Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 21

Koncerter i KBH, uge 21

2714
0

Vi begynder for alvor at nærme os festival-sæsonen (og er det ikke skønt?!), blandt andet er der Jelling Festival den kommende weekend. Hvad har det så af betydning for koncerter i København og omegn? Ikke rigtig nogen… men den lurende festival-sæson gør, at spillestederne snart begynder at skrue ned for blusset sommeren over. Dog ikke i denne uge, hvor der stadig er masser af guf at finde rundt omkring.

Torsdag lægger vi ud på Ideal Bar byder de på singer songwriter toner fra Zane Carney, der blandt andet har markeret sig som guitarist for John Mayer. Nu står han på egen ben, og har allerede udsendt både en EP og et album.

Support: Madson

Ideal Bar // d. 21/5 // Kl. 20.00 // 100 kr. (forsalg), 110 kr. (døren)
I Amager Bio kan du få dig et skud Johnny Cash, altså ikke fra legenden selv. Han er meget død. Men fra Johnny Cash Roadshow, der som navnet antyder er musikere (muligvis i monstertrucks) der rejser rundt og spiller Cash’s numre. Det kan man så synes om hvad man vil, men det er efter sigende det eneste Cash tribute show/band der er godkendt af Cash familen.

Amager Bio // d. 21/5 // Kl. 19.00 // 220 kr.

Sidste tilbud torsdag finder vi på Loppen, hvor der bydes på psykedelisk lofi-pop fra Morgan Delt. Delt har modtaget roser fra hippe medier som Pitchfork, er blevet signet af Subpop og været opvarmning for selveste The Flaming Lips – så han må da kunne et eller andet!

Support: Halasan Bazar

Loppen // d. 21/5 // Kl. 20.30 // 100 kr.

Hvis du bliver hængende på Staden indtil fredag, så er Loppen klar med endnu et fint tilbud. Denne aften står i retro-rockens tegn, med de svenske riff-rockere Vidunder øverst på plakaten, hvor du også finder “psykopat-rockerne” Værket og Demon Head, der leverer tung doomrock.

Sidstnævnte gav Thomas en begejstret 5-stjernet anmeldelse tidligere på ugen for albummet Ride The Wilderness, hvor han indledte således:

“Stenet, støvet, rocket og ikke mindst autentisk, er hovedingredienserne på Demon Head’s doomrockende debut album Ride The Wilderness, hvor man, fra start til slut, bliver sendt på en psykedelisk og hårdtrockende rejse, hvilket faktisk er en temmelig kodyl oplevelse”. Læs hele anmeldelsen HER

Loppen // d. 22/5 // Kl. 21.00 // 60 kr.
Turen kunne også gå forbi Rust, hvor der er et upcoming arrangement med 3 navne på plakaten. Sugarland Express, der spiller groovy pop, rock og RnB, funky og catchy Odd Oxygen og endelig velspillet og klassisk rock fra Woodshine.

Rust // d. 22/5 // Kl. 20.30 // 40 kr.

Et gratis arrangement finder vi på Lygten Station, tilmed en gratis releasekoncert. Det er de 80’er inspirerede indie-poppere Virgin Suicide der fejre sig selv og udgivelsen af deres debutalbum, som allerede har god hype og fine anmeldelser med i rygsækken. Vi har en anmeldelse “på vej”, så ingen stjerner herfra endnu.

Support: Goldie Chorus

Lygten Station // d. 22/5 // Kl. 17.00 (det står der) // Gratis entré
Sidste tilbud fredag overlapper med lørdag og er samtidig Ugens Anbefaling herfra, nemlig Nordic Noise FestivalPH Caféen i Kødbyen. Nordic Noise præsenterer i løbet af 2 dage hele 13 skandinaviske rockbands, hovedsageligt danske, krydret med indslag fra vores nordiske naboer. På plakaten er lidt af en dansk parade af navne vi tidligere har anmeldt, eller på anden vis omtalt – måske endda begge dele! Paraden tæller:

A Horrible Death To A Horrible Man, Bullet Train Blast, Franklin Zoo, Grumpynators, SEA og The Rambling Vibes, se det fulde program HER.

3 bands vi endnu ikke har skrevet så meget om, er Svenske Faceshift og de to danske bands St. Prostitute og Lucer (som vi dog har anmeldt en kort EP fra) dem har vi fået os en lille Q&A ting med om hvad man kan forvente sig af dem og deres optræden. Den kan læses HER

PH Caféen // d. 22. + 23/5 // start fredag kl. 18.00 // 100 kr. pr. dag eller 150 kr. for begge dage i forsalg
Nu vi er ved lørdag, så kan vi jo lige så godt forsætte! På High Voltage er der, som altid fristes man til at sige, rock – denne gang gratis  Du får Violmace, som jeg ikke kender, men de beskrives som ” let tilgængelige, melodiøse og refrænstærke rockmusik”, samt Mojave Desert Rebels. De er begyndt at spille en del jobs her på det sidste, hvorfor vi også har omtalt dem i tidligere indlæg. Så vi tager lige en genudsendelse: Mojave Desert Rebels har vi anmeldt 2 gange tidligere her på siden. Først blev det til 4 stjerner fra undertegnede for High Class Clown for knap 2 år siden, og senest var Thomas klar med tilsvarende karakter for opfølgeren Through The Fire.

High Voltage // d. 23/5 // Kl. 22.00 // 70 kr. // Gratis entré

I Ungdomshuset går det lidt mere voldsomt for sig med en aften i punk/hardcore og larmens tegn. 4 bands er linet op til at smadre igennem, “komplet retarderet NY hc/punk vanvid” fra Dawn Of Humans, hardcore fra svenske Extrem Blond, beskidt lofi hardcore fra københavnske Leison, samt “fucked up noise” fra ligeledes københavnske Pucy Mary.

Ungdomshuset // d. 23/5 // Kl. 21.00 // 50 kr.

En tur tilbage på Lygten Station giver dig 3 navne for 1 navns pris. Lørdag står den på…. hmm… altså beskrivelsen af svenske Mankind, som du kan finde ved at klikke på linket nedenfor, er temmelig forvirrende og out there. Et hurtigt lyt til musikken, så tænker jeg skramlet, larmende og konfronterende punk af Pixies skolen – det vil sige, det rykker temmelig godt igennem!

Derudover får man catchy og melodisk powerpop fra københavnske Benny and The Me Love You Long Times, og det bandnavn undgår jeg nok ikke at skrive igen, eftersom jeg har en anmeldelse på vej af gruppens nyeste EP. Og så er der grunge og alternativ rock fra Rockwood.

Lygten Station // d. 23/5 // Kl. 20.00 // 60 kr.
Endelig er der “verdens største musikkonkurrence for upcoming bands”, nemlig Emergenza Festival i Store Vega. Vi er nået frem til øst-finalen, hvor vinderen får muligheden for at gå videre til den store nordiske finale, og endelig den europæiske, hvor hovedpræmien er en Europa tour. Først skal vinderen af østfinalen dog ud i en jury-runde mod de 2 andre regionale vindere fra Danmark, 13 kunstnere kæmper om den plads på lørdag.

Listen over kunstnere og spilleplanen finder du HER

Store Vega // d. 23/5 // kl. 19.00 // 150 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleFranklin Zoo: EP ★★★☆☆☆
Next articleDans & Lær – fuglestemmer og dansemusik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.