Home Seneste August 2015 - Nyheder Koncerter i KBH, uge 33+34

Koncerter i KBH, uge 33+34

2951
0

Så er det op, eller ind (?), i koncert-foromtale-trædemøllen igen. Det er langt fra alle spillesteder der er tilbage fra ferie, meeeen, der er alligevel en del fine tilbud at finde rundt omkring.

Vi lægger fra land med et af mange gratis arrangementer i Byhaven ved Pumpehuset, der holdt åbent sommeren over og fortsætter måneden ud. Fredag d. 14/8 står den på Ønskeøen og Silvester. Førstnævnte er en art supergruppe bestående af medlemmer fra band som The Rumor Said Fire, Cody, Sleep Party People og From Sarah. De er gået sammen om at spille noget de kalder “sommer shoegaze”.

Byhaven // d. 14/8 // Kl. 18.30 (døre kl. 14.00) // Gratis

Vi bliver i solen, selvom vi rykker indenfor dagen efter. Lørdag er der nemlig dømt solskinsblød folk-pop i Lille Vega fra Woods. Woods er en produktiv amerikansk trio, som siden 2005 næsten har udsendt nyt hvert år, af referencepunkter nævnes Kurt Wile, Real Estate og Papercuts.

Support: Palace Winther

Lille Vega // d. 15/8 // Kl. 21.00 // 160 kr.

Samme aften går solen ned med amerikanske SUNN O))), der lader deres udfordrende og eksperimenterende brune støj sænke sig over DR’s Koncerthus. Der er dømt sansebombardement med tung bas, minimalisme, larm og anlægget skruet på på 11.

Koncerthuset // d. 15/8 // Kl. 21.00 // 295 kr. (få billetter tilbage).

https://youtu.be/v8Djdi6z0m8

Vi dribler videre til tirsdag d. 18/8 med 2 arrangementer, først på Loppen, hvor der er irsk-canadisk punk på programmet. Bandet The Mahones har et kvart århundredes musik på samvittigheden, og regnes som værende nogle af pionererne på den irske punkscene, som jeg, indrømmet, ikke aner en dyt om – så hvor meget det tæller for aner jeg ikke?!

Loppen // d. 18/8 // Kl. 20.30 // 70 kr.

Så hopper vi til Vega, den lille af slagsen, hvor der er kvindelige singer songwriter toner fra Natalie Prass. Den amerikanske sangerinder har fået stemplet “talentfuld”, og har varmet op for selveste Ryen Adams – så det er da nok ikke helt skidt selskab en tirsdag aften.

Lille Vega // d. 18/8 // Kl. 21.00 // 110 kr.

Dagen efter rykker vi tilbage i Byhaven ved Pumpehuset, hvor der er mere gratis livemusik i det fri. Onsdag d. 19/8 står den på indie-pop fra Hey Way og anmelderrost drømme-pop fra Waldo & Marsha.

Byhaven // d. 19/8 // Kl. 18.30 (døre kl. 14.00) // Gratis

Bliver man hængende i Byhaven til dagen efter, så er der torsdag endnu engang 2 navne på plakaten. Du får sydstatsrock fra københavnerbandet Hell & the Hummingbird og dansk country fra Quiet Spring, der har Morten Aron fra blandt andet Spids Nøgenhat i front. Sidstnævnte udsendte først på året albummet Going Up Your Country, som Thomas var svært begejstret for her på siden. En “upoleret country-rocket perle” kaldte han albummet i sin 6-stjernede anmeldelse:

“Quiet Spring leverer på Going Up Your Country ni melodiske og originale perler på snor, der glimter i det mørke vintervejr og vil skinne i solen, når sommeren engang kigger forbi”.

Anmeldelsen er skrevet tilbage i januar, sommeren er ved at gå på hæld, men mon ikke musikken også passer til denne tid?

Byhaven // d. 20/8 // Kl. 18.30 (døre 14.00) // Gratis

https://youtu.be/XSVcNOtLxg4

KB18 er der samme aften også musik i den mere folk-orienterede retning, nemlig de danske pub-punkere Rovers Ahead, der får følgeskab af australske The Rumjacks, som gør sig i irsk inspireret folk-punk.

KB18 // d. 20/8 // Kl. 20.00 // 70 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard Thomsen

Previous article9000 John Doe – Like A Canonball – 14/8 – 2015
Next articleBlack Dog Howl – Sons Of The River – 17/8 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.