppen, hvor der er dømt tyskertræf! Hovednavnet er Berlin’s okkulte darlings Kadaver, der de seneste år har været bannerfører indenfor den 70’er inspirerede psykedeliske stoner-rock, sammen med bands som Uncle Acid & The Deadbeats og Graveyard.

Support: The Picturebooks (DE)

Loppen // d. 9/11 // Kl. 20.30 // 140 kr.

I Store Vega er der progressiv metal fra legendariske Opeth søndag aften. Svenskerne har efterhånden et kvart århundrede på bagen, hvor de har været i nærmest konstant udvikling og prøvet at forfine udtrykket. Bandet er aktuelle med det roste album Pale Communion, der udkom for et par måneder siden.

Support: Alcest (FR)

Store Vega // d. 9/11 // Kl. 20.00 // 285 kr.

Skal det være endnu tungere, så kunne man smutte en tur i Amager Bio, der søndag har Cannibal Corpse på programmet. “Verdens bedst sælgende dødsmetalband” reklameres der med, der har hærget løs på 12 albums siden dannelsen i Buffalo, New York i 1988.

Support: Revocation (US) + Aeon (SE)

Amager Bio // d. 9/11 // Kl. 19.00 // 270 kr. (forsalg) 280 kr. (døren)
Vi slutter af med 2 arrangementer i Pumpehuset henholdsvis mandag og tirsdag. Mandag står den på mere metal, denne gang fra England. Anathema har huseret med deres atmosfæriske rock møder melodisk heavy, siden starten af 90’erne, og udsendte senest nyt, tilbage i juni, hvor Distant Satellites udkom.

Pumpehuset // d. 10/11 // Kl. 20.00 // 185 kr.

Tirsdag byder Pumpehuset på anmelderrost alternativ pop/rock fra Glasgow, i form af Twin Atlantic. Tilbage i august udsendte bandet albummet Great Divine, hvor guitar og tromme baseret musik forenes med klaver, strygere og stærke melodier, båret frem af forsanger McTrusty’s karakteristiske skotske accent. Albummet er produceret af Jackknife Lee, der blandt andet også har drejet på knapperne for U2 og R.E.M. Krydret med deres ry som værende et vildt og energisk liveband bliver det Ugens Anbefaling herfra.

Support: The Xcerts

Pumpehuset // d. 11/11 // Kl. 21.00 // 150 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleSkousen & Ingemann – Knud Lavard – 7/11 – 2014
Next articleScorpions – Wind of Change – 10/11 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.