Home Koncerter Koncerter i KBH, Uge 43

Koncerter i KBH, Uge 43

2813
0

Uge 43 byder igen på et varieret udvalg på de københavnske spillesteder, hvor især torsdag bugner med tilbud. Men fredag og lørdag vil nu også lege med, lad os se hvad vi har valgt ud.

Vi lægger ud på Loppen, der torsdag aften har 2 navne på plakaten. Eggs Laid By Tigers 4 medlemmer har tidligere gjort sig som musikere og sangere sammen med navne som Steen Jørgensen, Murder, Jacob Bellens og Kira Skov, nu er de i samlet flok aktuelle med albummet This Red-Eyed Earth. Det er album nummer 2 fra bandet, hvor de leger med Dylan Thomas inspireret psykedelisk musik-poesi.

Med sig har de sanger og komponist Michael Rexen, der optræder under navnet Mongol, der på guitarlele veksler mellem komponeret musik og improvisation. Det lyder som ugens oplevelse for de nysgerrige.

Loppen // d. 23/10 // Kl. 20.30 // 60 kr.

I Råhuset er der 4 upcoming navne fra forskellige genre på programmet. Rock ‘n roll fra Mala Costumbre, hardrock og industriel elektronika fra My Dying Day, akustisk rock med en bismag af grunge fra Evil Cleaner og punk ‘n roll leveret af Cosmic Blackburst.

Råhuset // d. 23/10 // Kl. 20.00 // 50 kr. (forsalg) 80 kr. (døren)
Vi bliver hængende lidt i upcoming buffeten, for på Drone er der endnu en omgang med 4 navne på menuen, når Drone Recordings holder label night. Her diskes der op med eksperimenterende instrumental surf/rock ‘n roll/electronica/folk fra SPEKtR, violin, sav, stemme og berøringsfølsomme mikrofoner fra Nils Gröndal, noisegaze fra Deadpan Interference og The Pool. Sidstnævnte ved jeg ud fra bandbeskrivelsen stadig ikke helt hvad er for noget.

Drone // d. 23/10 // Kl. 20.15 // Gratis entré

Studenterhuset kan man få smagsprøver af nordic folk/americana bandet Caved Crow’s kunnen. Bandet vandt Band Battle på Skråen i Aalborg tidligere i år, efter kun få måneder som band. I den forbindelse lavede vi et lille interview med orkesteret, som du kan læse HER. Endvidere oplevede Jonas dem live på årets Spot Festival, og jeg selv på Uhørt Festival i august måned, hvor jeg smed 4 stjerner efter det lovende band.

Support: Rufus Spencer

Studenterhuset // d. 23/10 // Kl. 21.00 // Gratis entré
I Amager Bio er der mulighed for en tur i rendestenen med en omgang dansksproget rock fra Bolværket. Det er nogle rutinerede kræfter der gemmer sig bag navnet, selveste Willi Jönsson (Gasolin’) på bas, Lau Ebbesen på vokal, Peter Kibsgaard på trommer og percussion, og Per ‘P’ Petersen på guitar og vokal. Tilbage i februar måned tildelte Jonas bandet hele 5 stjerner for albummet Hvem Er Du, han indledte anmeldelsen med:

““Hvem er du?! Du’ en fucking nar!”. Javel så… Sådan lyder det på titelnummeret på Bolværket’s tredje album, og tonen er direkte på Hvem Er Du, der har en form for humlebi-syndrom. Det burde måske ikke helt kunne flyve, men den upolerede blanding af ligefrem, samfundsbevidst og flabet københavner-rock i stilen fra Gasolin’, og hård-rocks guitarer, der lyder som noget, der hentet frem fra 90’erne, flakser sig alligevel til vejrs på skæv charme, mørk energi og solidariske snapshots fra Københavns underbug”. Læs hele anmeldelsen HER

Christiania-bandet Sorteper står for opvarmningen, i følger Amager Bio hjemmeside spiller de: “Stilen blev engang kaldt “provo-folk”, men i dag spiller de lidt af hvert. Det er sammenbidte ballader, det er følsom punk, sømandsviser, country & western, hippierock, reggae, ska, latin. Så der er kort sagt lidt for enhver smag i christianitters verden”.

Amager Bio // d. 23/10 // Kl. 19.00 // 175 kr.
Vi bliver i det dansksprogede spor fredag, hvor du kan smutte i Store Vega og få en salve fra Nikolaj Nørlund. Den danske anmelder darling bliver rost til skyerne stort set hver gang han udsender nyt, senest tilbage i marts måned, hvor albummet Det Naturlige fik positive ord med fra de fleste sider.

Store Vega // d. 24/10 // Kl. 20.00 // 180 kr.

I Huset KBH er der hele 2 forskellige tilbud fredag aften. I Musikcaféen finder vi de semi-hypede post-punk/industrial rockere War Drums, hvis EP Wilderness Children Jonas tildelte 4 stjerner for et års tid siden og shoegaze/støj-popperne Catch The Breeze. Sidstnævnte udsendte i begyndelsen af august måned deres selvbetitlede debut-EP, men det er dog garvede kræfter der står bag. Jeg smed 5 stjerner efter EP’en, og skrev blandt andet:

“I asken efter det aarhusianske indie-rockband Yellowish rejser Catch The Breeze (er navnet mon en reference til et album fra Slowdive?) sig, de forsætter med at brede indie-vingerne ud og beflyve kendt territorium, men de gør det med stor sikkerhed og gode sange”. Læs hele anmeldelsen HER

Huset KBH // d. 24/10 // Kl. 21.00 // 50 kr. (forsalg) 75 kr. (døren)
HAUT i Huset KBH stiller Traveling Tribes op med et visuelt orienteret show, der beskrives således: “Denne aften skabes der i HAUT et særligt rum hvor publikum og musikere eksisterer sammen. De eneste lyskilder i rummet er 5 flimrende drømmemaskiner, som skaber cirkulære bevægelser af lys og skygge. Imens holdes rummet udspændt af Travelling Tribes’ langsomme og filmiske musik”.

Huset KBH// d. 24/10 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Så er vi nået frem til denne omgangs Ugens Anbefaling, som vi denne uge finder på Lygten Station fredag aften. Her er der 4 gange los i løgene fra 4 danske metal-bands under overskriften Northern Apocalypse: Barricade, Electric Hellride, Justin Hate (som har lavet et nummer kaldet netop “Northern Apocalypse”) og Empire of Doom. Sidstnævnte er en ubekendt størrelse for mig, men gør sig efter sigende i noget der lyder som en blanding af Black Sabbath og Black Flag.

Justin Hate og Barricade har Jonas tidligere lagt ører til og anmeldt her på siden. Førstnævntes debutalbum Though Hope Is Frail’s blanding af hardcore og metal kaldte han “bestemt ikke hyggemusik til kærestemiddagen”, læs anmeldelsen HER. Barricade udsendte sidst år albummet Terrorlight, som Jonas anmeldte til 4 stjerner, med en formodning om, at de var endnu bedre live.

Jeg har selv taget mig af Electric Hellride af 2 omgange, senest tilbage i maj måned i år, hvor jeg fik skrabet sammen til 5 stjerner for EP’en Come darkness, Come Light. I anmeldelsen skrev jeg blandt andet:

“Der er fuld smadder på alle de tungmetalliske virkemidler hele vejen igennem EP’en, bandet stopper meget sjældent op men baldrer viljefast og sammenbidt fremad med 180 i timen det meste af vejen gennem udgivelsens hårdt asfalterede groove-thrash univers. Lyden er en blanding af råt, koldt og skramlet stål og tilpas meget varme hist og her til at det hele smelter sammen i en indbydende og glødende masse”. Læs hele anmeldelsen HER

Så bare undlad at rense ørerne inden fredag, det skal Northern Apocalypse nok klare for dig!

Lygten Station // d. 24/10 // Kl. 20.00 // 60 kr.
Efter den omgang klø er det tid til at tage det lidt med ro lørdag, det kunne man eksempelvis gøre på Rust. Her der der 3 navne på programmet, Esben Kronborg, som netop har udsendt et album, som vi anmelder indenfor nærmeste fremtid, country/folk fra Indianna Dawn og endelig Kristian Gaarskjær (Gonzo Morales) aka Select Captain.

Sidstnævnte er aktuel med albummet The Fear and The Lights, som Jonas anmeldte til 4 stjerner for et par uger siden. I anmeldelen lød det blandt andet:

“Udtrykket er mere dæmpet (end hos Gonzo Morales, red.) og stemningen mere tungsindig, og Ryan Adams, som nævnes i pressematerialet, kunne jeg forestille mig som en central inspirationskilde. Selvsamme Adams trækker også godt og grundigt på den amerikanske rockarv i mange forskellige afskygninger, så for at præcisere lidt, så er lyden hos Select Captain mere i retning af Love is Hell end Rock’N’Roll. Taler vi Springsteen’sk, så er det mere Nebraska og Darkness on the Edge of Town end Born To Run og Born In The USA – og så er der også lige en portion Johnny Cash i blandingen”. Læs hele anmeldelsen HER

Rust // d. 25/10 // Kl. 20.00 // 40 kr.

I Store Vega står den på electro-rock gak og løjer med hyper-energiske Reptile Youth, der allerede har tilkæmpet sig opmærksomhed i ind- og udland for deres sveddryppende liveshows. Køber man billet i forsalg får man i øvrigt bandets nyeste album + bonus track.

Support: 4 guys From The future

Store Vega // d. 25/10 // Kl. 20.00 // 160 kr.

Vi lukker og slutter denne omgang hvor vi startede, nemlig på Loppen, der disker op med lidt af en head scratcher lørdag aften – i hvert fald hvad bandnavne angår. Guddommelig Galskab og Sommerfuglebræk! Der er vist ikke så meget at sige til det, ud over – det er punk!

Loppen // d. 25/10 // Kl. 21.00 // 60 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleDánjal: Time *****(5/6)
Next articleDead Soul – Find That Man – 23/10 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.